0

InterCom hírlevél

intercom

A Trabantok embere (12)

A múlt mindig visszatér, és van, aki szerint, második nekifutásra minden sokkal viccesebb. Néhány napja például Trabantok gyülekeztek a Hősök terén és furikáztak fel-alá az Andrássy úton, mégsem tiltakozott senki. A kétüteműek forradalmát ugyanis Guy Ritchie új, különösen cool nagy nyári kém-vígjátékának köszönhettük. Az U.N.C.L.E. embere (The Man from U.N.C.L.E., haza bemutató: augusztus 20.) a hatvanas évekbe, a hidegháború sűrűjébe vezet. A CIA legjobb embere (Henry Cavill) kénytelen összefogni a KGB (a szovjet kémszervezet) vezérbikájával (Armie Hammer): együtt indulnak bevetésre Kelet-Berlinen át Olaszországba és tovább, hogy megmentsék a világot az atomkatasztrófától.

És közben sor kerül egy szemkápráztató trabantos – Wartburgos autós üldözésre, ahol szegény kis szocialista kocsik elképesztő trükköket mutatnak be, és alaposan feldúlják a kelet-berlini utcákat.

A múlt heti budapesti trabantos akció során ugyan nem tört semmi, de bárki kipróbálhatta, milyen érzés kormányváltós, kétütemű, műanyagból és papírból gyártott Trabit vezetni – az esemény délutánjára minden hely be volt táblázva: az önkéntes próbavezetők boldogan pöfögték körbe Budapest belvárosát.

IC Press

0trabi

Hitman: a titkos csattanó (16E)

A Hitman – A 47-es ügynök (Hitman: Agent 47, hazai bemutató: augusztus 27.) azoknak készült, akik a pörgős történeteket, a gyors akciót, és a rövid, szellemes dialógusokat szeretik: a videójátékon alapuló akció/fantasy elképesztő energiával támadja a néző érzékszerveit.

De az alkotók mégis türelemre intik a moziba járókat – a génmódosított kém szembeszáll minden lehető és lehetséges ellenséggel, beutazza a világot, de amikor a kalandjai a film végén befejeződnek, még érdemes kicsit a moziban maradni: minél jobban ismeri valaki a Hitman-univerzumot, annál inkább.

A stáblista végén várakozik még egy meglepetés. Egy ráadás jelenet, és benne a legyőzhetetlen profi bérgyilkos főhős új feladata. A szakértők fel fogják ismerni: ő az Albínó, vagyis Mark Parchezzi III, aki a játék 2006-os kiadásában volt a legyőzhetetlen profi bérgyilkos főhős méltó ellenfele.

Ha ehhez még hozzáadjuk azt a bennfentes információt, mely szerint a Homeland-ben híressé vált főszereplő, Rupert Friend szerződése több filmre szól, az is gyanússá válhat, hogy a gyártó Fox stúdió biztos a sikerben: készül a folytatásra, és már abból árul el néhány részletet…

IC Press

A Vakáció titkai (16)

Ed Helms nem akar kibújni a skatulyából. A Másnaposok-ban ügyefogyott fogorvost alakít, aki nála vagányabb haverjai mellett keveredik mindenféle bajba, új filmje a Vakáció (Vacation, hazai bemutató: augusztus 27.) pedig arról szól, hogy egy család ügyefogyott fejeként próbál levezényelni egy autós nyaralást, és közben elképesztő bajokba keveredik.

De azért több ő ennél. A filmekben kitart a bevált figura mellett (és nagyon jól csinálja), viszont szeretné, ha tudná a világ: az életben másmilyen. És az US Weekly újságírója számára 25 pontba szedte legfontosabb tulajdonságait. Például azt, hogy kiválóan zenél, gitározik és harmonikázik, bármilyen, egykilósnál könnyebb tárgyat hosszan tud pörgetni az ujján, érdekli a politika, tud repülőt vezetni, régen vadul motorozott, otthonát alaposan felkészítette bármilyen természeti katasztrófa érkezésére, és a mellkasán hosszú forradás fut végig, mert 14 éves korában nyitott szívműtétet hajtottak végre rajta.

A Vakáció-ból azért még az is kiderül, hogy majdnem olyan jól vezet autót, mint Vin Diesel. És nem ijed meg, ha pedofil kamionossal találkozik…

IC Press

Már forognak a sárkányok (BA)

Jönnek a legendás állatok! E hét hétfőjén elkezdődött az új Harry Potter-film, a Legendás állatok és megfigyelésük (Fantastic Beasts and Where to Find Them, hazai bemutató: 2016 tele) forgatása. Minden idők legsikeresebb filmsorozata új részt kap. A forgatókönyvet pedig maga a szerző, J. K. Rowling írta.

A stáb először az Egyesült Királyság egyik legnagyobb stúdiójában, Leavesdenben ütött tábort. Nemcsak a GoldenEye és a Star Wars I. része készült itt, hanem az összes Harry Potter-film is. A stábot ezúttal is David Yates, az utolsó négy Potter-film rendezője irányítja.

Göthe Salmandert, a Mágiaügyi minisztérium Varázslény-felügyeleti Főosztályának munkatársát az Oscar-díjas Eddie Redmayne alakítja. A történet New Yorkban játszódik, ahol a magizoológus kutatásait végzi. Mellette Colin Farrell, Katherine Waterston, Alison Sudol, Dan Fogler, Ezra Miller és Jenn Murray játszik.

Ami pedig valószínűleg igazi varázslatként hangzik a Potter-rajongóknak: a Warner Bros. tervei szerint összesen három új film készül a varázsvilágról.

IC Press

0as

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *