0

InterCom hírlevél

Épül a siker!

Kezdődhet végre az év – az amerikai mozik számára is. 2019 lassan indult, de a következő hétvégén végre újra komoly sorok alakulhatnak ki a mozipénztáraknál. Négy nagy film kerül a mozikba, és közülük a legnagyobb A LEGO kaland 2. (The Lego Movie 2: Chapter Two, hazai bemutató: február 7.) lesz. A film egyszerre több mint 4200 moziban kezdi meg amerikai pályafutását, és a LEGÓvatosabb elemzők szerint is 45-52 millió dollárnyi bevételt hozhat, de vannak, akik inkább 60 milliót jósolnak: vagyis bármelyik számítás szerint 2019 eddigi legnagyobb sikere lesz.
Az ártatlan, kerek fejű, szögletes testű Emmet Kockowski és barátnője, Lucy ezúttal az űrben folytatja az öt évvel ezelőtt kezdődött kalandjait: a Tesho-rendszerbe mennek, hogy megküzdjenek az ijesztően barátságos Amita Karok királynővel. Az eredeti változatban a főszereplő hangját adó Chris Pratt számára nem ismeretlen a sorozatok világa, hiszen a Jurassic World és A Galaxis Őrzői-franchise-ban is fontos szerepet játszik.
– Azért szeretem a Lego-filmeket, mert minden sorozat és franchise közül, amelyben valaha játszottam, ebben a legmagasabb az egy percre eső nevetések száma – mondta a premieren a színész.
A magyar változat is nagyon menő lett: többek között Fluor Tomi és Dobó Kata is a hangját adta hozzá.

Kölcsönlakás – a vártnál már hamarabb!

Nagy az igény a Kölcsönlakásra – és még nagyobb egy Valentin-napi szexi és romantikus vígjátékra: ennek köszönhető, hogy Dobó Kata filmje, a Kölcsönlakás a kiemelkedőnek ígérkező nézői igényeknek megfelelően a szokásos csütörtök helyett, már szerdától, február 13-tól látható lesz országszerte a hazai mozikban. Azok, akik korábban kezdenék a Valentin-napozást, már szerdán megnézhetik, hogy mi történik, ha egyszerre sok pár próbál túljárni a társa eszén: és mind ugyanabban a lakásban szeretne letérni az egyenes útról.
A korai vetítések természetesen úgy az igaziak, ha korábban is lehet rájuk jegyet vásárolni. Ahogy a legnagyobb filmsikerek esetében szokás, az elővétel már be is indult: aki nem akar kinn rekedni a Kölcsönlakás első előadásairól, az máris biztosíthatja a helyét. Ami már csak azért is megéri, mert a vígjáték alkotói arról is gondoskodnak, hogy filmjük nézői – párok és szinglik egyaránt – Valentin napján számos meglepetésben részesüljenek és ajándékokat kapjanak… de előtte még nagyon sokat nevessenek a filmen.

Jumanji: rejtélyek és új nyomok

Lassacskán összeáll a nagy csapat. A legújabb Jumanji ismét életre kelhet. Chris Van Allsburg 1981-ben megjelent képeskönyvéből 1995-ben készült az azóta legendássá váló filmváltozat, amely Robin Williams egyik legemlékezetesebb sikere lett. A társasjátékból a valódi világba átlépő vadállatokról szóló történet 2017-ben egy nagy csavarral alakult újjá: négy tizenéves főszereplőjét a valódi világból szippantották át egy videójátékba, és ahhoz, hogy hazajussanak, célba kellett jutniuk – pontosabban nem nekik, hanem avatárjaiknak. Az alkotók a film végén minden folytatás lehetőségét elvágták, hiszen a játék elpusztult. A Jumanji – Vár a dzsungel hatalmas sikere azonban arra késztette őket, hogy újragondolják a lehetőségeiket: és a világ játékosabb kedvű fele azóta próbálja kitalálni, mit eszelnek ki a forgatókönyvírók, hogy a játék legújabb menete is elkezdődhessen.
Azt már egy ideje tudjuk, hogy az előző részben avatárt játszó négy sztár, Dwayne Johnson, Jack Black, Kevin Hart és Karen Gillan benne lesz a karácsony táján a mozikba kerülő új filmben, és fontos szerepet kap majd az eddig Jumanji-szűz Awkwafina, Danny DeVito és Danny Glover is. A legújabb hírek szerint azonban az előző rész négy másik kulcsfiguráját is sikerült bevonni a munkába: az a négy fiatal is játszik majd, akivel a tavalyelőtti Jumanji kezdődött és végződött – vagyis Ser’Darius Blain, Alex Wolff, Madison Iseman és Morgan Turner is szerepel. Ezek szerint a folytatás valahol ott veszi fel a történet fonalát, ahol az előzőé véget ért. De hogy hogyan? Az még rejtély.

Harley Quinn és barátnői

Harley Quinn átöltözött. Nyilvánosságra kerültek a világ legveszélyesebb jó csajáról készülő film első munkafotói, és ezek szerint Harley Quinn ugyan – sokak örömére – visszatér, de nem pont olyan lesz, mint amilyennek az Öngyilkos Osztag-ban megismertük. A DC-univerzum legvadabb figuráiból álló különítményről szóló film visszhangja egyértelművé tette, hogy a nézők Harley Quinn-re, Joker őrült és őrülten dögös szerelmére kíváncsiak a legjobban – és ez jórészt az őt életre keltő Margot Robbie-nak volt köszönhető.
A folytatás készítői azért rátesznek még néhány lapáttal: a Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása) (Birds Of Prey (And The Fantabulous Emancipation Of One Harley Quinn), hazai bemutató: 2020 eleje) főszerepét 3 dögös nő játssza: Harley Quinn mellett Vadásznő (Mary Elizabeth Winstead) és Fekete Kanári (Jurnee Smollett-Bell) fordul szembe egy gonosz férfival. Fekete Maszkot Ewan McGregor kelti életre. A nők csapatát Gotham City rendőrfőnöke, Renée Montoya, vagyis Rosie Perez egészíti ki.

IC Press

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *