1

Az Útvesztő: Tűzpróba (Maze Runner: The Scorch Trials)

utvesztoposzter

A világmegváltó, „Te vagy a kiválasztott” young adult-téma végső soron nem lenne annyira szörnyű. Hiszen egy jó földönkívüli invázióra vagy rejtélyes, emberek millióit érintő történésre mindig van igény. Csak éppen az adaptálás során félvállról veszik néhányan a munkát és végül még a célcsoportot sem foglalkoztatja a film, így előfordulhat, hogy a szenvedő arcú fiatal főhős kalandjaira a kutya sem ül be. Az útvesztő abba a kategóriába tartozik, ami szintén eléggé érdekes cselekménnyel bírt, viszonylag jól mutatták be a fallal körülvett tisztásra kerül fiatalok megpróbáltatásait és még idegesítő sem volt.

Olybá tűnik, hogy a megmaradt karakterek kis csoportja végre biztonságos helyre került. Kapnak ételt, le tudnak zuhanyozni és még ágyuk is van. De Thomas figyelme nem lankad, felfigyel pár furcsaságra és később újra menekülniük kell. Nincs megállás, nem tartózkodhatnak huzamosabb ideig egyetlen helyen sem.

utvesztotuzproba

Nem sokkal Az útvesztő bemutatása után vágtak bele a forgatásba, de ez nem jelenti azt, hogy ne lett volna ideje T.S. Nowlinnak. Az első rész mozikba kerülése előtt egy évvel hozzáláthatott a forgatókönyvhöz. Hiába tömte tele mozgalmas jelentekkel a filmet, a dialógusok rettentően gyengék. Thomasék ugyan egy percre sem nyugodhatnak, de jobbára csak rohannak A-ból B pontba, majd suhannak tovább C-be és gyakorlatilag sehol nem csinálnak semmit.. Csak sodródnak az árral, az eseményeket nem ők irányítják.

A Siratók helyett másféle fenyegetést kapunk, mármint a Veszetten kívül. Próbálják a zombikat máshogy hívni, de azért nyilvánvaló, hogy a buggyantak mifélék és a legtöbb helyen mégis élőholtaknak nevezik őket. Az első filmben felmerült kérdésekre nem igazán akarnak válaszokat adni, de talán majd a harmadikban. Ami remélhetőleg jobb lesz, mint a Tűzpróba. Habár Pados Gyula munkájával elégedettek lehetünk és a lendület elfeledtet néhány hiányosságot, de mégis valamivel gyengébb, mint az első film.

imdb: 7,1
rottentomatoes: 50 %

Egy komment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *