0

Besson egész életében arra vágyott, hogy elkészíthesse a Valeriant

valeriankep2Luc Besson visszatért a sci-fihez, legalábbis ismét rendezésre adta a fejét. Jövő nyáron láthatjuk a Valerian and The City of a Thousand Planets képregényfilmet, amelyet már régóta meg akart valósítani.

A francia filmes néhány napja arról beszélt, hogy gyerekként nem igazán volt színes-izgalmas élete, pont a Valerian jelentette számára a szórakozást és bele is szeretett a főhősnőbe. „Vidéken az ablakon kinézve csak teheneket láttam Másra vágytam. Aztán minden szerdán jött a képregény és a történetek eléggé megmozgatták a fantáziám. 10 éves voltam és odavoltam érte. Sőt, valószínűleg az első szerelmem Laureline (a főhősnő) volt. Folyamatosan járt az agyam és arra gondoltam, hogy ebből egy napon filmet kellene készítenie valahogyan”

A képregény atyja, Jean-Claude Mezieres volt Az ötödik elem (The Fifth Element) egyik tervezési tanácsadója. Meg is kérdezte Bessont, valerian2hogy „Ehelyett a kicseszett film helyett miért nem csinálod meg inkább a Valeriant?”. Azonban a 90-es években még nem állt rendelkezésre a technológia és piszok drága lett volna a megvalósítása. Nagyjából 5 vagy 6 emberi karakter van, a többi idegen faj. Várnia kellett egészen az Avatarig, hogy újra fontolóra vegye, hiszen James Cameron műve után már tényleg csak a képzelet szabhatott határt.

Besson ellátogathatott az Avatar munkálataira, Cameron elmagyarázott és megmutatott neki jó néhány lehetőséget. „Aztán amikor megnéztem az Avatart fogtam a Valerian forgatókönyvét és kivágtam a kukába. Új szkript kellett. Teljesen letörtem. A filmmel elégedett voltam, Cameront is kedvelem, csak totál kiakadtam. Kukáztam a munkám, majd egy hónap múlva újrakezdtem az egészet. És sokkal jobb lett, megérte kidobni a régit.”

Nagyjából úgy 60 idegen faj van, mindegyikükről készült 15 oldalnyi leírás. Hol laknak, mit csinálnak, mit esznek, mi jellemző rájuk – szóval egy nagy iránymutató. Besson odaadta Dane DeHaannak és Cara Delevingne-nek, hogy tanulmányozzák. Hiszen ha már űrzsarukat alakítanak, akkor tudják, hogy egyes lények mire képesek.

Meieres elégedett volt a filmverzióval, a 78 éves művésznek tetszett, ahogy Besson elképzelte az általa teremtett világot és még tett is hozzá. „Szerintem egy jó képregénynek el kell gondolkodtatnia az olvasókat és nem kell mindent megmutatnia. Alaposan meglepődtem, amikor megnéztem a filmet.” – mondta.

valeriankep

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *