0

UIP hírlevél

Szexi tankot neveztek el Dwayne Johnsonról

Dwayne Johnson népszerűsége újabb szintet lépett: az amerikai hadsereg Fort Blissben állomásozó első páncéloshadosztálya tankot nevezett el róla. Erről a katonák adtak hírt először a Twitteren, amit maga a művész is megerősített nem sokkal később kedvenc platformján, az Instagramon. „Strapabíró, kőkemény, szexi mint a rosseb, és mindig megbízhatóan teszi a dolgát” – lelkendezett Johnson a tankról az üzenetében, nyilvánvaló párhuzamot vonva önmaga és a gépezet között. Mivel a világ legfejlettebb tankjaként aposztrofálja a szóban forgó harci eszközt, minden bizonnyal egy M1A2 Abrams harckocsiról van szó, amelynek ára extrák nélkül 4,3 millió dollár (1,3 milliárd forint).
Nem meglepő, hogy a bejegyzés gyorsan több millió lájkot kapott, ám kritikus hangok is megjelentek. Az egyik kommentelő azt írta, talán nem is olyan vicces, ha az emberről egy szinte mindent elpusztítani képes tankot neveznek el, másvalaki pedig megjegyezte, remélhetőleg soha nem kell éles helyzetben használni ezt a harckocsit. Utóbbi esetben a Peace and Love köszöntés sem maradt el.
Dwayne Johnsont hamarosan Jason Statham oldalán láthatjuk a Halálos iramban: Hobbs & Shaw című akciófilmben, amelyben vállvetve harcolnak a világbékét fenyegető Idris Elba ellen.

(Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw – hazai bemutató: 2019. augusztus 1.)

Háromlábú kutyát fogadott örökbe a tinisztár

Egyedülálló dolgozó anyának titulálja magát Isabela Moner, amióta hű társa lett Pluto, a menhelyi kutya. „Plutónak csak három lába van, de nem hagyja, hogy ez a tény befolyásolja az életét – írja Instagramján a 17 éves színésznő. – Mindig velem van, együtt repülünk, amikor dolgozom, ott pihen a forgatásokon az árnyékban és moccanás nélkül vár rám a vegyesbolt előtt.”
Isabela a Dóra és az elveszett Aranyváros című családi kalandfilm ausztráliai forgatása idején látogatott el egy állatmenhelyre, és ott szeretett bele Plutóba. Azóta rengeteg képet és bejegyzést posztol kettejükről, a rajongók nagy örömére. A Dóra és az elveszett Aranyváros egy nagy sikerű rajzfilmsorozat élőszínészes változata, amely egyszerre nevelődési történet és az Indiana Jones-kalandok kamaszlányra hangolt verziója.
Isabela Moner legutóbb az Instant család lázadó kamaszlányát alakította, illetve a Sicario 2. – A zsoldos című filmben láthattuk a kartellfőnök elrabolt lánya szerepében.

(Dora and the Lost City of Gold – hazai bemutató: 2019. augusztus 8.)

Már a Downton Abbey-mozi folytatásán dolgoznak

Törvényszerű volt, hogy az egyik legsikeresebb brit sorozat, a Downton Abbey filmváltozatot kap, és már el is készült a mozi – az viszont újdonság, hogy az alkotók mozifranchise-ban gondolkoznak, vagyis a vásznon is sorozat lesz a brit arisztokraták társasági kalandjaiból. „Én nem nyírtam ki a fél szereplőgárdát, ahogy a Coronation Streetben tették (a másik legnépszerűbb brit tévésorozat – a szerk.), ezért úgyszólván mérget lehet venni arra, hogy lesz folytatás” – mondta a The Sun című lapnak a sorozat kreátora és egyik forgatókönyvírója, Julian Fellowes.
A Downton Abbey kritikailag és a nézettséget tekintve minden idők egyik legsikeresebb brit sorozata, a leginkább várt epizódok Angliában elérték a tízmilliós, rekordnak számító nézőszámot. A széria komoly társadalmi hullámokat is vert, több szempontból is vitatkoztak róla, például az írek és a katolikusok ábrázolását illetően, de még nyelvészeti kifogások is felmerültek, mondván, túlságosan modern kifejezéseket használnak a száz évvel ezelőtti arisztokraták.

(Downton Abbey – hazai bemutató: 2019. szeptember 12.)

Újra nekifutottak Robert Downey Jr. filmjének

Komoly – 21 napos – utóforgatások folytak a Voyage of Dr. Dolittle című szuperprodukciónál. Az állatokkal beszélni képes doktort Robert Downey Jr. alakítja, a rengeteg digitális effektust használó produkció 175 millió dollárba kerül, így nem csoda, hogy tökélyre törekedtek az alkotók. A rendező az Oscar-díjas Stephen Gaghan (Traffic, Sziriána), ám mellé nemrég újabb két nehézsúlyú filmest hoztak a fedélzetre, Chris McKayt (Lego Batman) és Jonathan Liebesmant (Tini Nindzsa Teknőcök). Harag nincs a stábban, mert hivatalosan Gaghan maradt a rendező, a másik két szakember csak besegített, valószínűleg a digitális animáció és az állatos filmek terén szerzett széles körű tapasztalataik okán.
A film elég nagy durranásnak ígérkezik, nem csupán Downey Jr. és a drága trükkök miatt, hanem mert a beszélő állatokat olyan nagy sztárok szólaltatják meg az eredeti változatban, mint Selena Gomez, Tom Holland, Emma Thompson, Ralph Fiennes, Michael Sheen, Antonio Banderas és Marillon Cotillard.

(The Voyage of Dr. Dolittle – hazai bemutató: 2020. január 16.)

UIP Dunafilm

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *