0

Animációs filmek 2016-ban

szenillaJövőre ismét jelentkezik a Pixar, visszatérünk a Jégkorszakba és kedvenc pandánk megint kung fuzik. E mellett Seth Rogenék is jönnek egy durvább hangvételű animációval. És befut az Angry Birds is. Remélhetőleg jól teljesít a műfaj 2016-ban. Alább egy válogatást láthattak a kínálatból. Az ismertetők után található előzetes (vagy poszter), ha van a produkcióhoz.

Pixar eléggé jól teljesít folytatások terén (ne gondoljunk inkább a Verdák 2-re), így a Némó nyomában következő részét is nagy szeretettel várjuk. Hiszen hiába telt el 13 év a Némó óta, még mindig emlékezhet rá mindenki, hogy mennyire remek volt. De az alkotók úgy gondolták, hogy a következő animációban Szenilla úszkáljon inkább. Andrew Stanton rendezése 2016 júniusában érkezik. A Szenilla nyomában (Finding Dory) hat hónappal a Nemo után játszódik, a címszereplőnek hirtelen beugranak gyerekkori emlékei és úgy dönt, hogy megpróbálja megkeresni családját.

finding

A Fox elhozza az újabb Jégkorszakot. Az Ice Age: Collision Course címre keresztelt folytatást Mike Thurmeier és Galen T. Chu készíti. Utóbbi az előző részek animátora volt és nevéhez fűződik még két rövid sztori leforgatása is. Előbbi pedig a harmadik és negyedik felvonást adta ki kezei közül. Tehát eléggé ismerik a karaktereket. A motkány továbbra is üldözi a makkot, kikerül az űrbe, ahol szerencsétlenkedési olyan kozmikus hatásai lesznek, amely kihat a Földre is. Sidék újra arra kényszerülnek, hogy elhagyják otthonukat, érdekes új területeket ismernek meg és sok furcsa karakterrel találkoznak. Alább a legutóbbi rövidfilm látható a franchise-ból.

 

A Kung Fu Panda visszatér! És nem is kell rá sokat várni…legalábbis az amerikaiknak. Ők január 29-től nézhetik az animációs film, mi pedig csak március 17-től.. Po édesapjának régóta nyoma veszett, de most ismét megjelenik és elviszi fiát egy titkos pandaparadicsomba, ahol sok érdekes és vicces figurát ismerhet meg. Ám ahogy megtanulhattuk, nem minden játék és mese, megjelenik a színen a természetfeletti erővel bíró Kai, aki szerte Kínában legyőzi a kung fu mestereket. Lerombolná Po apjának élőhelyét is, amit hősünk nem engedhet meg, ezért kiképzi az ott élő pandákat.

kungfupanda33


Disney 2016 márciusára időzített Zootropolis – Állati nagy balhé (Zootropolis) animációs filmjét hárman dirigálták. Bryan Howard korábban a Volton (Bolt) dolgozott, Rich Moore-nak a Rontó Ralph-ot (Wreck It Ralph) köszönhetjük, illetve a rendezői térfélen újoncnak számító Jared Bush kezei között izzott a munka. Egy olyan világot mutatnak be, ahol nincsenek emberek, csak állatok. Akik öltözködnek és használják a modern technikát. Középpontban Nick Wilde, a szélhámos róka áll. Miután olyasmivel vádolják meg, amit nem követett el kénytelen menekülőre fogni. Nyomában Judy Hopps rendőrnő, ő történetesen az első egyenruhás nyuszi. Azonban úgy alakul, hogy kénytelenek együtt megoldni az ügyet.

zootopiaposterr

Az Universal és az Illumination Entertainment eddigi kapcsolata gyümölcsöző volt, hamarosan elénk tárják a Minyonok (Minions) animációt és már az is megvan, hogy mivel húzzák be jövőre a nézőket a mozikba. Chris Renaud és Yarrow Chaney rendezi a Kis kedvencek titkos élete (The Secret Life of Pets) alkotást, a duó adta ki kezei közül a Gru (Despicable Me) két felvonását a Loraxot. A házi kedvencekről szól az animáció, azon belül is egy manhattan-i lakásban az egyik lakó kutyusa Max, a terrier. Ám egy nap élete alaposan megváltozik, amikor gazdája hazacipel egy keverék ebet. De nézeteltérésüket félre kell tenniük, amikor kiderül, hogy egy fehér nyuszi sereget toboroz a kidobott cukiságokból, hogy bosszút álljanak az állattulajokon és boldog állatkáikon.

secretlifeofpets

Egy kolbász miután kiesik a bevásárlókocsiból megpróbál utánajárni, hogy ki is ő valójában, mi állhat létezésének hátterében. A kalandozásra nem egyedül indul el, lesznek barátai is, akikkel a supermarket veszélyes folyosóin próbálnak boldogulni. A Sausage Party animációs filmet Seth Rogen és Evan Goldberg közösen írják, régóta jó barátok és boldogan dolgoznak együtt. El lehet képzelni, hogy a kolbász milyen poénokat fog előadni.  Ők lesznek a producerek is, de Jonah Hill is besegít nekik. A terv az, hogy egy eléggé merész, némileg durva humorú R kategóriás animációt hozzanak össze.

sausage

A Disney 56. animációs filmje Moana címre hallgat és 2016-ban érkezik a mozikba. Ron Clements és John Musker, a Kincses bolygó (Treasure Planet), illetve A hercegnő és a béka (The Princess and the Frog) alkotói készítik a produkciót. Moana a Csendes-óceán déli részén keresi egy mesebeli szigetet. Útja során mellészegődik egy legendás félisten is.

moana

2009-ben lehetett először játszani az okostelefonokon az Angry Birds játékkal, ami elég nagy népszerűségre tett szert. A dolog lényege, hogy csúzliba behelyezett madarakkal kellett zöld disznókra lövöldözni. Ebből mozifilm? Naná, 2010 áprilisában be is jelentették, hogy ebből bizony film lesz. David Maisel, a Marvel egykori elnöke lát benne fantáziát, ugyanis producerként fogja egyengetni a produkció útját és 2014-re szeretnék mozikban tudni az alkotást. “Sokat beszéltünk már az Angry Birds-ről, de most már biztos, hogy megvalósul a film. A folyamat beindult.” – mondta Maisel, majd folytatta – “Az emberek minden egyes játékban  kölcsönhatásba keverednek ezekkel a pár hüvelyki madárkákkal  és ezáltal érzelmi kötődés alakul ki. Ez nem valami amerikai dolog, sőt még csak nem is finn. Ez az egész világra kiterjedt, olyasmi, amit eddig soha nem láttam.”

angryb

2002-ben ismerkedhettek meg a PlayStation játékosok a Ratchet & Clankkel, amely igen népszerűvé vált. A Sony 2005-ben szeretett volna egy élőszereplős filmet összehozni, de Edgar Wright a Vaskabátok (Hot Fuzz) miatt lépett le, Guillermo del Toro pedig a projekt hangvételében nem tudott dűlőre jutni a stúdióval. Jon Favreau, James Gunn, sőt még Michael Bay neve is szóba jött, mielőtt jégre tették a terveket. Kevin Munroe a Dylan Dog és a TMNT rendezője készítette Jericca Clelanddel. A történet szerint a két főhősnek egy aljas űrlényt próbál megakadályozni, hogy megsemmisítse a Solana Galaxisban található összes bolygót. Amerikai bemutató április 29.

ratchetposter

Charlie Kaufman írta az Anomalisa  színdarabot Francis Fregoli név alatt. Amikor felvetődött, hogy esetleg animációs film készülhetne a történetből rögtön nemet mondott. Úgy gondolta, hogy nem igazán lehetne visszaadni mindazt, amit a színházban lát az ember. Végül csak belement a dologba, a Kicksarteren gyűjtögettek a büdzséhez és csak egy 40 perces stop-motion alkotásban gondolkodtak. De sikerült annyi pénzt összeszedni, hogy 90 percessé bővítsék az animációt. A főhős Michael Stone, aki képtelen kapcsolatot teremteni emberekkel. Egy rutin üzleti út során találkozik egy idegennel és az illető alapjaiban változtatja meg a világról alkotott nézetét.

anomalisa

2010-ben döntötte el a DreamWorks, hogy animációs filmet készít a Troll játékbabákról. A rendezői teendőket Tim Hillre bízták, a forgatókönyvhöz Adam és Melanie Wilson láttak hozzá. Hozzátették később, hogy a projekt Tarry Pratchett regényéből is sokat fog meríteni. Majd a direktori poszton változás történet, Mike Mitchell vette át a stafétabotot, egyúttal kiderült, hogy afféle musical-vígjátékot akarnak.

trolls

A 2016-os év első animációja a Norm of North lesz, a marketingjét nem erőltetik túl. Trevor Wall, a Sabrina a tiniboszorkány rendezője készítette a produkciót. A középpontban Norm, a jegesmedve áll, aki három lemming barátjával New Yorkba utaznak. Itt Norm egy vállalat kabalája lesz, de egyúttal megpróbálja megakadályozni, hogy a sarkvidéken épületeket húzzanak fel.

A jegesmedvés animációval egy időben érkezik A mogyoró-meló 2 (The Nut Job 2), amiről szintén el lehet mondani, hogy nem viszik túlzásba a reklámozást. Carl Bunker, a Szörny mentőexpedíció (Escape From Planet Earth) alkotója vezényelte le a folytatást. Furcsa, de előzetes még nincs. Sőt, az imdb szerint még mindig nem dolgoznak rajta. Alaposan kicentizik.

Travis Knight, a ParaNorman animátora először „állhatott kamera mögé”, ugyanis elkészítheti a Kubo and the Two Strings-t. A történet az ősi Japánban játszódik, Kubo csendes, nyugodt életet él édesanyjával falujukban. Azonban minden megváltozik, amikor egy szellem a múltból megjelenik. A srác hirtelen istenekkel és szörnyekkel találja szembe magát és egyedüli esélye a túlélésre, ha megtalálja elhunyt szamuráj apjának mágikus páncélját.

kubo

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *