6

TOP 10: Nyári kikapcsolódás

A hétvégén mutatták be Amerikában a Családi vakáció következő részét, ahol immáron nem Clark Griswold, hanem fia, Rusty indult hosszú útra. Tény, hogy az 1983-as film kultfilmmé vált, de gyanús, hogy az új felvonás meg sem fogja tudni közelíteni humorban és hangulatban a nagy elődöt. De ha valaki esetleg nyári vakációval kapcsolatos, kikapcsolódáshoz köthető  produkciót nézne, akkor az alábbi felsorolásból válogathat.

szeleburdi

A Szeleburdi család 1981-ben mutatkozott be, majd hat évre rá visszatértek. A Faragó família gyerekei munkát vállalnak egy hajóskapitány tolókocsis özvegyével, aki férje régi hajóját felajánlja a nyaralásukhoz.

hobortos

Ted Kotcheff, a Rambo rendezőjének vígjátékában Bernie meghívja  két alkalmazottját villájába. Larry és Richard rájönnek, hogy a cégnél sikkasztás folyik és Bernie egyáltalán nem azért látná vendégül őket, hogy jól szórakozzanak. Ám a főnököt hidegre teszi a maffia. Viszont Larry és Richard a gyilkosság ellenére igenis jól szeretné érezni magát a Hóbortos hétvégén.

deliverance

Négy atlantai üzletember csónakázni indul a hegyekben található folyóhoz. Vágyuk, hogy a vadonban jól érezzék magukat. Azonban a Gyilkos túra gyorsan tragédiába torkollik, egyikük eltűnik, majd egy másik megsebesül. John Boorman klasszikusa.

dilibogyok

Ivan Reitman első ismertebb vígjátékában a Sarkcsillag táborba érkeznek a fiatalok. Itt a vezetők nem teljesen komplettek és sok-sok poén fűződik hozzájuk. Bill Murray-nek sok humoros pillanat köszönhető a Dilibogyók – Táborparádéban.

pentek

Táborozni nem mindig jó, a Crystal Lake-nél egyenesen életveszélyes. 1980-ban ismerkedhettünk meg először a környékkel, amikor is 20 év után újra megnyitják a kapukat. Jönnek is a vakációzni vágyók, aztán Jason Voorhees is felbukkan. Azóta temérdek folytatást élt meg a Péntek 13.

dazedndconfused

1976, hamarosan indul a vakáció. Pink, Mitch és Jodi elhatározzák, hogy kiélvezik a nyár minden percét. Szex, drog, zene! Richard Linklater kiválóan idézte meg a 70-es éveket, remek muzsikákkal rakta tele filmjét és életszerű karaktereket mutatott be. Ezek voltak aztán a Tökéletlen idők.

dirtydancing

Baby, a 17 éves lány nyaralás alatt ismerkedik meg Johnny-val, a vonzó táncoktatóval. A tinit elbűvöli a férfi és beleszeret. Együtt indulnának el egy nagyobb versenyen, ám a szülők nem igazán díjazzák a románcot. Patrick Swayze és Jennifr Grey kiváló páros és a Dirty Dancing egyben minden idők egyik legjobb táncfilmje, betétdala örök klasszikus.

1975-jaws-1

Amity szigetén a turisták dobják meg igazán a bevételt és amikor a vízben emberi testrészeket találnak a polgármester nem hajlandó fürdési tilalmat kihirdetni. És amikor az áldozatok száma egy tengerbiológussal és egy veteránnal próbálja elkapni a félelmetes Cápát.

alljmellem

Stephen King nem csak rémisztő horrorokat írt, a szerző tollából származik az Állj mellém drámában négy srác folyamatosan együtt lóg, majd egyikük kihallgat egy beszélgetést, ami szerint a közelben holttest található. Felkerekednek, hogy megnézzék, de a hullának nyoma vész.

agrund

Scotty családjával új helyre költözik, ahol nem igazán tud beilleszkedni. Ám beköszönt a nyár és minden megváltozik. Barátokra lel, izgalmas pillanatokat él át és még az első csók is elcsattan. A grund megtekintése ajánlott.

6 komment

  1. A Meatballs bemutatták Magyarországon? Mert semmit se találok róla. A Meatballs 4 Vizi Dili címmel kazettán kijött. Gyerekkori nagy kedvenc, de most már lehúznám 😀

  2. A Hóbortos hétvégét ezerszer láttam, tök vicces.
    Volt Dan Aykroydnak egy filmje – az Eszelős szívatás – az én listámra az is felfér. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *