0

InterCom hírlevél

BÚÉK közönségtalálkozó

Ahhoz képest, hogy könnyed és játékos, úgy megy, mint az úthenger. Goda Krisztina – a Csak szex és más semmi rendezője – új vígjátéka, a BÚÉK (már a mozikban), elképesztő siker: a szilveszter éjjelén egy baráti társaság bulijában játszódó, meghökkentő fordulatokkal szórakoztató történetet mindössze egy hét alatt már több mint 50 ezren nézték meg, és az érdeklődés nem csökken – úgy tűnik, szájról szájra terjed, hogy ezt a filmet nem szabad kihagyni: új magyar nézettségi rekord készülődik!
A fokozott nézői érdeklődést jelzi, hogy a film színészei (Bata Éva, Törőcsik Franciska, Szávai Viktória, Lengyel Tamás, Elek Ferenc, Hevér Gábor, Mészáros Béla), rendezője, Goda Krisztina és producerei (Geszti Péter és Zákonyi Tamás) egyre több meghívást kapnak, és a premier után sincs alkalmuk megpihenni. Alig egy héten belül Budapestre, Győrbe, Zalaegerszegre, Debrecenbe és Nyíregyházára kaptak meghívást, hogy a vetítés után beszélgessenek a forgatás részleteiről az alkotókkal. A színészek és az alkotók persze igyekeznek minden meghívásnak eleget tenni: ilyen siker után öröm a nézőkkel találkozni!

A csempész-család

Egy elegáns premier nem családi esemény. Általában sztárok és celebek sétálnak a vörös szőnyegen, és töltik meg a nézőteret. De Clint Eastwood ezt másképp gondolja. Hétfőn, Los Angelesben került sor új filmje, A csempész (The Mule, hazai bemutató: január 10.) bemutatójára. A film egy nyugdíjas férfiról szól, aki az USA és Mexikó határán egy kábítószerbanda drogfutárja lesz – eleinte senki sem gyanakszik rá, de a rendőrség egy nyomozója felfigyel az öregre, és a nyomába ered. A filmet a 88 éves Eastwood rendezte, és hat év szünet után szerepet is vállalt benne. Természetesen a főszerepet. És az egész család elkísérte a premierre.
A vörös szőnyegen ott volt 32 éves fia, Scott, 50 éves fia, Kyle, az ő felesége, Cynthia Ramirez, 48 éves lánya, Alison, az ő férje, Stacy Poitras, a 25 éves lánya Francesca, a 21 éves Morgan, valamint 24 éves unokája, Graylen, volt felesége, a 88 éves Maggie Johnson, valamint jelenlegi barátnője, az 55 éves Christina Sandera. Eastwood híres arról, hogy segíti a családjában lévő művészeket, ezúttal Alison lánya kapott szerepet a filmben.
Azért persze nemcsak a rokonságnak jutott hely: a filmbeli detektívet játszó Bradley Cooper, valamint a többi színész: Taissa Farmiga, Laurence Fishburne, Andy Garcia, Michael Pena és Diane Wiest is ott volt – de ezúttal a fotósok kivételesen főleg családi fényképeket akartak csinálni.

Aquaman zenéi és viccei

A türelem hétről hétre fogyott, hiszen lezajlottak a premierek, egyre többen látták már az új csodát, az Aquaman-t (Aquaman, hazai bemutató: december 13.), és olvasták a kritikusok különlegesen elégedett beszámolóit: már az elővételben vett mozijegyek is azt sejtetik, hogy az Atlantisz száműzött hercegéről szóló film lehet a DC-univerzum eddigi legnagyobb dobása. A londoni premieren a főszereplő Jason Momoa (aki szintén csak ott látta először a teljes filmet), azt mondta, hogy éppen öt évvel azelőtt egyezett meg a producerekkel a víz alatt is harcias szuperhős filmjéről. És egyúttal azt is elmesélte, hogy a maga részéről hogyan készült fel az emberfelettien erős, mégis nagyon cool figura eljátszására.
– Én zenéből építem a figurákat – mondta a színész. – És Aquaman nyilván metál rajongó. Szerintem a Toolt szereti, meg a Metallica legelső lemezét, és Black Sabbath is bőven van benne: én ezeket hallgattam forgatás közben.
De az is kiderült, hogy James Wan rendező, ara biztatta a színészt, hogy nyugodtan próbálkozzon, bohóckodjon, marháskodjon. Csak azt nem árulta el neki, hogy eközben is forog a kamera, és a gátlástalan játszadozás egy része bekerült a filmbe. Ezt Momoa számára is csak az első vetítés után derült ki.
– Ha nem nézett volna ki ilyen jól, haragudtam volna James Wan-re – mondta erről a főszereplő. – De így persze örülök neki. És a gyerekeimnek is bejött, hogy nem vagyok végig olyan komoran harcias: szóval, köszi, James, jöhet a következő!

Tarantino pörög

Quentin Tarantino új filmjében a valóság összekeveredik a rendező/forgatókönyvíró fékezhetetlen képzeletével. A Once Upon a Time in Hollywood (bemutató: 2019. július) a hatvanas évek végén játszódik, és két kitalált figura, egy sikertelen hollywoodi színész és állandó dublőre (Leonardo DiCaprio és Brad Pitt) a főszereplői, de szerepel benne Roman Polanski valóságos, tragikus sorsú felesége, Sharon Tate is – őt a gyönyörű Margot Robbie alakítja. A színésznőt valóban a Manson-szekta néhány tagja ölte meg 1969-ben, és ezért Robbie Roman Polanski 1985-ben megjelent emlékiratainak segítségével készülhetett a szomorú szerepre. Amit nagyon élvezett.
– Több mint tíz éve szinte állandóan filmforgatásokon telik az életem – nyilatkozta a net-a-porter munkatársának. – Most mégis úgy érzem magam minden nap, mint egy kisfiú a csokiboltban. Minden perc külön öröm. És az a csodás hogy Tarantino sem úgy néz ki, mint akinek a számára kicsit is rutinná vált volna a filmcsinálás. Ő mindig mindenkinél több lelkesedéssel és izgalommal van jelen. Egyszerűen boldog, hogy ott lehet.

IC Press

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *