0

InterCom hírlevél

Az őscápa: mindent a sikerért

Jason Statham kemény fickó. Nemcsak akkor, ha cápákkal kell csatáznia, hanem akkor is, ha üzletemberekkel néz szembe. A Meg – Az őscápa (The Meg, már a mozikban) váratlanul nagy sikere után máris közölte feltételeit a film producereivel. A lényeg persze az, hogy ő a maga részéről készen áll a folytatásra – de ehhez pár feltételnek teljesülnie kell.
Még szerencse, hogy – a nyilvánosságra kerültek közül – egyik sem olyan, amit ne lehetne valóra váltani. És úgy tűnik, mindegyik abból következik, hogy Statham, aki a filmben félelmet nem ismerő búvárként száll szembe az óriáscápával, nagyon jól érezte magát az első rész forgatásán.
Így aztán most is azt szeretné, hogy a következő rész Új-Zélandon, lehetőleg Auckland közelében készüljön, ő a forgatási szünetben elmehessen Fidzsi-szigetére búvárkodni, teremtsenek neki lehetőséget, hogy igazi cápák között úszva készülhessen a szerepre, és lehetőleg úgy forgassanak, hogy neki ne a semmivel kelljen verekednie, hanem egy műanyag cápapótlékkal.
– Eredetileg azt hittem, hogy sokkal véresebb filmet fogunk csinálni – nyilatkozta a színész. – De Jon Turteltaub rendező meggyőzött, hogy így, ha játékosabbra, kevésbé véresre vesszük a figurát, sokkal többen megnézhetik. És igaza lett. Szóval, részemről, folytathatjuk!

A démonok titkai

A Démonok között-univerzum alig öt évvel ezelőtt indult hódítóútjára, és nagyon úgy néz ki, hogy James Wan (eleinte rendező, jelenleg producer és ötletgazda) nem ijed meg könnyen: hamarosan a sorozat ötödik darabja is a nézők elé kerül. Valak, az apácaruhás démon már korábbi epizódokban is feltűnt, és az alkotók azt ígérik, hogy Az apáca (The Nun, hazai bemutató: szeptember 6.) még szorosabbra fonja majd a részek közötti összefüggéseket.
Annyi biztos, hogy az ódon fogarasföldi zárdában, az ötvenes években játszódó film ártatlan hőse, a démonnal kénytelen-kelletlen szembeszálló fiatal apáca is része a démonűző házaspárról és egy másik, egy porcelánbabába bújt gonosz szellemről szóló epizódokat összetartó láthatatlan szálaknak. Az elhagyott kolostorban sok borzalmat kiálló figurát Taissa Farmiga alakítja. A 24 éves színésznő pedig nem egyszerűen húga a korábbi Démonok között-ökben főszerepet játszó Vera Farmigá-nak, hanem meghökkentően hasonlít is rá. A rajongók már rengeteg internetes fórum próbálják megfejteni a titkot: hogyan fogja ezt a lehetőséget kihasználni a sorozatot alkotó James Wan. Hogyan lehet rokona, leszármazottja vagy reinkarnációja egymásnak az ötvenes évekbeli apáca és a 70-es évekbeli démonűző?
A választ egyelőre csak a szellemek ismerik – bár a neten már jó néhány szellemes megoldás található.

Wonder Woman segít annak, aki segít

Szerencsére sokan vannak, akik a jó ügyekért adakoznak. És szerencsére vannak, akik meghálálják, ha valaki jót tesz. Köztük a szuperhősök.
Gal Gadot és Patty Jenkins (vagyis a Wonder Woman és folytatása főszereplője és rendezője) most különleges hirdetéssel állt elő: a jó célra adakozók között kisorsolnak egy fantasztikus lehetőséget. A szerencsés nyertest és egy barátját elviszik az új Wonder Woman film angliai stúdiójába, beöltöztetik a film történetének megfelelő jelmezbe, és statisztaszerepet kap: vagyis látszani fog a legyőzhetetlen Wonder Woman 80-as években játszódó új kalandjában.
A kijelölt cél az ARC vagyis az Anti-Recividism Coalition, amelynek sok szervezője és önkéntese a börtönviseltek társadalmi visszailleszkedését igyekszik segíteni, azt, hogy ez elítéltek ne kerüljenek újra a rács mögé. Ilyen ügyet támogatni igazi, szuperhőshöz méltó feladat – és az omaze.com-on Wonder Woman most segítőket vár!

Végre Bad Boys

Ha becsuknak egy ajtót, kinyílik egy ablak. Ha Will Smith egyik filmjének a forgatása későbbre csúszik, egy másik készül el helyette. A mostanában Magyarországon is fel-felbukkanó szupersztár egyik nagy terve, a Suicide Squad – Öngyilkos osztag 2. forgatása később kezdődik, mint eddig tervezték. Ez biztosan sok rajongót elszomorít, de örömhír mindazoknak, akik viszont nagyon várják, hogy végre elkészülhessen a Bad Boys régóta várt és tervezett 3. része, a Bad Boys for Life.
A sztár ugyanis munkával szeretné tölteni a felszabaduló időt, és ennek köszönhetően idén novemberben újra találkozhat a kamerák előtt Will Smith és Martin Lawrence, akik a két félelmet nem ismerő és közben nagyon laza miami zsarut alakítják. A produkció nagyságát mutatja, hogy a forgatás egészen 2019 márciusáig fog tartani, így a premier 2020-ra várható.
A producer persze ismét a tempós akciófilmek királya, Jerry Bruckheimer.
Az 1995-ben forgatott első rész, és 2003-as folytatása egyaránt hatalmas sikert aratott, a 2. részben zajló hosszú autós üldözést sokan azóta is felülmúlhatatlannak tartják… itt az ideje, hogy a rossz fiúk megmutassák, hogy még mindig rosszak.

IC Press

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *