4

Élet (Life)

lifeposter

A filmről Mini Me is írt.

Megtanulhattuk már, hogy a Mars veszélyes hely! Tudna erről mesélni Arnold Schwarzenegger és Matt Damon is. Azt is tudjuk, hogy nem érdemes semmit birizgálni, ami a vörös bolygón található vagy éppen arról származik. De ha mégis. abból csak baj lehet. Irdatlan nagy baj. Számunkra csak akkor jelent problémát, ha e mellé rendkívüli unalom társul. De ha az óvatlan karakterekért tudunk szorítani, akkor a fennálló veszély kifejezetten jól jöhet nekünk, az izgalomra és szórakoztatásra vágyó nézőknek. Még akkor is, ha cseppnyi eredetiséget sem lehet felfedezni benne.

lifekep4

Rhett Reese és Paul Wernick tudja mitől döglik a légy… azaz hogyan is kell nem túl bonyolult, de eladható és könnyen fogyasztható sztorit kreálni. A Zombieland vicces volt, a G.I. Joe folytatása kellemes popcorn akciónak számított, a Deadpool pedig a tavalyi év legjobb képregényfilmje lett. Ezek jellemzői, hogy a nem túl bonyolult történet mellett azért voltak bennük működő karakterek és könnyen elrepülő másfél-két óra. Nem fogyott ki belőlük szufla, ugyanez elmondható az Életről is, bár azért két kézzel szórták teli a cselekményt sablonokkal.

A Nemzetközi Űrállomáson nagy az izgalom, ugyanis a Marsról épp visszaérkezik egy mintákat szállító szonda. Miután befogták a szerkezetet a hozott anyag vizsgálódása során lelnek rá a mikroszkopikus méretű idegen létformára. Az apróság növekedésbe kezd és miután megkapja a Calvin nevet kiderül, hogy egyáltalán nem barátságos természetű. Ennek folyományaként az űrállomás amúgy viccelődő és alapjában véve vidám társaság fogyatkozni kezd.

life1kep

Daniel Espinosa kellőképpen hangulatosan szállítja a nyitányt, a vágás nélküli percekben ide-oda lendül a kamera, láthatjuk, ahogy a súlytalanságban suhanó legénység munkálkodik a Mars felől befutó szonda elkapásán. A direktor mindenkiről elejt pár információt, így többek között megtudjuk, hogy valaki már úgy másfél éve az Állomáson dekkol és itt jól is érzi magát és akad a csapatban egy kissé merevebb, biztonságért felelős hölgy. Lehet, hogy kissé különböző természetűek, de egyikük sincs biztonságban a tudományosan is figyelemreméltó teremtménytől.

Kiszámítható? Persze, valamennyire. De Espinosa ügyesen teremti meg a feszültséget, a szereplőgárda próbál gátat szabni Calvin  mozgásterének, de elszigetelése nem megy oly könnyen. A helyzet fokozódik, az izgalom egyre csak nő, az operatőr sem finnyás természetű, így szaftosabb helyzeteket is megmutat. Igazán élvezetes a hajsza a kívül és belül is tetszetős űrállomáson. És legalább a felesleges jump scare pillanatok kimaradnak. Ínséges időket élünk a jó sci-fi horrorok terén, meg kell becsülni. 75 %

imdb: 6,9

Büdzsé: 58 millió dollár
Eddigi amerikai bevétel: 30,2 millió dollár
Eddigi összbevétel: 93, 7 millió dollár

4 komment

  1. Srácok, én feliratosan láttam a filmet, s ott a kis dögöt Calvinnek hívták. A film teljesen rendben van, kellemes a vonalvezetése, a hangulat is felfele ível. Kerek 8as értékelést adnék neki.

  2. Bírom az ilyen postereket. Miért nem tudták már a kép szerint oda írni a szereplők neveit ? 😀 Persze szőrszálhasogatás, de akkor is

    • Arra gondolsz hogy a fejek fölött nem a saját nevük van? Azt én sem értem miért úgy csinálják.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *