4

A Holtpont remake előzetese

pointbreakÉvek óta érlelődik egy újabb Holtpont (Point Break) film. Az 1991-ben bemutatott akció Keanu Reeves és Patrick Swayze főszereplésével méltán vált klasszikussá. Egy ideig suttogtak a folytatásról, de Swayze elhunyt, Reeves-t pedig nem igazán érdekelte a dolog. Így inkább a reboot mellett döntöttek, Kurt Wimmer látott hozzá a forgatókönyvhöz, majd Ericson Core, a Halálos iramban (The Fast and the Furious) operatőre állt be a kamera mögé.

Az előzetest látva nem szimplán szolgai másolatról van szó, de valószínűleg csak azért használják egy klasszikus címét, hogy jobban el tudják adni a produkciót. Az FBI megpróbálja elkapni azt a rablócsapatot, akik a meglovasított összeget inkább szétszórják és tetteiket felettébb látványos úton oldják meg. Az egyik ügynök szerint az extrém sportolók világában kell keresni a tetteseket, ezért beépül közéjük.

Luke Bracey alakíthatja Johnny Utah ügynököt, Edgar Ramirez (korábban Gerard Butler nevét emlegették) formálja meg a Bodhit-t, Ray Winstone, Delroy Lindo és Teresa Palmer erősíti a csapatot. Bemutató december 25.

pointbreak

4 komment

  1. Ez… nem tűnik se jónak se rossznak. A sziklás rész gáz, azt a CGI-t még javítani kellene.
    A legnagyobb bajom, hogy egy klasszikussá vált filmet remake-elnek megint. Lehet, hogy a klasszikus kicsit erős szó. Mindenesetre ha más lenne a címe, már nem zavarna annyira. De akkor nem jönnek a bevételek sem. Idióta marketingesek.

    • Jobban járnának, ha nem ezt a címet használnák. Szerintem elkerülnék az összehasonlítást a klasszikussal, bár azért pár embernek biztos párhuzamot vont volna. A trailer szerintem nem rossz, a CGI-n majd javítanak.

  2. Nekem ezzel a remake mániával az a legnagyobb bajom, hogy a készítők mindig azt mondják, hogy ez a film más lesz, mint az eredeti. Végül is csak az egész alapot “lopják el”, amit anno a maiaknál sokkal tehetségesebb forgatókönyvírók hoztak össze és erre az alapra építkeznek. Átírnak pár dolgot (a helyszíneket, néhány szereplő nemét/bőrszínét, családi háttérsztoriját…stb illetően), majd az eredeti filmet kiegészítik olyan akciójelenetekkel, amiket ma már gyerekjáték összehozni a modern technikának köszönhetően. Mellesleg a régi Holt Pontban pont az volt az ütős, hogy a tolvajok nem játszanak Robin Hoodosdit, hanem maguknak gyűjtik be a pénzt. Inkább megnézem még százszor az ennél sokkal eredetibb John Wick -et, mint ezt.

  3. Szerintem mindenki egyetért azzal, hogy azokat a filmeket, amik anno (gyakran még ma is) megállták a helyüket, azokat békén kellene hagyni. Csináljanak remake-et szar filmekből 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *