9

Akciófilmek és thrillerek 2015-ben

furious7Sajnos 2014-ben nem sok jó akciófilm akadt. A képregényfilmek lassacskán kiszorítják a műfajt. De ugyanakkor Sylvester Stallone és Arnold Schwarzenegger is cserben hagyott minket. És az lepett minket, akitől egyáltalán nem számítottunk volna rá: Keanu Reeves John Wick-ként odavert. Jövőre vajon melyik akció-thriller vagy kaland fog nagyot szólni? Szemezgessünk.

Ezúttal nem rabolnak el senkit. Az Elrabolva 3-ban Bryan Mills békés családi életet élne, de nejét megölik. A gyilkossággal őt vádolják meg, de nem hagyja magát a sittre juttatni. Nyomában a CIA-vel, az FBI-jal, a rendőrséggel és Forest Whitakerrel megpróbálja tisztázni magát. Ki kell derítenie, hogy ki követhette el a szörnyű tettet, vigyáznia kell lánya épségére és egyúttal bosszút is állna. Good Luck.

taken3poster

2013 elején bejelentették, hogy Colin Trevorrow, a Kockázatos túra (Safety Not Guaranteed) indie sci-fi rendezője vezényelheti le a Jurassic World-öt, egyúttal Derek Connollyval közösen pofozta ki a szkriptet. A stúdió ismét tolt egy kicsit a bemutatón, 2014 június 13-ra időzítették a filmet. Sajnos az Universal megint behúzta a vészféket, minden részletet a helyére akart tenni. A főszerepet Chris Prattra osztották és Bryce Dallas Howard is aláírhatott. 22 évvel az első rész után játszódik Isla Nubaron, Hammond nagy álma megvalósult és a parkban táthatják a szájukat a látogatók. Majd jön a szokásos: Futás.

jurassicworldposter

Aleksander Bach készítheti el a Hitman rebootot, azaz az Agent 47-et. Paul Walker játszhatta volna a 47-es ügynököt, majd a színész halála után Rupert Friend örökölte meg a szerepet. Hanna Ware alakítja Katia van Dees-t, aki a 47-es ügynökkel próbálja megtalálni apját és próbál rájönni, hogy kicsoda is ő valójában. Ehhez azonban előbb le kell gyűrniük a Szindikátust.

hitmanagent47

2015 decemberében lép ismét akcióba Tom Cruise különleges alakulata.  A Mission Impossible 5-ben Jeremy Renner és Simon Pegg ismét tiszteletét teszi. Rebecca Fergusont szerződtették le a filmre, karakteréről sokat nem árultak el. Alec Baldwin is csatlakozott a szereplőgárdához, ő a CIA egyik magas rangú emberét alakíthatja, aki Hunt egységét felügyeli. A forgatókönyvön Drew Pearce munkálkodik és eddig vehetjük jó jelnek, hogy eddig még nem szóltak senkinek, hogy legyen oly kedves és csinosítgasson a sztorin. A rendezői feladatok Cruise egyik régi ismerőse és munkatársa, Christopher McQuarrie látja el. Fotó a forgatásról.

mission
A Halálos iramban filmek egyik oszlopos tagja, Paul Walker autóbalesetben hunyt el és még lett volna jó néhány jelenet, amit rögzíteni kellett volna a színésszel. Több lehetőség is állt a stúdió előtt, benne volt a pakliban, hogy  egy teljesen új, átírt forgatókönyvvel az elejétől újrakezdik a munkálatokat. Végül Walker testvérei segítségével vették fel a hátralévő perceket, a többi a CGI mágusokon múlik, hogy minél hihetőbben varázsolják testükre a színész arcát. Vin Dieselék ezúttal Owen Shaw bátyjával néznek szembe.


Sean Penn alakítja a profi nemzetközi kémet, Martin Terriert a The Gunmanben Miután letudta legutóbbi munkáját, visszatér Párizsba, feltett szándéka, hogy szögre akassza fegyverét. Ám a nyugdíjazást el kell halasztania, mivel egy kulcsfontosságú célpont is a francia fővárosba tart. És egykori munkaadója sem akar olyan könnyen megválni tőle.

 

Chris Hemsworth alakítja a Blackhatben a hackert, akinek az a feladata, hogy amerikai és kínai kollégáival együtt a kibertérben nyomozzon. Különösen veszélyes bűnözőket kell lokalizálniuk és elkapniuk, az üldözés Chicagotól kezdve Hong Kongon át Jakartáig tart. Viola Davis, Tant Wei és Leehom Wang püfölhetik még a billentyűzetet a thrillerben.


Jason Statham alakítja Nick Wild szerencsejátékfüggőt. Habár megpróbál kigyógyulni szenvedélyéből, de Las Vegasban elég nehezen megy. Olykor testőrmunkákat vállal, hogy legyen pénze játszani. Majd egy helyi gengszterrel is összeakasztja a bajszát, miután helybenhagyják jó barátját. Amerikában január végén mutatják be a Wild Card-ot.

wildcard1

Jason Blum neve sokat nyom a latba manapság. Pár millió dolláros filmjei szépen termelték a milliókat a kasszáknál. Ezúttal nem horror, hanem thriller létrejöttében segédkezett. Rob Cohen dirigálta A szomszéd fiút (The Boy Next Door), a főszerepre Jennifer Lopezt szerződtették le. A színész-énekesnő egy elvált nőt alakít, akinek a viszonya a szomszéd sráccal eléggé rossz irányba terelődik. Amerikában január 23-án mutatják be.

 

Dwayne Johnson vállalta be a San Andreas 3D főszerepét. Egy mentőhelikopter pilótáját alakítja, Carla Gugino formálja meg nejét, együtt indulnak felkutatni az Alexandra Daddario által játszott lányukat, miután Kaliforniában 9-es erősségű földrengést mérnek. Mondhatni nevezhetnénk akár a 2012 kistesójának is.

sanandreas2

 

2015-ban James Bond ismét bevetésre indulhat. A rendezői teendőket a Skyfall után megint Sam Mendes látja el. A 007-es ezúttal a Christoph Waltz által megformált  Franz Oberhausert próbálja kiiktatni és Dave Bautista is megropogtathatja csontjait. A Bond lányok: Monica Belucci és Lea Seydoux.

spectre

Az eredeti Kickboxerben Kurt Sloan Thaiföldön tanulná ki a kickboxer csínját-bínját, hogy meg tudja bosszulni testvére halálát. Dennis Chan okította ki a főhőst, most az egykori főszereplő lesz a mester. Elvileg Tony Jaa formálhatta volna meg a bölcs oktatót, de már nem tartózkodik a fedélzeten.  Alain Moussi figyelhet Jean-Claude Van Damme  szavaira, hiszen ezúttal ő lesz a mester. Dave Bautista testesítheti meg a nagy ellenfelet, Georges St. Pierre is kioszthat pár gyomrost.

A Jane Got A Gun westernben Jane (Natalie Portman) elmenekül volt férjétől, pont régi szerelme karjaiba fut, aki szárnyai alá veszi a nőt és szembeszáll a Jane-t kereső házastárssal. Bemutató bizonytalan.

A Támadás a Fehér Ház ellen (Olympus Has Fallen) bevételével a stúdió elégedett volt, szóltak Gerard Butlernek, hogy újra meg kellene védeni az Elnököt, a hazát és sok más vezetőt is.  A London Has Fallen címre keresztelt produkciót  Babak Najafi vezényelheti le, a munkálatokon Morgan Freeman, Aaron Eckhart, Angela Bassett és Melissa Leo közreműködésével vesznek fel jeleneteket. Majd a stáb egy kis pihenőre megy, mivel Butler éppen a Geostorm sci-fivel van elfoglalva és abszolút nem ér rá. Februárban pörögnek fel újra az események és egészen április közepéig tarthat a forgatás. Ezúttal a brit miniszterelnök temetésén durvulnak el az események.

A hosszúra nyúlt előkészületek után Guy Ritchie hozzáláthatott a The Man from U.N.C.L.E. sorozat filmverziójának a forgatásához. Henry Cavill alakítja azt a CIA ügynököt, aki kénytelen összefogni egy KGB-s kollégával, hogy közös erővel számoljanak fel egy nemzetközi terrorszervezetet.

manfrom

Whitley Bulger-t Johnny Depp keltheti életre a Black Massban. A gengszter Bostonban szerzett hírnevet, miután kiengedték az Alcatrazból visszatért a bűnözéshez. Egyre feljebb kapaszkodott a ranglétrán és az FBI-os kapcsolatainak hála több terület felett is átvette a hatalmat, Új Angliában visszaszorította az olasz maffiát. Ám a 90-es években vizsgálat indult a szövetségieknél két embere ellen, majd Bulgert is rács mögé juttatták, ám megszökött. Több, mint egy évtizedig nem akadtak nyomára, csak 2012-ben sikerült elkapni.

blackmass

1820-ben futott ki az Essex bálnavadászhajó George Pollard, Jr irányításával (a kapitányt Benjamin Walker formálhatja meg). Matthew Joy másodtisztet Cillian Murphy, Owen Chase elsőtisztet Hemsworth alakíthatja. Egy hatalmas ámbráscet elsüllyeszti a hajót, majd a legénység 90 napig hánykolódott a nyílt vízen több ezer km-re otthonuktól. Ron Howard kezei között formálódott A tenger szívében (In the Heart of the Sea).

heartofthesea

 

Észak-Amerikában március 6-án düböröghet fel a Transporter Legacy. Bill Collage és Adam Cooper, az Exodus írói adták ki kezük ügyéből a forgatókönyvet, ebből dolgozhat Camille Delamarre, a Veszélyzóna (Brick Mansions) rendezője. Franciaországban játszódik a történet, a Loan Chabanol által megformált Anna úgy gondolja, hogy Frank a tökéletes ember arra, hogy kiiktasson egy csapatnyi orosz emberkereskedőt. Már csak rá kellene bírnia a szállítót, hogy elvégezze a feladatot, ezért elkapja apját (akit Ray Stevenson testesíthet meg). Végül úgy alakul, hogy Martin apjával és Annával együtt száll szembe a maffiózókkal.

transporter4

Hailee Steinfeldre bízták a 16 éves Megan megformálását. A Barely Lethalban a tinilány nemzetközi bérgyilkos, aki normális életre vágyik. Megrendezi saját halálát és beiratkozik egy gimibe. Csakhogy az átlagos élet sokkal nehezebb, mint hitte. Samuel L. Jackson, Jessica Alba, Sophie Turner, Dan Fogler felbukkanására is számíthatunk.

Kyril Bonfiglioli regényéből David Koepp írhat forgatókönyvet, majd a rendezői székbe is beleül. Koepp és a színész A titkos ablak thriller kapcsán dolgozhattak együtt. Johnny Depp egy műkereskedőt formálhat meg a Mortdecai-ban, aki megpróbál visszaszerezni egy ellopott festményt, amelynek segítségével eljuthat a nácik titkos és elfeledett aranykészletéhez. Ám a vagyonra az oroszoknak, a MI5 ügynökeinek és nemzetközi terroristáknak is fáj a foga.

mortdecai

 

Mel Gibson ismét főszerepben a Blood Father akciófilmben,  az Elrabolva-stílusú tervezetet Jean-Francois Richet, a Halálos közellenség rendezője (L’instinct de mort) vezényelheti le. Májusban már el is startol a forgatás. Gibson karaktere megjárta a sittet és szabadlábra kerülése után megpróbálna közelebb kerülni önfejű 16 éves lányához. Ez kissé nehezen megy, de így is, úgy is a közelében kell lennie, mivel a tinit drogdílerek ki akarják csinálni.

Thomas Daley irányíthatott a Tiger House forgatásán, a thrillerben Kaya Scodelario, Dougray Scott és Ed Skrein lesznek a főbb szereplők. A történet szerint egy tinilány barátját és családját túszul ejti egy fegyveres banda, neki kell valahogy megoldania a helyzetet.

tegerhouse

Milla Joovovich karaktere Londonban, az amerikai követségen dolgozik. Egyedül ő éli túl, amikor az épületet felrobbantják, éppen ezért gyanússá válik. Valakik nagyon ki szeretnék nyírni, a hatóságokban nem bízhat, menekülni kényszerül. Sikerül rájönnie, hogy a következő nagyobb terrorcselekményt szilveszterre időzítették, csak pár napja van arra, hogy megakadályozza. James McTeigue készítette a Survivort.

survivor

Alejandro Amenábar Regression filmje 1900-ban játszódik, Emma Watson karaktere azzal vádolja édesapját, hogy egy szörnyű bűncselekményt követett el. Azonban a férfi minderre egyáltalán nem emlékszik és egy közismert pszichológus megpróbálja helyretenni emlékezetét. Ethan Hawke játssza az ügyben érintett nyomozót.

regression

Egy szerencsétlen alakokból álló különítményt dobnak le a War Pigsben az ellenséges vonalak mögé, feladatuk, hogy a nácik sorai között riadalmat keltsenek. Dolph Lundgren, Luke Goss és Mickey Rourke ragadhat fegyvert.

warpigs

 

Egy korrupt ügynökség túszul ejt egy korábban kommandósként dolgozó férfit, akiből könyörtelen gyilkológépet akarnak faragni. De mielőtt még lezajlana a folyamat sikerül meglógnia és egy cápákkal körülvett szigeten találja magát. A világ legveszélyesebb fejvadászait küldik utána és egy szépséges tudósnő is szeretné megtalálni, hogy segítsen neki. A Blood Reefben Ving Rhames-t és Luke Gosst láthatjuk.

Liam Neeson újra akcióban, Jaume Collet-Serra rendezésében Ed Harris és Joel Kinnaman is benne lesz. Egy bérgyilkosnak le kell számolnia egykori főnökével, hogy megvédje családját. A Run All Night-ot áprilisban mutatják be.

Reese Withserpoon egy rendőrtisztet formál meg a Don’t Mess With Texasban, egy drogbáró nejét próbálja biztonságos helyre juttatni, de nyomokban a bandatagok és a korrupt zsaruk.

Feng kissé engedetlen kommandós, egy akció során megtagadja a parancsot. Ezért kattan a kezén a bilincs, ám elért eredményei miatt felfigyelnek rá és beválogatják a kínai Wolf Warriors különítménybe. Azonban a korábban kinyírt drogbáró emberei bosszút akarnak állni és megtámadják a brigádot.

A Dragon Blade egyes jeleneteit többek között Dunhuang városában és a Góbi-sivatagban is rögzítik. Daniel Lee rendezésében John Cusack alakítja Lucius római tábornokot, míg Adrien Brody Tiberiust formálhatja meg. A film  egy elveszett római légió történetét meséli el, amely  Kr.e. 48-ban belépett Kína területére, majd nyomuk veszett. Lucius 1000 fős seregével vonult be Kína területére, később Tiberius 100.000 katona élén indult a nyomába. Jackie Chan formálja meg a nyugati határvidék parancsnokát testesíti meg, aki szövetkezik Lucius-szal, hogy megvédje a határokat és megóvja az ország   szuverenitását.

Tony Jaa-ra bízták az SPL II: A Time For Consequences-t, amely a 2005-ös film előzménye lesz. Louis Koo, SImon Yam és Zhang Jin írhattak alá az akció-thrillerre.

A The Coup egy amerikai családról szól, akik egy ázsiai városba érkeznek. Szerencsétlenségükre pont ekkor rohanják le a lázadók a helyet és nem kegyelmeznek az útjukba kerülő embereknek. A família megpróbálja élve megúszni a vérengzést. Főszerepben Owen Wilson, Pierce Brosnan és Lake Bell.

Néhány korrupt zsarut megzsarolt egy orosz maffiózó, így kénytelenek végrehajtani egy rablást, amit reálisan átgondolva képtelenség véghezvinni. Merész tervet eszelnek ki, a város egyik végében lelőnének egy zsarut és amíg a rendőrök a környéken nyüzsögnek, addig ők jó messze onnan le tudják zavarni a nagy balhét. Ki is néznek egy újonc kékkabátost, de az illető résen van és nem hajlandó feldobni a talpát. John Hillcoat dirigálta a Triple Nine-t

Gerard Butler újra szörfdeszkát ragadhat és hullámokat, no meg rablókat hajszolhat. A színészt abszolút nem érdekli, hogy egyszer már megjárta egy szörfhöz köthető filmmel, a Mavericks – Ahol a hullámok születnek (Chasing Mavericks) csúnyán leszerepelt a kritikusoknál és a kasszáknál. Butler a remake-ben Zen-t alakíthatja, a karaktert a 91-es verzióban Swayze formálta meg. Csapatával egykori elnökök maszkjaiban sorra rabolja a bankokat. Reeves játszotta azt a zsarut, akinek be kellett épülnie az adrenalinfüggő szörfösök közé, hogy kiderítse ki lehet a felelős a balhék elkövetéséért. A Holtpont (Point Break)  már leforgatott, elkészült, valamikor jön az előzetes is.

Halle Berry egy anyát alakít a Kidnapben. Fiát elrabolják, ő pedig mindent megtesz, hogy visszaszerezze. Luis Prieto, a Pusher alkotója dirigált a forgatáson.

9 komment

  1. Jah és Mad Max: Fury Road?
    A 2015-ös év legnagyobb akciódurranása!
    Kegyetlen jó lesz szerintem..

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *