0

InterCom hírlevél

Shazam minden korosztálynak

A jövő hétre kiderül, egyetértenek-e a kritikusokkal a nézők. Mert a kritikusok szinte egyöntetűen imádják a Shazam!-ot (Shazam!, már a mozikban), van, aki egy Spielberg-filmhez hasonlítja, van, aki a DC-univerzum vígjáték irányba való kiterjesztését ünnepli benne, és van, aki a Pókember: Hazatérés és a Deadpool ideális keverékének látja. Az előrejelzések rózsásak: a bemutató hétvégéjén Amerikában valószínűleg több mint 50 millió dollár bevétel jön majd össze belőle.
Az biztos, hogy az alkotók a DC-univerzumon belül, de viszonylag nagy szabadsággal hoztak létre egy akciódús vígjátékot: úgy látszik, ez a keverék teszi ellenállhatatlanná a filmet.
– Ezért volt nagyon nehéz főszereplőt találnunk – vallotta be David F. Sandberg, a Shazam! rendezője. – Olyan színészt kellett találnunk, aki fizikailag megfelel a legszigorúbb szuperhős-követelményeknek, de vígjátékban is kiváló. A casting során pedig kiderült, hogy ha egy felnőtt gyereket próbál játszani, akkor a többség egyszerűen butábbat játszik: mintha a kisebb IQ tenne valakit gyerekké. Zachary Levy egy másik szerepre jelentkezett, azt nem mondhatom el, hogy mire, de a lelkesedése, az öröme, a derűje elképesztő volt. Megnéztük a felvételt, és egyértelműnek tűnt, hogy rossz ajtón kopogott. Neki Shazamnak kell lennie: egy hét múlva le is szerződtünk.

A gyászoló asszony és a gyerekek

A horrorfilmben is van realitás. Michael Chaves rendezőnek például nagyon tetszik, ha gyerekek kerülnek veszélybe: szerinte ez a műfaj legizgalmasabb, legtisztább formája, hiszen nincs, aki ne féltené a bajba került kicsiket. A gyászoló asszony átka (The Curse of La Llorona, hazai bemutató: április 18.) című film forgatása közben azonban szinte túlságosan személyessé vált számára a gyerekes kapcsolat.
– Nekem két gyerekem van, egyikük két-, a másik ötéves – nyilatkozta nemrég a rendező. – És az a nagyon furcsa, hogy a kisebbikkel kapcsolatos minden fontos dátum összefügg valahogy A gyászoló asszony-nyal. Azon a héten született, amikor leszerződtem a New Line-nal a filmre, és a film fejlesztésével együtt fejlődött ő is. Akkor kezdett járni, amikor forgatni kezdtünk, és a premier tök véletlenül pont a születésnapjára esik. Miközben a filmben A gyászoló asszony, aki háromszáz évvel ezelőtt megölte a saját gyerekeit, most élő gyerekeket rabol… a feleségemnek nem mesélem el ezeket.
A rendező a biztonság kedvéért azért felnőttes horrorokkal folytatja: a héten már Atlantában keresi az új Démonok között-film helyszíneit…

Annabelle 3.: Készíts rémisztő plakátot!

Az Annabelle 3.-mal (Annabelle Comes Home, hazai bemutató június 27.) nem csak a rossz szellemek szabadulnak el: jó dolgokat is köszönhetünk a démoni babának.
A filmet gyártó és világszerte forgalmazó óriásstúdió, a Warner Bros. például olyan versenyt hirdetett a legendás horror film új része kapcsán, amelyre a világ bármely országából, így Magyarországról is lehet pályázni. A lényeg az alternatív plakáttervezés: de a szabályok megengedik, hogy a plakátterven kívül digitális festménnyel vagy illusztrációval pályázzon valaki; sőt, a szervezők azt kérik, hogy a részt vevők készítsenek a munkájukról time lapse videót, és ezeket is értékelni fogják – tehát a legjobb time lapse videó is díjat hozhat.
Az öt nyertes nemcsak 2000 dollárt nyer fejenként, hanem azt is kapja, hogy a művét a világforgalmazó a föld minden távoli zugába eljuttatja – és a cég a későbbiekben akár szerződést is ajánl neki. A határidő május 2., az eredményhirdetésre valószínűleg május 21-én kerül sor – minden horror rajongónak és titkos plakáttervezőnek bőven van még ideje, hogy kieszeljen valamit, ami eddig senki másnak nem jutott eszébe! A részletek megtalálhatók a https://www.talenthouse.com/i/create-artwork-for-annabelle-comes-home-warner-bros címen.

Joker és Scorsese

A közeljövő filmbemutatóit összefoglaló nagy showműsor, amelynek során a legnagyobb produkciós cégek ismertetik a termésüket a mozitulajdonosokkal, a Las Vegas-i CinemaCon talán legnagyobb port felvert prezentációját Todd Phillips tartotta, aki új filmjét, a Joker-t mutatta be az összegyűlteknek. A film első előzetese azóta nyilvánosságra is került: Joaquin Phoenix gonosz bohóca fenyegető, sejtelmes, sötét hangulatot áraszt – a Másnaposok trilógia író-rendezője ezúttal egyáltalán nem viccel. Viszont nagyon tiszteli az egyik legnagyobb élő filmes mestert, Martin Scorsese-t, és nem fél ennek hangot adni.
A trailer bemutatója óta több szakújság, többek között a Hollywood Reporter is észrevette, hogy az előzetesre három klasszikus thriller hatását viseli magán: a Taxisofőr, a Dühöngő bika és A komédia királya. A Joker-hez hasonlóan mindegyik New Yorkban játszódik, és mindenek a főszereplője beleőrül abba, hogy a világ más, mint amilyennek szeretné; és mindegyiket Scorsese rendezte, a főszereplője pedig Robert De Niro. De Niro ebben a filmben is szerepel, és sokáig úgy volt, hogy Scorsese lesz az egyik executive producere.
– Nem A komédia királyának a közvetlen folytatását játszom a Joker-ben, hogy mondjuk, az ottani figurám itt jelenik meg idősebb korában, vagy ilyesmi – nyilatkozta a színészkirály. – De az összefüggés mégis nyilvánvaló. Bár én valószínűleg abba is belementem volna, hogy egy az egyben azt a dilinyóst játsszam újra.

IC Press

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *