5

Christopher Nolan II. világháborús filmet fog készíteni

nolanJelenleg Christopher Nolan azon kevés rendezők egyike, aki előtt nyitva áll bármelyik stúdió és producer ajtaja, alig várják, hogy belépdeljen hozzájuk. A direktor következő filmje a Dunkirk címen futó II. világháborús film lesz, amelynek forgatókönyvét ő maga írta.

A Warner korábban már bejelentette, hogy 2017. július 21-én kerül a mozikba egy Nolan-produkció, de akkor a részletek nem voltak ismertek. Mostanra kiderült, hogy valószínűleg Kenneth Branagh, Mark Rylance és Tom Hardy lesznek a főszereplők, a forgatási helyszínek kereséséhez már hozzáláttak.

A történet az 1940. májusi evakuációt meséli el, amely során 330.000 szövetséges katonát menekítettek ki Dunkerque-ből. A német támadás lényegében azért állt le pár napra, mert Gerd von Rundstedt úgy vélte, hogy könnyű célponttá, túlságosan sebezhetővé válnak. Hitler az offenzíva folytatása mellett döntött, ám ennyi idő alatt a britek megoldották a lehetetlennek tartott feladatot, így haderejük jelentős része is megmaradt.

5 komment

 1. Múltkor egy családi sztori scifivel megbolondítvam ost meg egy II. vh-s történet? Nolan veszélyesen Spielbergesedik…

  • A Ryan közlegény sem a háborúról mondott újat, hanem egy apró kis mellékszálat kreált ami egy klasszikust szült!
   Újat mondani nehéz, 70 éve minden nagyjából kiderült, de jó sztorit és filmet attól még lehet csinálni.

   • Az újat mutatni, új nézőpontot jelent – nekem. (ezt talán nem fejtettem ki)
    A Piszkos 12, Ryan közlegény, Schindler, A zongorista, Ellenség a kapuknál… ezek mind új nézőpontból mutatták meg a háború részét.
    A Dynamo hadművelet alapból egy magasztos sztori, kíváncsi vagyok HOGYAN fogja mutatni Nolan, mégsem nagyok az elvárásaim.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *