0

Resident Evil: Vendetta

residentevilvendetta

Eléggé beszédes, hogy egy CGI animáció sokkal látványosabb és jobban kivitelezett akciójeleneteket mutat be, mint annak élőszereplős „testvére”. A legutóbbi Resident Evil eléggé összecsapott volt, erősen látszott rajta, hogy csak azért rántották össze, hogy végre pontot tegyenek a franchise végére. A folyosón zajló Chris Redfield & Leon Kennedy vs zombik jelenete megeszi reggelire a Milla Jovovich-féle alkotásokban látott bunyók és lövöldözések nagy részét. Még mielőtt azt gondolná valaki, hogy a Vendettából kihozták a maximumot, le kell hűtenem a kedélyeket, mivel a történet tulajdonképpen eléggé összecsapott.

residentevilvendetta2

Adott Arias, a kegyetlen fegyvercsempész, aki úgy variálná a létező zombivírust, hogy a fertőzöttek figyelmek kívül hagyják őt és embereit. Ó, ezen kívül szereti a saját hangját is, mivel elég sokat beszél, amely tulajdonképpen arra jó, hogy meglegyen a szükséges játékidő. Van egy mindig lassan és megfontoltan lépkedő szexi nő (Maria Gomez) és egy, leginkább a Batman & Robin Bane-jéhez hasonló erőgép (Diego Gomez) csapatában.

A pozitív oldalon áll Redfield, a veteránnak mondható zombikiller a történet elején Mexikóba tart néhány kommandóssal, hogy egy bizonyos kúriában elkapja Ariast. Csendben és halkan próbálják megoldani a feladatot az éjszaka közepén. Nem is lenne rossz felütés, ekkor még lehet reménykedni, hogy az izgalmakat is fokozni fogják. Aztán megjelenik az élőholt srác, néhány elhunyt fegyveressel később már biztosak lehetünk abban, hogy az adrenalinszintünk nem fog túlságosan megemelkedni. Behozzák a képbe a (szintén szexi) Rebecca Chamberst és az idejét leginkább csak italozással múlatni akaró Leont. Szomorú, de a diskurzusaik nagy részéről szintén azt lehet mondani, mint Arias esetében: „Van, de minek?”.

vendetta

Látszik, hogy voltak ötletek, a tervezőasztalon tovább lehetett volna rajtuk dolgozni, fejlesztgetni, formálni, mivel lehetett volna akár egy izgalmas CGI animációt is összehozni. Arias is megfelelő ellenfél lehetett volna. Belegondolva egy RE játék átvezető részeiként egészen jól funkcionáltak volna egyes jelenetek és percek. De azt meg kell hagyni, hogy az akciókra odafigyeltek és azokra nem lehet panasz. Hogy ez mennyire lesz elég? A fanoknak talán igen, hiszen számukra akadhat néhány ismerős dolog, a maradéknak pedig egy közepes szórakozás.

Ui: hiába néz ki sokszor filmszerűen, azok a fránya szemek még mindig élettelenek.

imdb: 6,3

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *