2

InterCom hírlevél

0intercom

Az igazság zenéje

Amikor nyilvánosságra került, hogy a DC univerzumban eddig muzsikáló Junkie XL helyett Danny Elfman lesz az új Az igazság ligája (Justice League, hazai bemutató: november 16.) zeneszerzője, senki sem tiltakozott: sőt, úgy tűnik, rajongók és szakmabeliek egyetértenek abban, hogy a legjobbhoz került a karmesteri pálca. Elfman felel az elmúlt 30 év néhány legemlékezetesebb filmes dallamáért: többek között ő komponálta az 1989-es, Tim Burton rendezte Batman-film zenéjét is. Márpedig ez a dallam legalább olyan ismert lett, mint John Williams legendás Superman-témája.

A maestro nemrég a Reporte Indigónak el is árulta, hogy a klasszikus régi motívum visszatér az új, minden eddiginél grandiózusabbnak ígérkező filmben, amelyben Batman csapatot szervez – csupa híres társából. Ennek köszönhetően Elfman neves kollégáitól is kénytelen kölcsönözni: például Wonder Woman is megtartja a saját filmjében emlékezetessé vált, Hans Zimmer-féle témát, és állítólag nem ez lesz az egyetlen visszatérő motívum – természetesen Elfman-módra feldolgozva.

Jumanji: a videójátékosok dzsungele

A Jumanji – Vár a dzsungel (Jumanji: Welcome to the Jungle, hazai bemutató: karácsony) upgrade-eli a régi filmet: Robin Williams klasszikus vígjátékának folytatásában az egykori táblás játék helyét egy videójáték veszi át, amely beszippantja a vele próbálkozó kamaszokat, akik a játék kedvéért választotta avatárjaik formájában születnek benne újra. A rendező a teljes hitelesség kedvéért igazi nagy játékosokra osztotta a szerepet: Jack Black-ről mindenki tudja, hogy él-hal a játékokért.

– Én ott voltam a videójátékok születésénél! – büszkélkedett újságíróknak a komikus színész. –Sőt, az első színészi szerepem is egy videójáték, a Pitfall Harry szinkronizálása volt talán ’82-ben. Mostanában meg a fiaim kedvéért tanultam ki a Minecraftot. És mert önfeláldozó apa vagyok, a Grand Theft Auto V-ben is begyakoroltam magam.

A színész azt is elárulta, hogy a filmben egy 16 éves, csinos és önimádó csajt játszik: szóval, nem is annyira a videójátékost kellett felfedeznie magában, hanem a benne bujkáló kamaszlányt. És azt állítja: sikerült.

0ju

Apavadászat

Ed Helms és Owen Wilson örökké vitázó, tűz és víz testvérpárt alakít új vígjátékában, az Apavadászat-ban (Father Figures, hazai bemutató: 2018. január 4.), amelyben nemcsak egymással kell megküzdeniük, hanem azzal a problémával is, hogy sem az anyjuk, és így ők sem tudják, ki az apjuk. Úgyhogy megpróbálnak találni egyet.

A hosszú útjuk során folyamatosan egymást piszkáló testvérek témakörében szerencsére minden közreműködőnek volt tapasztalata: Ed Helms-nek van bátyja, Owen Wilson-nak két fiútestvére is van, a rendező Lawrence Sher pedig egyenesen egy ikerpár egyik tagja.

– Mindannyiunknak bőven volt miről panaszkodnia – mondta erről újságíróknak Helms. – A kisebbet mindig elnyomják a bátyjai, a bátyaknak örök sérelem az érkező kistesó: mindenkiben volt tüske, és volt rengeteg vicces családi sztori, amit elmesélhettünk egymásnak. De én még a forgatás előtt megesküdtem az anyámnak, hogy bátran eljöhet majd a premierre, egyetlen szennyes vagy cikis családi titkot sem viszek bele a filmbe. Ami a vásznon van, az mind csak játékos kitaláció. Legalábbis részemről.

Jön az Apáca

Az AZ frenetikus sikere (amely már Magyarországon is több mint 300 ezer nézőt jelent!) után természetesen folytatódik a horrorfilmek feltámadása. Igaz, a Démonok között-univerzum nem szorult rá az emberevő bohóc segítségére: eddigi epizódjai valamint spin-offjai maguk is elsöprő siker arattak. A legutóbbi, az Annabbelle – A teremtés a legjobb bizonyíték erre. Amelyben, ha elég figyelmesen nézte a rémüldöző néző, már fel lehetett fedezni a következő rész Az apáca (The Nun, hazai bemutató: jövő nyár) néhány snittjét.

Most egy új, az internetre kikerült kisfilmben újabb részletek fedezhetők fel James Wan új horrorjából.

Az már biztos, hogy a filmesek új terepre merészkednek, és újfajta hangulatokkal dobják fel az egyre elágazóbb történetet. Valak, az apácaruhában megjelenő démon ezúttal az 1950-es években rémisztget, méghozzá egy fogarasföldi zárdában – ami máris eléggé hátborzongató világot ígér.

Az új filmben ismét Bonnie Aarons játssza majd Valakot, Burke atyát Demián Bichir, Victoria nővért pedig Taissa Farmiga (a Démonok között főszerepét alakító Vera Farmiga húga) alakítja.

IC Press

0con

2 komment

  1. Kíváncsian várom az Igazság zenéjét remélem Elfbá odateszi rendesen.
    Jumanji már előzetesek alapján egy hányadék számomra köze nem lesz a régihez…sajnálatos,hogy így nyúltak hozzá a készítők,de mondjuk nagyon nem vagyok meglepve.

    Apáca nénit meg kifejezetten várom. Érdekes lesz mit hoznak ki belőle.

    • Azért az kicsit öntelt volt, amikor lenyilatkozta, hogy egyetlen Batman-téma létezik a filmzene-univerzumban, az övé.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *