2

Scouts Guide to the Zombie Apocalypse

scoutsguide

„Be vagyok állva vagy tényleg Britney Spears-t énekelnek egy zombival?” – kérdezi a hosszú combú tinicsaj a mellette döbbenten pislogó sráctól. És tényleg, a véres Spears-es pólót viselő élőhalott valóban nyivákol a Hit Me Baby, One More Time popslágerre az előtte álló két cserkésszel.

Ülj le, igyál meg néhány sört a haverokkal, esetleg dobjatok be pár felest, mellette dübörögjön a zene. Beszéljetek egy őrült zombifilm történetről és hogy milyen jeleneteket szeretnétek látni. Másnap pedig próbáljatok összerakni belőle valamiféle viszonylag értelmesnek és felettébb szórakoztatónak mondható alapanyagot. Christopher Landon forgatókönyvíró társaival együtt hasonlóképpen ötletelhetett, de ő még pénzt is kapott a megvalósítására.

scoutsguide1

Mellesleg Landon le sem tagadhatná, hogy odavan a közismert popdalokért, hiszen már a nyitójelenetben is a kedves takarító Iggy Azalea Black Widow-ját bömbölteti és bénaságának, illetve kíváncsiságának hála, el is indulhat a járvány. Humoros, hangulatos és egyben véres az első pár perc, ami meg is adja az alaphangulatot.

A lényeg, hogy van három cserkész, akikhez hozzácsapódik a formás csaj, és együtt futnak, loholnak, autókáznak át a problémákon. Közben persze sok véres dolog történik. Landon a zombis-témát próbálta kissé felrázni egy-két hülyeséggel, amelyek olykor jól mutatnak, de akad, ami eléggé mellémegy. Vannak élőholt állatok, így például a házikedvencből is lehet rémséges támadó. Akad pár fertőzött egyén, aki/ami továbbra is űzi szakmáját, illetve vannak gondolataik.

SCOUTS VS. ZOMBIES

Egészen jól lettek összeválogatva a karakterek, de a cserkésztrió nem mondhatni egyenrangúnak. Tye Sheridan karaktere viszi a prímet, a többiek inkább csak asszisztálnak neki vagy hozzátesznek a poénokhoz. Kaptak egyéniséget és nem szürke bábként állnak a héttérben. Sarah Dumont-ról pedig rosszat nem lehet írni. Nyilván kellett egy nagyon dögös fiatal lány, akinek jól áll a shotgun a kezében és nem anyámasszonykatonája. Nem is kellett más hozzátennie, a tinik azonnal meg akarják majd szerezni poszterét a szobájukba, a többi (férfi)néző is kellemesen ellesz a látványával.

A sok blődség nem mindegyike talál be, és ez a film kárára válik. Akadnak helyzetek, amelyek túlságosan erőltetettek és nyögvenyelősek vagy éppen túlságosan otrombák, hogy nevetni lehessen rajtuk. Ezzel együtt is mégsem kerülget olyan érzés, hogy a karakterek csak egyik vicces jelenetből átsétálnak a másikba, ami nagy öröm. Különösképpen sokat dobott volna az élvezhetőségen, ha Landon talált volna egy normálisabb vágót filmjéhez. Illetve a vizuális stíluson is lett volna még csiszolni, látszik az igyekezet és az akarat, nem is rossz az irány, de a következő filmtervnél ennél több kell (igen, talán pénz is).

1sg3

Van belezés és gore is szép számmal, ha esetleg valaki efféléket akar látni, hát megkapja. És igen, van, hogy a gusztustalanságot is tudják fokozni. A végére pedig kapunk egy Hullajó-Alkonyattól pirkadatig-szerű finálét, ami csak dob a hangulaton. 65 %

imdb:  6,4

 

scoutsguide

2 komment

  1. Nekem csak az volt a bajom a filmmel, hogy egyáltalán nem jött át a “mindent frappánsan megoldó cserkész” dolog. Mint például anno a Mintamókus című filmben, ahol a kölykök folyamatosan “okosságokat” magyaráztak. Itt semmi! Az édeskevés, hogy veszekednek arról, ki akar cserkész lenni és ki nem. Legalább ötletes csapdákat csinálhattak volna. A kotonos jelenet még ötletesnek sem mondható. Ez a film ugyanolyan lenne, ha a 3 cserkészt lecserélték volna 3 tök hétköznapi középsulis srácra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *