0

InterCom hírlevél

intercom

Telitalálat! (16)

Az Amerikai mesterlövész (American Sniper, már a mozikban) a múlt héten két új célt talált telibe, két hatalmas rekordot ért el. A Bradley Cooper főszereplésével készült háborús film hivatalosan is 2014 legtöbbet nézett filmje az Egyesült Államokban: a második helyre szorította az Éhezők viadala idei epizódját.
A legfrissebb bevételi adatok szerint a film 337 millió dollár bevételt hozott Észak-Amerikában; tavaly egy filmre sem vettek ilyen sok pénzért jegyet. A nemzetközi bevétel is imponáló. Clint Eastwood hosszú pályájának legsikeresebb filmjére világszerte 163 milliót költötte a mozirajongók. Ez pedig épp elég a másik nagy sikerhez: az Amerikai mesterlövész így átlépte a félmilliárd dolláros bevételi álomhatárt. A sok rekord mellett ez még egyet jelent: a film az amerikai mozitörténet legsikeresebb háborús filmje lett hazai pályán – megelőzve a Ryan közlegény megmentésé-t. Sőt: Bradley Cooper (akit e szerepért Oscar-díjra jelölték, így három év alatt ez a harmadik jelölése) élete legsikeresebb filmjeként könyvelheti el az iraki bevetésekből hazatérő veterán történetét: pedig ő jó néhány kasszasikerben, többek közt a Másnaposok-ban is játszott.
IC Press

Kinnaman és a hajsza (16)

„Joel Kinnaman előtt nagy jövő áll: kivéve, ha minden filmjében ennyire másképp néz ki” – ezt egy kritikus mondta szerdán, az Éjszakai hajsza (Run All Night, hazai bemutatató: március 12.) New York-i premierjén, ahol hosszú hajjal, körszakállal jelent meg az új akciófilmben Liam Neeson fiát játszó színész. De úgy tűnik, nem fél attól, hogy ha nem rá irányul a reflektorfény: nemcsak filmbéli partnerei, Neeson és mellette Ed Harris meg Nick Nolte vonta el az újságírók figyelmét, hanem a saját barátnője, Cleo Wattenstrom is.
A színész korábban évekig Olivia Munn-nal járt, de az utóbbi időben egy tetoválóművésszel él együtt. Cleo Wattenstrom pedig a saját művészete mozgó reklámja: a gálapremieren meghökkentően mélyen dekoltált, áttetsző csipkeruhája alól minden lépésnél elképesztő tetkók villantak elő.
– Cleo nagy művész, nem bánom, ha bárhová megyünk, őt többen fényképezik, többen bámulják, mint engem – mondta az újságírónak Kinnaman. – Liam Neeson akkor is engem ment meg a filmben, nem őt…
IC Press

Hotel örökifjaknak (12)

A Keleti nyugalom – A második Marigold Hotel (The Second Best Marigold Hotel, hazai bemutató: április 2.) sikere azt bizonyítja, hogy nemcsak a húsz éveseké a világ. A Richard Gere-rel kiegészült sztárcsapat másodszor is sikerre vitte az Indiába települt angol nyugdíjasokról szóló egzotikus vígjátékot. Pedig szereplői nem sokra becsülik a kort.
– A kor bölcsességet hoz – mondta nemrég a film kapcsán nyilatkozó Judi Dench. – De én szívesebben lennék fiatal és tudatlan.
Pedig a kiváló színésznő sok mindent ért el a nyugdíjkorhatár után: 60 fölött jelölték 7 Oscar-díjra (egyszer meg is kapta); Hét Bond-filmben lehetett a szuperkém főnöke; és nem utolsósorban világraszóló sikert csinált egy kisköltségvetésű angol vígjátékból, a Keleti nyugalom – Marigold Hotel-ből… és nem hajlandó leállni.
– 80 vagyok, és nem akarok lelassulni – jelentette ki újságírók előtt a színésznő. – Igaz, van, ami nem megy már úgy, mint régen. Azok helyett majd mást csinálok. De a Marigoldból még el tudok vállalni néhány folytatást…
IC Press

Guy Ritchie kerekasztala

Arthur király gengszterek közé keveredik. Hogy is lehetne másképp, ha Guy Ritchie rendezi a kerekasztal legendás királyának történetét? A héten kezdték forgatni az új filmet, melyben Arthur nagyszájú, ravasz utcai csirkeforgó, aki bandája élén Londonium sikátoraiban küzd az életben maradásért. Nem sejt semmi születése titkáról egészen addig, míg rá nem talál Excaliburra, a különleges kardra. A kard bűvereje új utakra vezeti: az Ellenállás tagjai közé kerül, megismerkedik egy titokzatos, fiatal nővel, Guinevere-rel, kitanulja a kardforgatás művészetét, és végül népe élén a zsarnok Vortigern ellen vonul. A férfi ellen, aki egykor, régen elrabolta Arthur koronáját és meggyilkolta a szüleit.
Arthurt Charlie Hunnam, az apját, Uther Pendragon királyt Eric Bana, Guinevere-t Astrid Bergès-Frisbey játssza. Az ellenállás vezéreként Djimon Hounsou-t láthatjuk majd, a zsarnok Vortigernt a rendező régi kedvence, Jude Law alakítja.
A stáb jelenleg a London környéki Leavesden stúdióban dolgozik, hogy azután Walesben és Skóciában forgassák le a külső felvételeket. A film premierje 2016 júliusára van kitűzve: az intenzív munkát csak rövid ideig szakítják majd meg, amikor idén augusztusban Guy Ritchie frissen elkészült kémparódiáját, a hatvanas években játszódó, Az U.N.C.L.E. emberé-t mutatják be.
IC Press

0chgr

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *