0

InterCom hírlevél

 

intercom
A Kingsman foga (16)

A szupererőszakos és igencsak gátlástalan kémparódia, a Kingsman – A titkos szolgálat (16) (Kingsman: The Secret Service, hazai bemutató: február 12.) meghökkent és megnevettet. De van, akinek beletörik a foga.
Például a főszereplőnek, Colin Firth-nek beletört. A szuperelegáns szuperkémet alakító Firth eggyel több műfoggal játszik mostantól.
– Nagyon sok akciójelenetet vettünk a filmhez, sokkal rosszabbul is járhattam volna – nyilatkozta Firth. – De az egyik bunyónál… azt hiszem, a barlangban összetalálkoztam egy kemény tárggyal. Egy puskával vagy egy fémrúddal vertek képen. Kicsit beleszédültem, de azt észre sem vettem, hogy kitört egy fogam… csak a szünetben tűnt fel, hogy vért köpök…
Ehhez Samuel L. Jackson – a filmbeli főgonosz – csak ennyit tett hozzá:
– Az igazi szuperkémnek nyilván volna egy öngyújtóba épített fogvisszanövesztő készüléke…
IC Press

1cf

Will Smith megbízható (16)

Elég a pletykákból! Will Smith és a nála 22 évvel fiatalabb partnernője, Margot Robbie között nem történt semmi a Focus – A látszat csal (16) (Focus, hazai bemutató: február 26.) forgatásán – illetve, ami történt, az a kamerák előtt zajlott. És erről a legmagabiztosabban Jada Pinkett Smith nyilatkozik, aki nagyon bízik a férjében: még az erotikus jelenetek sem zavarják.
– Amikor megtudta, hogy Margot lesz a partnerem, csak annyit mondott: „Ne hozz rám szégyent, legyél nagyon jó formában – nyilatkozta Smith, aki egyébként, a thriller-vígjáték tanúsága szerint nagyon jó formában van. A felesége mégis e szavakkal óvta: – Ne hagyd, hogy az a csaj kicsináljon a vásznon”!
Bár a forgatás a hírek szerint nagyon jó hangulatban zajlott, Jada egyszer sem ment látogatóba a stúdióba. Bár a férje többször is hívta, ő úgy érezte, a jelenlétével csak zavarná a munkát.
A film főszereplője egy mesterszélhámos, aki tanítványt fogad: és együtt (vagy egymás ellen) készülnek a nagy dobásra. De közben szerelmesek is lesznek egymásba – kivéve, persze, ha csak átverés az egész…
IC Press

1f

Chappie és az Alien (12E)

Neill Blomkamp megmondta. Őt a filmekben a társadalmi egyenlőtlenségek ábrázolása, a félelmetes jövő és a különleges fegyverek érdeklik. Ez tette váratlan világsikerré első rendezését a District 9-t, és juttatta a toplisták a csúcsára a Matt Damon-nal forgatott Elysium – Zárt világ-ot. Új rendezése, a Chappie (12E) (Chappie, hazai bemutató: március 12.) is a közeli jövőben játszódik: egy elrabolt robotrendőrt néhány fura johannesburgi gengszter arra kényszerít, hogy velük induljon pénzszállító kocsit rabolni… és közben meghökkentő méretű fegyvereket használnak. A Hugh Jackman és Sigourney Weaver közreműködésével készült film azonban még mindig nem a rendező szenvedélyeinek vége: könnyen lehet, hogy az Alien-sorozathoz, A nyolcadik utas: a Halál-filmekhez készített, csupa ötlet tervei is megvalósulhatnak. A rendező azt nyilatkozta, évekig készült rá, hogy James Cameron és Ridley Scott nyomába lépjen egy új Alien-mozival.
– A Chappie forgatása közben sokat beszélgettem erről Sigoruney Weaver-rel – mesélte a rendező. – És meggyőződésemmé vált, hogy ha lesz új Alien, akkor abban neki is benne kell lennie. Tilos kihagyni. Szuper a nő.
IC Press

chappie-poster-comic-con

Mad Max Cannes-ban? (16E)

Bár nagyban zajlik a Berlini Filmfesztivál, egyre több hír érkezik a következő kiemelkedő filmes eseményről: a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválról, mely május 13-tól 24-ig tart majd. A verseny egyelőre nyitott, a válogatók sok filmet nem láttak még, ám a jól értesültek egyre több lehetséges meghívottról beszélnek – Berlinben is. Az egyik legismertebb szaklap, a Variety szellőztette meg először, de azóta több helyről is hallani: talán megvan a nyitófilm.
A fesztivál nagy fogása az új Mad Max, a Mad Max – A harag útja (16E) (Mad Max:Fury Road, hazai bemutató: május 14.) bemutatója volna. Ha ez igaz, akkor természetesen versenyen kívül, a rangos fesztivál gála nyitófilmjeként jöhet szóba a legendás sivatagi autós-harcos visszatérése. A főszerepet ezúttal Tom Hardy és Charlize Theron játssza majd, de Hardy bírja az eredeti Max jóváhagyását:
– Tetszik nekem ez a srác, ez a Tom Hardy – mondta egy közönségtalálkozón Mel Gibson. – Az egyik fiamra emlékeztet.
IC Press

1mm

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *