3

Max Landis Fantasztikus négyes verziója

fantasticfourTény, hogy a Fox csúnyán elrontotta a Fantasztikus négyes (Fantastic Four) rebootot. Korábban már volt egy írás róla, hogy milyen volt az eredeti elképzelés. De ezen kívül Max Landis is vázolta saját történetet a stúdiónak, erről a forgatókönyvíró The Daily Beastnek mesélt. Olyan lelkes volt, hogy írt is egy oldalas szkriptet.

Amikor kijött a Bosszúállók (Avengers) bekopogott a Foxhoz tervével. Meg is mondta, hogy a hőscsapat bármely tagja képes lett volna legyűrni a Marvel csapatát és egyúttal akár Joss Whedon filmjében is jók lehettek volna gonosznak. Landis a film elején lezavarta volna a négyes eredetét. Egy jóvá nem hagyott Branson-féle kilövéssel indul, a szereplők az űrbe mennek, ahol meg akarnak nézni valami. Igazi szenzációvá válnak, de az út kudarcba fullad és szörnyűséges képességekre tesznek szert. A kormány el akarja kapni őket, ezért különválnak. Ezt úgy két perc alatt tudta volna le. Reed Richards elpusztíthatatlan lett volna, Sue Storm a fényt tudta volna irányítani, Johnny a napnál is erősebben tudott volna lángolni, a Lény pedig elképzelhetetlenül erőssé vált volna és semmi sem tudott volna neki ártani. „Úgy gondoltam, hogy milyen klassz lenne, ha a négy barát véletlenül isteni erő birtokába jutna.” – mondta Landis.

Ebben a verzióban Doctor Doom a jó fiúk közé tartozott, aki egész idő alatt próbál a négyesen segíteni, de szándékai nem teljesen tiszták senki előtt. Így a néző sem tudhatta volna, hogy ő most jó vagy rossz. A fináléban válik világossá, hogy ő és Reed a legjobb barátok és Doom megmenti a kvartettet.

3 komment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *