0

InterCom hírlevél

A partiállat táncra perdül

A sztárok is zavarba jönnek a sztároktól. Melissa McCarthy például belepirult, amikor A partiállat (Life of the Party, hazai bemutató: május 10.) című új vígjátéka forgatásán egy táncszámot kellett felvenni, és a rendező (aki egyúttal a férje) bemutatta neki tWitch-et. A hiphop koreográfust (aki Magic Mike XXL-ben, a Step Up három részében és a Stomp the Yard-ban is szerepel) azért hívták el a forgatásra, hogy segítsen összehozni a nagy 80-as évekbeli buli során előadott, akrobatikus elemekkel tűzdelt táncot.
– Ott álltam hülyén felfújt hajjal, kék flitteres ruhában, körülöttem a lányok hasonlóan felturbózva meg a rengeteg statiszta meg a stáb, és úgy éreztem, hogy álmodom – lelkendezett újságírók előtt Melissa McCarthy. – Bele kellett, hogy csípjek magamba! Egy álom ott valóra vált. Azután kemény munka következett, míg összehoztuk a 80-as évekbeli táncot… de amikor maga tWitch mondja az embernek gondterhelten, hogy „hú, ezt még gyakorolnunk kell kicsit”, az feledhetetlen élmény!

Ocean’s 8 – A gyerekbarát banda

Az új, és minden eddiginél vonzóbb Ocean’s film, az Ocean’s 8 – Az évszázad átverése (Ocean’s 8, hazai bemutató: június 21.) a sármosan profi bűnöző család egy eddig ismeretlen ágának kalandjait mutatja be. Debbie Oceant Sandra Bullock játssza, és amikor egy nagy tervéhez csapatot szervez, természetesen csupa nőt hív maga mellé – akik legalább olyan elegánsak és ravaszak, mint a férfiak voltak. Sőt.
Ráadásul a nők nemcsak a vásznon, hanem forgatás közben is másképp viselkednek, mint a férfiak.
– Ilyen szórakoztató, összetartó csapattal még sosem forgattam! – lelkesedett a bűnbanda egyik tagja, A hivatal-sorozatból ismert humorista, Mindy Kaling, aki Bullock, Cate Blanchett, Rihanna és Helena Bonham Carter társa az ékszerrabló kalandban. – Ritka, hogy egy forgatáson sikerül nagyon komolyan venni a munkát, és mégis nagyon lazának, könnyednek maradni. Talán azért sikerült így, mert ez egy gyerekbarát munkahely volt: mindenki magával hozta a gyerekeit; mindig volt körülöttünk néhány kicsi meg nem olyan kicsi, és ők is nagyon jól szórakoztak. Várom, hogy folytassuk a filmet: azóta az én lányom is megszületett, szeretném őt is beíratni az Ocean’s-óvodába.

Haverok furcsaságai

Ideje néhány fogalmat újratanulnunk. Sokan vannak, akik a The Wall Street Journalt komoly újságnak gondolják, amelyben komoly szakemberek a gazdaság és politika kérdéseit vizsgálgatják. Biztosan ez is igaz, de valamiért vicclap is: a nyár egyik legmókásabbnak ígérkező vígjátéka, a Haverok harca (Tag, hazai bemutató: július 5.) legalábbis úgy született, hogy egy forgatókönyvíró a lapban elolvasott egy cikket, és egy régi ismerősét fedezte fel benne.
– A cikk négy barátról szólt, aki húsz éve játszik fogócskát – meséli Mark Steilen, aki a Farrelly-testvérek munkatársaként tanulta az őrültködés filmes fortélyait. – És tulajdonképpen bediliztek a játékba. Egymás munkahelyén, vagy éjszaka a hálószobájában bukkantak fel; egyszer az egyik a haverja autójának a csomagtartójából ugrott ki, és úgy megijesztette annak a feleségét, hogy az elesett és eltörte a lábát. És az egyikük a szüleim barátainak a gyereke volt! Persze, hogy elmentem hozzá, és kikérdeztem. És az újságcikk igaz volt, de a valóság még képtelenebbnek tűnt. Rögtön megegyeztem vele, hogy ebből filmet írok. Nem bánta, azt mondta, úgysem hiszi majd el senki, hogy ez igaz.
Tény, ami tény, az Ed Helms, Jeremy Renner, Rashida Jones és Isla Fisher főszereplésével készülő filmről valószínűleg mindenki azt fogja hinni, hogy a „megtörtént események alapján” felirat csak viccből került az elejére – de ez senkit nem akadályoz majd az önfeledt nevetésben.

Annabelle visszatér!

Megnyugodhatunk: a jövő nyár is nagyon ijesztő lesz. Most már biztos, hogy a Démonok között (The Conjuring) univerzum újabb részt kap: méghozzá a megszállott baba, Annabelle tér vissza a harmadik folytatással. Ráadásul Gary Dauberman fogja rendezni: ő a horrorban verhetetlen James Wan-csapat oszlopos tagja. Nemcsak az előző Annabelle-filmek írójaként szerzett nevet magának, hanem az idén ősszel a mozikba kerülő Az apáca (The Nun, hazai bemutató: szeptember) forgatókönyvét is neki köszönhetjük, sőt, a tavalyi elsöprő siker, az AZ írásába is besegített.
Az Annabelle 2 – A teremtés az egyik legsikeresebb film volt tavaly a műfajban sokáig 100%-on állt a Rotten Tomatoes-on és bevétel szempontjából csupán az AZ múlta felül – de hát az a film mindent felülmúlt.
Az Annabelle-filmek különlegessége, hogy bár nagyon szorosan kapcsolódnak egymáshoz, igazából bárhol, bármikor folytatódhatnak: éppen ezért a gyártó stúdió mindent elkövet, hogy titokban tartsa, melyik korban, hol játszódik majd az új rész. A lényeg úgyis az, hogy egy démonoktól megszállott porcelánbaba lesz a főszereplő…

IC Press

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Biztosra megyünk *