0

Megjött Apuci! (Daddy’s Home)

megjott

Minden mostohaapuci azon van (már ha kellőképpen naivan és igazán pozitívan állunk hozzá), hogy ne csak az asszonykája szeresse, hanem a gyerekek is odalegyenek érte. Nyilván nem mindig megy egyszerűen, olykor sok időbe telhet, mire a kicsik elfogadják, tanácsokat kérjenek tőle és eléggé megkedveljék A jóember ilyenkor a legjobban mit sem kívánna a háta közepére, mint az igazi apu felbukkanását.

Brad (Will Ferrell) kedves, aranyos és legfőképpen türelmes. Ő az a típus, aki gondoskodik szeretteiről, odaadó és mindenhez kellő optimizmussal áll hozzá. Már annak is örül, ha mostohalánya a család lerajzolásakor nem hullaként ábrázolja. Felettébb rosszul érinti, amikor kiderül, hogy egy ideig náluk fogja meghúzni magát nejének exe, Dusty (Mark Wahlberg). Ráadásul mindenben az ellentéte. Igazi keménylegény, aki után megfordulnak a nők, izmos, abszolút laza és jó megfigyelő.

megjtot4

És éppen ez adja a film sava-borsát, hogy a két főszereplő teljesen másképpen néz ki. Ferrell tökéletesen tudja hozni az aranyos, de némileg lúzer figurát, Wahlbergnek pedig nem esik nehezére tökös karaktert megformálni. Utóbbi nem rejti véka alá céljait, képes alaposan felnagyítani Brad hibáit, aki olykor még az ő malmára is hajtja a vizet. Hiszen a mostohaapuciban tombol a bizonyítási vágy, meg akarja mutatni mire képes, és elég gyorsan kiderül, hogy nem kellett volna felvennie a kesztyűt.

A Pancser police után ismét bebizonyosodik, hogy a két színész remekül kiegészíti egymást, egészen jól működik párosuk. Így sajnos a mellékszereplőkkel nem is igazán foglalkoznak, egyedül Thomas Haden Church emelkedik ki a sorból, de Linda Cardellini jobbára csak mosolyog vagy a homlokát ráncolja. Hannibal Buress-t bármely afro-amerikaival helyettesíteni lehet, hiszen csak azért van jelen, hogy elsüssenek néhány rasszista poént.

megjott2

A Megjött Apuci kiemelkedik a nem túl acélos vígjáték felhozatalból, köszönhetően a főszereplőknek. Röpködnek a humoros szövegek és rendszeresek a vicces jelenetek, ráadásképpen nem erőltetik a hányós-pukizós faktort. Ám a végén túlságosan is meg akarják mondani a lényeget és a tanúságot, de legalább az utolsó poén nagyot üt.

imdb:  6,2
rottentomatoes:  30 %

Büdzsé:  50 millió dollár
Eddigi amerikai bevétel: 149,7 millió dollár
Eddigi összbevétel: 238,6 millió dollár

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *