3

Beperelték Tarantino-t a Django elszabadul miatt

DJANGO UNCHAINEDÉvek telnek el egyes sikerfilmek bemutatása után, majd valaki bepereli a produkció alkotóit. Most éppen a Django elszabadul ((Django Unchained) kapcsán gondolta úgy Oscar Colvin Jr és Torrance J. Colvin, hogy  a Freedom forgatókönyvük nagyban hasonlít a westernben látottakéhoz. Így hát be is nyújtották a keresetüket Quentin Tarantino, a Columbia és Weinsteinék ellen.

Colvinék 2004-ben regisztrálták be a WGA-nál a Freedomot, jó néhány ügynökséghez elvitték a szkriptjüket és még online is közzétették. Tehát úgy vélik, hogy Tarantino igenis elolvashatta történetüket.

Tarantino-nál a főhőst Django Freemannek hívták, Colvinéknál pedig egy Jackson Freeman szokott rabszolga állt a középpontban, aki családját akarta kiszabadítani egy ültetvényes karmai közül. Christoph Waltz játszott Dr. Scultz-ot, náluk a karakter Samson névre hallgatott és segít Freemannek terve végrehajtásában. „Szerettei szabadságáért küzdve a főhős visszatér a Dél pokoli világába  és egy kaukázusi segíti őt, a Django elszabadul egyedülálló hasonlóságot mutat a Freedommal.” – mondja apa és fia. Hozzáteszik, hogy Tarantino korábban elismerte, hogy minden filmből nyúlni szokott és most bizony tőlük nyúlt.

3 komment

  1. Elég sokára esett le nekik. Ha le is nyúlt akkor mi van? Máskor nem tegyek közzé és el van intézve.

    • Gyanús, hogy ennyi idő elteltével jelentkeznek.
      (Ha akarattal tették közzé, akkor nincs nagyon min csodálkozni, azonban van olyan is, aki akaratlanul olyan helyzetbe kerül, hogy nyilvánosságra kerül a sztori nagy része. Így jártam én is. Feltöltöttem egy történetet XY e-könyvkiadóhoz, aztán látom, hogy google readerben fent van a nagy része. Szóltam, hogy ezt mégis hogyan képzelték, mondanom sem kell, hogy nem történt semmi….)

      • Barátnőm is kiadott egy könyvet. Ahogy csak lehetett mindenhogy levédette. Bár a mai világban semmi sem 100%-os. Ha perre kéne menni,még nekünk kellene ráfizetni 😛

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *