0

InterCom hírlevél

0intercom

Jumanji premier dzsungeljátszótérrel

– Egy életen át szívesen lapátolnék sz*rt, csak hogy ekkora lehessek – mondta váratlanul Nick Jonas Dwayne Johnson-ról, akinek pedig bőven volna oka rá, hogy elégedett legyen magával. A kifakadásra számtalan újságíró előtt, a Jumanji – Vár a dzsungel (Jumanji: Welcome to the Jungle, hazai bemutató december 21.) hollywoodi premierjén került sor. Az eseményen természetesen az összes főszereplő, vagyis Johnsonon és Jonason kívül (aki a testvérét, Joe Jonas-t is magával hozta) Jack Black és Kevin Hart is ott volt, és élvezte a nagy felhajtást: a vetítés helyszínén, a Hollywood Boulevard-on ugyanis az alkalomra nemcsak életnagyságú vadállatokat és nagyjából egy egész trópusi erdőt, hanem mindenféle klassz kalandjátékot is elhelyeztek.

A filmben négy kamaszt beszippant a Jumanji, és felnőtt (de tőlük nagyon idegen) testben kell úrrá lenniük a veszélyes feladatokon. A nagyon kalandos és nagyon vicces filmben úgy tűnik, csak egy öntudatos színész dolgozott: Kevin Hart mindenki mással ellentétben nem néz fel Dwayne Johnson-ra.

– Én viszont Kevin Hart akarok lenni, senki más – jelentette ki. – Aki elég jó fej pasi, a Jumanji-ből is kiderül.

3 Golden Globe-jelölés a Szólíts a neveden-nek!

Az év vége egyúttal kezdet is: az Oscar-esélyek latolgatásának kezdete. Mostantól szakértők és filmrajongók mind azt mérlegelik majd, hogy melyik korábbi díj vagy más elismerés mit jelent, milyen súllyal esik latba majd, amikor végül az Amerikai Filmakadémia tagjai leadják mindent eldöntő szavazatukat.

A Szólíts a neveden (Call Me By Your Name, hazai bemutató: február 8.) első vetítései óta folyamatosan ott szerepel a nagy esélyesek között, a számtalan fesztiválsiker és díj után a héten a filmet és két főszereplőjét, Armie Hammer-t és Timothée Chalamet-t a Golden Globe-ra is jelölték: most már igazán elhihetik, hogy ott lesznek az Oscar-gálán.

De a sikert mostanában egy egészen más technikával is mérik: az Oscar-esély új mértékegysége a tapshossz. Nemrég jelent meg az a hír, hogy a New York-i Filmfesztiválon a Szólíts a neveden a fesztivál történetének leghosszabb vetítés utáni ünneplésében részesült: 10 perc folyamatos vastapsban.

A 80-as évek Olaszországában játszódó, érzelmes-érzéki filmnek valószínűleg folytatása is lesz: a díj hírére Armie Hammer, aki egyébként általában hatalmas költségvetésű, megafilmekben játszik, csak annyit mondott: neki bármit megér, hogy újra Olaszországban dolgozhasson.

0cmbyn

Az igazi vonat

2015 augusztusában egy állig felfegyverzett terrorista szállt fel a Brüsszelből Párizsba tartó gyorsvonatra. Három szabadságos amerikai katona azonban az első lövések eldördülése után közbevetette magát, és megakadályozta, hogy nagyobb baj történjen. A hétköznapi hősök Clint Eastwood kedvenc témái: nem csoda, hogy a 87 éves színész-rendező azonnal lecsapott a történetre, és A párizsi vonat (The 15:17 to Paris, hazai bemutató: március 15.) címen izgalmas filmet készített belőle.

De a film nemcsak azért izgalmas, mert a története az. A rendező filmezés közben is szereti a kockázatot, és a három igazi katonát, a történetet átélt civilt kérte fel filmje főszerepére – és ha már így alakult, az egykori vonat utasai közül is jó néhányan saját magukat játsszák: az eredmény mégis különösen izgalmas thriller.

– Nagyon sokan le akartak beszélni erről – vallotta be Eastwood nemrég. – De én nagyon hosszan kerestem a jó színészt, találkoztam is sok tehetséges fiatallal, akik kiválóan megcsinálták volna, amit kérek tőlük. De én ezeknek a fiúknak az arcát kerestem. A hitelességüket. Úgyhogy bátran (vagy felelőtlenül) döntöttem, ők meg nagyon lelkesen belementek. De még az a pár is játszik a filmben, amely férfitagjának keresztüllőtték a torkát, és majdnem meghalt. Neki igazi katarzis volt, hogy újraélhette, ami történt. Szerintem, a nézőnek is az lesz.

01517

Ready Player Two

Jó hír a minőségi, izgalmas sci-fi kedvelőinek: Ernest Cline regényíró bejelentette, hogy megírja sikerkönyve, a Ready Player One folytatását. A 2011-ben megjelent első rész nemcsak világhírűvé vált, hanem szerzőjétől független, önálló életre is kelt: Steven Spielberg rendezett belőle különleges látványvilágú, a virtuálisat a valósággal mestermód keverő filmet (Ready Player One, hazai bemutató: március 29.)

Az ráadásul egy sci-fibe illő csavar, hogy a szerző azt mondta: 2044-ben játszódó története folytatásához Steven Spielberg munkáját látva kapott ihletet. Azért lett kedve folytatni, mert szembesült azzal, hogy néhány változtatással milyen csodás világot hoz létre a nagy mozivarázsló – természetesen az ő eredetijéből.

– A Ready Player One film készítése közben fantasztikus élmény volt a közös ötletelés Spielberggel – nyilatkozta az író. – Ráadásul még néhány ötletet is adott ahhoz, hogy mi lehet a folytatás: ennél nagyszerűbb dolog talán nem is történt még velem az életben.

IC Press

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Biztosra megyünk *