10

Tíz éves a FilmDroid

010

Ez a poszt most egy másik, sokkal bővebb és ünnepibb helyett áll, amit Koimbrának kellene írnia. Napra pontosan egy évtizede ő volt az, aki elindította a FilmDroidot, ami aztán megélt sok hullámhegyet és -völgyet. Túlélt egy blogköltöztetést, jópár arculatváltást, egy ideiglenes szívleállást (épp öt éve), írók és szerkesztők jöttek-mentek, de a lényeg ugyanaz maradt: pontosság, igényesség, filmrajongás. A blog megélte az írósztrájkot, a magyar filmfinanszírozás átalakulását, a képregényfilmek térhódítását és a hollywoodi stúdiórendszer átrendeződését; végigkövette, ahogy Hollywood végleg remake- és franchise-gyárrá válik, ahogy divatba jönnek a sorozatok, és amint a klasszikus moziélmény mellé egyre-másra zárkóznak fel alternatív filmnézési szokások.

Kicsit keserű a szám íze, hogy én írom e sorokat, de van mit ünnepelni (főleg ha belenéztek a rovatok archívumaiba). Mielőtt azonban teljesen bepárásodna a szemünk önmagunktól, Titeket kérdezünk: mi a legjobb és a legrosszabb emléketek a Droidról? Mi volt az az emlékezetes poszt, amin leginkább felhúztátok magatokat / amiért lelkesedtetek? Melyik rovatot szeretitek / utáljátok legjobban? Mit olvasnátok szívesen a blogon? S főleg: a hétvégén milyen filmet fogtok megnézni?

Jöhetnek az emlékek, vélemények, jóslatok és vallomások.

0102

Jár a tíz gyertya.

10 komment

 1. Gratula!Még 10..meg 10..10 sikeres évet!:-) A legjobb amikor vagytok,a legrosszabb amikor nem vagytok’

 2. Még háromszor ennyi évet kívánok!
  A kedvenc rovataim,amikor érdekes tényeket irtók régebbi filmekről,azokról ennyi év után elég sok újdonságot tudok meg. 🙂 Ezekről szívesen olvasnék továbbra is.
  A STB. rovat is nagyon tetszik 🙂 Innen tudok meg első kézből sok mindent.
  A filmkritikákat is szívesen olvasom. Sokszor innen döntöm el,hogy megnézzek egy adott filmet vagy ne.
  Szívesen látnék sorozatokról is kritikákat.
  Továbbra is ti vagytok az első filmes oldalom 🙂

 3. Kulturált kritikák, kulturàlt komment szekcióban, pontosabban közösséggel. Remélem ez ìgy folytatódik tovább! 🙂

 4. Még sokszor 10 évet kívánok, azt hiszem, szinte a kezdetektől az egyik leghűségesebb olvasótokként ezt bátran kívánhatom.

  Válaszok:
  Mi a legjobb és a legrosszabb emléketek a Droidról?

  A legrosszabb amikor pár hete majdnem megszűnt az oldal. A legjobb pedig rengeteg dolog, pl. mindig, mindenre válaszoltatok, naprakészség, korrektség és jó írások.

  Mi volt az az emlékezetes poszt, amin leginkább felhúztátok magatokat / amiért lelkesedtetek?
  Nem mérgelődök, a legemlékezetesebb pedig az Alien filmekről írtak.

  Melyik rovatot szeretitek / utáljátok legjobban?

  A legjobb a hosszabb visszatekintők a múlt filmjeire. BO rovat, kritikák. Nem utálok semmit.

  Mit olvasnátok szívesen a blogon?

  Mindenevő vagyok. 🙂

  S főleg: a hétvégén milyen filmet fogtok megnézni?
  Most nézem újra épp a Vasember 3-at, és megnéztem a Lány a vonatont is. 🙂

 5. Boldog Születésnapot a Droidnak!! Még sokszor ennyit! Reméljü Koimbrával együtt! A legjobbak az oldalon a kritikák illetve a bővebb írások/érdekességek régi filmekről. A legrosszabb rész pont 5 éve az ideiglenes szívleállásnál volt.

 6. Boldog Szülinapot!
  A régi filmek alakulásáról pl. a Star Warsról annak idején nagyon jó volt olvasni imádom az ilyen Érdekes cikkeket, ha lehet még több ilyet.
  Kissé ledöbbentem mikor olvastam a rossz hírt, és reménykedve azért bizakodtam, hogy valahogy valamilyen formába azért csak vinni fogja pár lelkes ember az oldalt, és örülök neki, hogy teljesült.

  Az biztos a posztok száma nem sok, de egy biztos az egyik legjobb, és legnormálisabb közösség itt van ezért is szeretek idejárni.
  Köszönöm az eddigi munkátokat, és tényleg próbálok többet hozzászólni a hírekhez.

 7. Sziasztok!
  Magam is régi olvasó vagyok, és nekem is ez az első számú oldal, amit nap mint nap olvasok. Sok sikert a továbbiakban, csak így tovább!

 8. Tisztelt Droidosok! Szerintem ez életem első blog kommentje, de ez itt roppant mód a legjobb hely erre. Nagyon gratulálok Nektek, a nagyfőninek, meg külön és kívánok sok-sok droidévet 10-eswkben mérve. Szerintem a legelejétől követem az itzeni írásokat. Akkor még csak a munkahelyemen volt net, de a kedvencek között az 1. helyen állt mindig. Bár mostanában “csak” heti 3szor, 4szer pörgetem végig a pstokat, olvasom el az érdekességeket, de imádom ma is. Egyszerűen PROFI! A legnagyobbak között a helye! Légyszíves, ahogy erőtök, időtök engedi, folytassátokert ez elképesztő hiánypótló. Kösz még egyszer mindent és a legjobbakat a jövőben!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *