4

Eredetileg Galactus, a Vakondember, a Moloidok, Latvéria is benne lettek volna a Fantasztikus négyes rebootban

fantasticfourNos, a Fantasztikus négyes film ugye elkészült és enyhén szólva sem sikerült jól. Habár nem indul rosszul, de menet közben sikerült elcseszni. Hol, mikor ment vakvágányra a dolog? Jó kérdés, de tény, hogy a sztori a kezdet kezdetén máshogy nézett ki.

A Birth.Movies.Death oldal osztott meg pár részletet a korábbi verzióból. Jeremy Slater 2012-ben vágott bele a forgatókönyvbe, de művéből csak nagyon keveset tartottak meg. Vagyis úgy kellene fogalmazni, hogy az általa kitalált sztori elejét úgy csűrték-csavarták, hogy végül sikerült teljesen elnyújtani, ami végül kitette a film 2/3-át.

Slater szkriptje sokkal közelebb állt egy valódi Marvel filmhez hangulatban és akcióban is. Tele volt látványos akciókkal, és a cselekményt a karakterek közötti kölcsönhatások vitték előre. Lehet, hogy egy kicsit túlzsúfolt is volt, mivel nem csak az F4 eredettörténetét láthattuk volna, Fátumon kívül felbukkant volna a bolygófaló Galactus, a Vakondember, Herbie, a robot és még a fantasztikusok járgánya is. Lett volna egy nagy csata egy Moloiddal, ami bekapta volna Lényt is.

Slater forgatókönyve is úgy indul, hogy Reed és Ben barátságot kötnek, együtt dolgoznak a teleportáción. Reedék egy játékkocsit juttatnak el egy másik helyre és ez feltűnt volna, amikor Reedek megérkeznek a Negatív Zónába. A cselekmény pörgősebb lehetett volna, ugyanakkor Slater szépen felvezeti Reed és Ben barátságát. Dr. Storm nem is szerepelt a szkriptben, Sue keresi fel Johnny-t, hogy segítsen nekik. Illetve Victor von Doom-ot sem érdekelte volna Sue, sokkal inkább a tudománynak szenteli idejét, illetve azért is támogatja Reed kutatásait, hogy közben titokban Latvériába küldözgessen információkat. Találkozhattunk volna Dr. Harvey Elderrel, aki Sue-val közösen mesterséges élet létrehozásán ügyködnek, sikerrel. Ebből lesznek a Moloidok.

galactusA portál használatakor egy városba érkeztek volna az utazók, amely tele lett volna idegen csontvázakkal. A földönkívüliek halálát valamiféle kataklizma okozta. Ahogy a csapat jobban körbenéz, észrevesznek egy gigantikus lényt, amely páncélt és sisakot visel. Galactus üldözőbe veszi a csapatot, úgy tűnik, hogy von Doomot sikerül is kinyírnia. A bolygófaló által kilőtt sötét anyag eltalálja a portált, ami az egész csapatra különös hatással lesz.

Négy évet ugrunk előre, Johnnyból reality sztár lett, Sue továbbra is a Baxter épületben dolgozik és képességét latba vetve rákbetegeknél próbálja megállapítani, hogy mennyire komoly a betegségük. Ben a katonaságnak dolgozik és két küldetés között elzárva tartják egy bázison. Reed Jakartában bujkál, megépíti Herbie-t és a FantastiCar ötletét próbálja eladni a Toyotának.

E közben Latvériában elhasználják a Victor által küldött anyagot és próbálják saját portáljukat megépíteni. Elküldenek egy csapatot, de amikor a modul vérrel telítve érkezik vissza. Illetve Fátumot is visszahozta, aki teljesen átalakult, megváltozott. Lemészárolja Latvéria vezetését és átveszi az uralmat.

Reedet futurisztikus fegyverrel felszerelt katonák támadják meg. Olyan fegyverekkel, amelyeket még ő talált ki. Az is kiderül, hogy Victor doomküldte rá az osztagot és tudja, hogy a többieket is veszély fenyegeti. Megpróbálja figyelmeztetni őket, és amikor nem éri el őket, bepattan a FantastiCar prototípusába, fogja Herbie-t és elindul.

Támadás éri a Baxter épületet, ahol éppen ott van Johnny is. Dr. Elder beadja magának azt a szert, amit a Moloidoknál használt, átváltozik Vakondemberré, eközben a támadóknak sikerül az egyik teremtményt a Doom által átadott sötét anyaggal beoltani. A katonákat sikeresen állítják meg, ekkor fut be Reed és a közelben tartózkodó Ben is beugrik, hogy megnézze, mi ez a zaj. Ekkor akad még egy kis gond, a nagyra nőtt Moloid okoz zűrzavart, amit a négyesnek kell legyűrnie.

Ezt követően az F4 Latvériába érkezik, mivel Fátum egy hatalmas sötét energia ágyút épített azzal a céllal, hogy megsemmisítse Galacust, de fegyverének létrejöttével a nemzetközi helyzet fokozódik. Mint kiderül, von Doom a Negatív Zónát csak úgy tudta túlélni, hogy Galactus hírnöke lett és új világokat kutatott fel számára. És bizony megmutatta neki a Földet is. A bunyó során rájönnek, hogy ellenfelük csak egy robot, Fátum továbbra is a Negatív Zónában van.

A film úgy ér véget, hogy Reedek elmondják a kormánynak, hogy Galactus úton van, elérik, hogy a Baxter legyen a bázisuk és egyúttal itt nyitnak iskolát a fiatal zseniknek, akik talán segíthetnek majd legyőzni a bolygófalót.

Látható, hogy sikerült elég sok dolgot beletenni a sztoriba, de a Fox úgy érezhette, hogy ez túl sokba fog kerülni. A Latvériában lezajló csata eléggé látványos lehetett volna, a film legdrágább percei közé tartozhatott volna. Ám a stúdió inkább egy olcsó szuperhősprodukciót akart. Szóval inkább kiollóztak sok-sok oldalt, megváltoztattak, amit csak tudtak.

4 komment

  1. Ezt a rebootot végül nem is néztem meg, meggyőztek a kritikák. A 2005-ös verziót és folytatását szerettem, azokra mindig szeretettel fogok emlékezni, és a szívem szakad bele hogy azokat nem folytatták. Remélem más marvel filmekkel a jövőben sosem fog megtörténni az ami most történt a Fantasztikus négyessel. Nyugodj békében Fantasztikus négyes!!!!!!!!!

  2. ha rászánták volna azt a plusz pénzt amibe ennek a storynak a megvalósítása került volna, lehet akkor is buktak volna, de biztos vagyok, hogy nem ekkorát és tuti hogy mindenki a folytatást és az x-men crossovert várná

    • Biztos igazad van! Bár én nem láttam a megvalósult verziót, így nem tudok állást foglalni. Szombathelyen 2 hétig(!) játszották, mire rászántam magam, már nem adták.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *