3

Röviden: Adult Life Skills (2016)

írta Nikodémus

2017-11-adult-life-skillsAnnának (Jodie Whittaker) születésnapja van – a harmincadik –, de senki sem ünnepel: anyja (Lorraine Ashbourne) kiabál vele, nagyanyja (Eileen Davies) babusgatná, ő azonban bevágja a durcit – és az ajtót maga mögött. Előveszi filctollát, dekorál és hajtogat, s bizarr párbeszédeket ad elő két hüvelykujja főszereplésével. A kert végében található, átalakított fészerben lakik, mely tele van zsúfolva tarkabarka holmikkal. Hogy ezek micsodák valójában, s hogy Anna körül miért forr állandóan a levegő, azt Rachel Tunnard elsőfilmes vágó-rendező virtuóz ritmusban adagolja. Ennek folytán sokáig csak találgatunk, mire föl ez a nagy hajcihő: a furcsa párbeszédek, a különös, mégis borzongatóan valósághű karakterek és az abszurd, mégis kínosan ismerős szituációk. Rendezőnk jóvoltából csakhamar egy menekülés-történet közepén találjuk magunkat, ahol a szörnyű múlt okozza a még ki sem próbált, félelmetesen idegennek tűnő jövő elöli bujkálást. A tét azonban egy élet, amit nem szabad futni hagyni – a sebek pedig gyógyíthatók: szeretettel.

(Megjelent: A Szív, 2017. november)

3 komment

  1. Ígéretet tettem, hogy amennyit csak tudok postolni fogok, és úgy járja, hogy be is tartom:D

    Hálásan köszönöm az írást. Jó volt olvasni koimbra mellett a te kritikáidat is Nikodemus mert sokszor hoztál olyan filmeket amik nincsenek felhájpolva ugye a közönség előtt,és szinte hallani se hall róla az ember külön pacsi neked, és továbbra is várom szeretettel a nem hülyehálivúdi Rövideket:D

    • Örülök, hogy tetszik az írás, ahogy időm engedi, törekszem arra, hogy minden érdekesbe belekóstoljak, legyen az európai, távol-keleti vagy amerikai.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *