3

Röviden: Green Inferno

greeninfernoposzterVolt egyszer egy Cannibal Holocaust, ami a nagykönyvben minden idők legbrutálisabb és legismertebb horrorja. És persze kannibálfilmje. Mikor is készült? Azóta nem igazán született igazán emlékezetes darab a témába vágóan. Eli Roth rendezéseiben a főszereplőket rendszeresen csurom véresen néznek ki, persze némi kínzás és erőszak is belefér. Egy-két éve még úgy érezhettük, hogy talán majd ő hozza az elvárásokat. Kell is rá várni jó néhány hónapot…de nem érte meg. Néhány aktivista az őserdőbe repül, hogy megmutassák ki a legény a gáton, a siker és nagy nézettség elérése után alig kortyolnak bele a pezsgőbe, máris emberevők fogságában találják magukat. A kannibálok színre lépése után bizakodhatunk, hogy a komótosan folydogáló cselekmény izgalmakba vált át. Mindhiába. Természetesen akad vér, durvulás, nyammogás és csúnya bennszülöttek, de ez az őrület nem igazán fog meg. Ennél még a Kabinláz is gyomorforgatóbb a Motel feszültebb és keményebb volt. Mert ugye a étkezéshez előkészített testnek rémisztőnek, esetleg sokkolónak kellene hatnia és szegény Lorenza Izzonak is szurkolni kellene. Nem igazán merész, szaftosnak sem nevezném, de azért ha valakinek megkordul a gyomra keresse fel Lecter urat.

3 komment

  1. Hatalmas csalódás ez Roth-tól, amellett, hogy borzalmasan buta nincs benne semmi olyan extra mészárlás amit elvárna az ember. Talán annyi pozitívum van benne, hogy SPOILER nem mondja a végén el, hogy minden társát lemészárolták, hogy védje az esőerdőt (gondolom) de hát egy ilyet nem a mondanivaló miatt ül le az ember megnézni.

  2. Pár nappal ezelőtt láttam. Rákészültem lelkileg, hogy valami igazán komoly durvulás lesz, elvégre kannibálok darabolnak, főznek, esznek meg embereket. Aztán semmi extra. Semmi újat nem mutatott. Aki látta pl a Halálos kitérő sorozatot, az tudja mire számíthat. Aki meg alapból nem bírja a hentelést, az ne nézze meg ezt se.

  3. Roth mindig is túlértékelt volt: nagy körülötte a felhajtás, mert Tarantino spanja. A filmjeit látva viszont folyamatos a csalódás, inkább színészként kellene folytatnia. Ripacsnak jobb, mint rendezőnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *