0

InterCom hírlevél

intercom

Pingvinekkel mindenki szívesen komolytalankodik (6)

A pingvinek a legkomolyabb emberből is kihozzák a humorérzéket. És a legnagyobb filmművészből is játékos kedvű, mókázni vágyó viccmestert csinálnak. A Madagaszkár pingvinjei (6) (The Penguins of Madagascar, hazai bemutató: november 27.) humorának úgy látszik, nem lehet ellenállni. Még a legendás Werner Herzog sem tud. A világ egyik leghíresebb filmrendezője, aki a hetvenes évek óta kápráztatja el a művész mozik közönségét, az Aguirre, a Fitzcarraldo, a Kaspar Hauser és a Nosferatu rendezője ugyanis olyasmit csinált, amit valószínűleg egyik rajongója sem tételezett volna fel a komor és leszánt művészről: szerepet vállalt a DreamWorks új animációs vígjátékában, A Madagaszkár pingvinjei-ben. És mit csinál? Önmagát parodizálja.
A mester 2007-ben forgatott egy Oscar-díjra jelölt dokumentumfilmet. A Madagaszkár pingvinjei pedig egy dokumentumfilm-szerűséggel kezdődik, melyben egy német dokukészítő vizsgálja „az édi-bédi, cuki lényeket, ahogy letottyannak a kerek popójukra”.
– Csak egy spinoffot ne csináljanak belőlem is – viccelődött Herzog, amikor újságírók az animációs élményiről kérdezték.
IC Presss

0wh

Aniston nem pirul (16)

Ő Amerika kedvence: a kedves, az ártatlan, a szelíden mosolygó. Jennifer Aniston nem lázad az ellen, hogy hazájában azért szeretik a legtöbben, mert az ideális “átlagos, megbízható amerikai csaj”-t látják benne. De azt is nagyon élvezi, ha végre egy kicsit mocskos lehet. Vagy nem is kicsit.
A Förtelmes főnökök 2.-ben (16) (Horrible Bosses 2, hazai bemutató: november 27.) másodszor is eljátssza a perverz, mocskos szájú fogorvosnőt, aki minden férfitól ugyanazt akarja, és azt nagyon. A forgatókönyvírók ezúttal még egy olyan jelenetet is írtak számára, amiben a Névtelen Szexfüggők önsegítő körében elnököl.
– Nem tudok betelni a szereppel! – nyilatkozta Aniston a napokban. – Többet szeretném játszani. Túl gyorsan vége lett a forgatásnak: mintha egy gyorsétkezdében befaltam volna valamit. Repetát kérek!
A 45 éves színésznő 3 éve mindenkit meglepett és elkápráztatott a Förtelmes főnökök első részében.
– Ez a nő bármit kimond, ami az eszébe jut – magyarázta a figuráját. – Semmit sem szégyell. És én igyekeztem felnőni hozzá.
A forgatási beszámolók szerint, Aniston dialógusának csupán egyetlen mondata volt, amit a színésznő nem volt hajlandó kimondani a kamerák előtt.
– Próbáltam mondani, de egyszerűen nem jött ki a számon – mentegetőzik a színésznő. – Persze, lehet, hogy csak nem értettem, miről van szó.
IC Press

Exodus: a legnagyobb (12E)

Ridley Scott a nagy dolgokban hisz. Új filmje, az Exodus – Istenek és királyok (12E) (Exodus: Gods and Kings, hazai bemutató: december 11.) a bibliai időkbe vezet, hogy nagyon kalandosan és még látványosabban mesélje újra a világ egyik legismertebb történetét, ahogy Mózes kiszabadítja népét az egyiptomi szolgaságból.
Az ókori Egyiptom megteremtésében a digitális trükkök természetesen hatalmas szerepet játszottak. De ami igazán meglepő: a szemkápráztató látvány egy része nem a trükkasztalon született – valóban felépítették. Ramszesz fényűző udvarát Spanyolországban, Almeriában teremtették újra egy 204 holdas területen, melyet először buldózerekkel tisztítottak meg.
– A forgatás előtti egyik hajnalon álltunk Arthur Max-szal, a látványtervezővel, akivel már a Gladiátor-on is együtt dolgoztam, egy magaslaton, és bámultuk a semmiből születő hatalmas várost – idézte fel a rendező. – Egymásra néztünk, és tudtuk: ez az eddigi legnagyobb filmünk. Óriási feladat volt. 3D-ben forgattam, ott a forgatási helyszínen 3D-ben vágtam. Olyan volt, mintha turistaúton járnék egy régi-régi világban: csak a filmezés végén jöttem haza a jelenbe.
IC Press

Witherspoon a Vadonban

Egy színésznő a valóságra vágyik. Amikor Reese Witherspoon elvállalta a Vadon (Wild, hazai bemutató: 2015. február) főszerepét, rögtön tudta: a lehető legvalódibb és legőszintébb akar lenni. A megtörtént esetből, írója életén alapuló történetben egy szerelmi csalódásából és gyászából a heroinba menekülő nő különös módon küzd meg a rosszabbik énjével és kezd új életet. 1100 mérföldet gyalogol egyedül az Egyesült Államokban: hegyekben, sivatagokban, vadonban.
– Amikor Cheryl Strayed megírta a könyvét, kegyetlenül őszinte volt – nyilatkozott a 38 éves, háromgyerekes színésznő. – Fel akartam nőni hozzá: akármilyen nehéz vagy kemény, vállaltam, hogy én sem hazudok. A meztelen jelenetekre is ezért mondtam igent. Pedig nagyon féltem tőlük. De kemény és nyers akartam lenni, mint a könyv: ha kell, akkor ruha nélkül. Védtelen akartam lenni testileg és lelkileg is…
Witherspoon valószínűleg már nem bánja, hogy elvállalta a filmezést: ha az idei női Oscar-díjasok kerülnek szóba, általában ő az első az esélyesek listáján…
IC Press

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *