0

InterCom hírlevél

0intercom

Wonder Woman mindent legyőz

Azt mindenki sejtette, hogy a Wonder Woman (már a mozikban) sikeres lesz, de arra még a szakemberek sem számítottak, hogy ennyire. Rekorddöntésről nem volt szó: de hát, ha valaki legyőzhetetlennek születik, akkor úgy látszik, a mozinézők szívét is simán meghódítja…
A gyönyörű Gal Gadot amazonja az Egyesült Államok mozipénztáriban már jóval több mint 300 millió dolláros jegybevételt szerzett. Ez az összeg nemcsak önmagában óriási: azért is különleges, mert Az acélember összesen 291 milliós bevétellel büszkélkedhet Észak-Amerikában, vagyis Wonder Woman legyőzte Supermant. És mivel ez az összeg még nem is a végeredmény, nagy esély van rá, hogy a Batman Superman ellen-t meg az Öngyilkos osztag-ot is lekörözi, és a legnépszerűbb DC-filmmé válik. Ráadásul a film minden idők legsikeresebb női rendezőjévé tette Patty Jenkins-t.
A nemzetközi piacon ehhez még 652 millió dollár gyűlt össze, és ez sem a végső adat…
Petty Jenkins rendező azonban nem ünnepléssel tölti az idejét: már a második részt írja. Egy ekkora siker nem maradhat folytatás nélkül…
IC Press

0gg

Pókember premier!

Lehet, hogy egyszer előkerül még Pókember öccse? Minden elképzelhető: a régen várt, különlegesnek ígérkező folytatás, a Pókember: Hazatérés (Spider-Man: Homecoming, hazai bemutató: július 6.) Los Angeles-i premierjén ugyanis felbukkant egy különleges tehetségnek ígérkező ifjú színészpalánta – történetesen a Pókembert alakító Tom Holland kisöccse, Patrick.
A premieren persze ott volt a film összes sztárja, a Vasembert alakító Robert Downey Jr., valamint Michael Keaton, Marisa Tomei, Zendaya és a többiek, de a kamerák legalább annyit mutogatták a kissrácot, mint a sztárokat.
Tom Holland egy autó motorházának tetején, pókjelmezben ment végig a mozi előtt várakozó tömeg elé, és egy hátraszaltóval ért földet, de az anyukáját, a nagymamáját meg Patricket is elhozta. A tízéves kissrác már felbukkant egy pár interjúban a bátyja oldalán, és a vörös szőnyegen sem tűnt szégyenlősnek: elmondta, hogy ő is jár meghallgatásokra, csak még sose kapot szerepet. És hogy szívesen eljátszaná pókember öccsét.
– Vagy lehetnél te Pókember gyerekkora – ugratt a szuperhelyes kissrácot szupersztár bátyja. – Te lennél Baby Peter Parker… ha Vasember bevesz a csapatba.
IC Press

Mindenki a majmokért rajong

Hétfő óta jelennek meg az első kritikák A majmok bolygója – Háború-ról (War for the Planet of the Apes, hazai bemutató: július 13.), és úgy tűnik, nincs kritikus, aki ne rajongana a filmért: a filmes szakértők legfeljebb abban versenyeznek, hogy milyen szóvirággal ünnepelhetik a leghatásosabban az elupsztult emberi civilizáció maradékai között zajló háborút, amely emberszabású majmok és az emberek között zajlik.
„Azt hittük, a franchise-ok és folytatások unalmasak. De kiderült, hogy túl lehet szárnyalni az előző részeket” és „a nyár legjobb folytatása”—írták a movieweben, míg a Hollywood Reporter szerzője „intenzív, elragadó szépségű képek” miatt dicséri a filmet. A Deadline munkatársa ennyivel is megelégedett: „Mind ünnepeljétek Cézárt, ez a nyári nagy filmek koronaékszere!”, és a Collider is elsüt egy „Üdv, Cézárt!” A Variety máris speciális Oscar-díjat adna a Cézárt, a lázadó majmok parancsnokát megformáló Andy Serkis-nek, a The Wrap szerint pedig „ilyennek kell lennie egy igazi nyári filmnek!” Az Indiewire sem fukarkodik a dicsérettel, szerintük Matt Reeves rendező „az eredeti Star Wars óta a legjobb sci-fi trilógiát fejezte most be”.
Hollywood már egy ideje sejti, hogy Reeves nagy rendező: ezért bízhattak rá, egy még azelőzőnél is fontosabb filmet: következő munkája a Batman lesz – ő veheti át Ben Affleck-től az új denevérfilm készítését, míg Affleck természetesen marad főszereplő. A Batman-rajongók újra reménykedhetnek: kedvencük – A majmok bolygója – Hábrú ezt bizonyítja – jó kezekbe került.
IC Press

A nevetés háza & Mariah Carey

Jó esély van rá, hogy A szerencse háza (The House, hazai bemutató: augusztus 17.) a nyár legviccesebb filmje lesz: ezt már annyiból is megtippelhetnénk, hogy Will Ferrell és Amy Poehler a főszereplője, de még egyértelműbb a helyzet, ha hozzátesszük: a két komikus nagyágyú kertvárosi házaspárt alakít, akik nem tudják kifizetni a lányuk egyetemi tandíját, ezért illegális kaszinót nyitnak a pincéjükben. Azután egyre mélyebbre kerülnek a tiltott szerencsejátékosok alvilágába, és nagyon élvezik.
Will Ferrell arról híres, hogy nemcsak a filmjei őrült viccesek, hanem a forgatásai is őrültek és viccesek: a színész két felvétel között sem áll le a poénkodással. De a hírek szerint volt néhány nap munka közben, amikor megfagyott a levegő. Megérkezett ugyanis a sztár, aki vállalt egy jelenetet: Mariah Carey. A popdíva, aki valószínűleg kimarad a komédia végleges változatából Mert állítólag olyan elviselhetetlenül viselkedett, hogy végül el sem készült az a jelenet, amelyben szerepelt volna. Amikor Ferrelt kérdezték erről, ő tapintatosan csak ennyit mondott:
– Én csak annyit tapasztaltam, hogy a traileremben vártam, vártam és vártam a jelenetemre, azután úgy éjféltájt kopogtak, hogy hazamehetek: már biztos nem kerülök sorra – mesélte a színész. – Amikor Mariah megérkezett, kicsit belassultak a dolgok. A filmből talán ki is hagyják, de a dvd-re majd feltesszük…
Más színészek már kevésbé voltak szűkszavúak. Szerintük Mariah Carey elviselhetetlen volt a díszletben, fura dolgokat kért (a minimum egy hatalmas szélgép volt, mert azt akarta, hogy a képen mindig lobogjon a haja, és mindenképpen szeretett volna valami wonder womenest csinálni…).
– Végigröhögtük a forgatást, furcsa, hogy ő meg ilyen boszorkány maradt…– tweetelte a film egyik színésze.
IC Press

0mc

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *