3

Joel Schumacher 12 részes képregényben adja ki eredeti elképzeléseit a Batman filmekről

batmanandrobinHabár Joel Schumacher több jó filmet is készített neve egybeforrt a gyalázatosra sikeredett két Batman filmmel. A rendező tervezgetett egy újabb folytatást is, azonban a Warner a gyenge bevétel és a borzalmas kritikák láttán behúzta a vészféket. De Schumacher akkor is megmutatja, hogy milyen lett volna a következő felvonás, ugyanis 12 részes Batman képregényt tervez piacra dobni, amelyben bemutatja saját, eredeti elképzelését a filmekről.

Ha a stúdió mégis rábólintott volna a Batman Triumphantra, abban Madárijesztő lett volna a fő ellenfél, Joker pedig a főhős hallucinációi során jelent volna meg. Harley Quinn is felbukkant volna, aki Joker lányaként próbálta volna kicsinálni a sötét lovagot. Schumachernek volt ideje gondolkodni azon, hogy hol rontotta el és miképp hozhatná helyre. Remélhetőleg kikéri néhány Batman-világában jártas ismerősének a véleményét, mert ha ezt is elszúrja élete végig rajta röhög mindenki.

A direktor korábban így nyilatkozott a Batman és Robinról a Varietynek. „Val (Kilmer) az utolsó pillanatban lépett le a Dr. Moreau 1999-batman-triumphantszigete kedvéért. Ez mindent megváltoztatott. George jól teljesített, de nekem konkrétan a Batman és Robinnal volt bajom. Soha nem csináltam folytatást egyetlen filmemhez se. És az újabb részek csakis egyetlen dolog miatt valósulnak meg: minél több pénzt hozzanak és minél több játékot adjanak el. Én csak végeztem a feladatom, de eléggé kényelmetlen volt a munka.” – majd azt is kijelentette, hogy eléggé rossz filmet adott ki kezei közül. „A stúdió azonnal akart egy új filmet és én rábólintottam. Csakis engem lehet ezért okolni. Mondhattam volna, hogy nem, nem fogom megcsinálni. Most pedig csak abban reménykedem ha látok egy listát a valaha készült legrosszabb filmekről, akkor a Batman & Robin nem lesz benne. Rosszul végeztem a dolgom. De George jó volt, Chris (O’Donnell) is jó volt, Uma (Thurman) lenyűgöző volt, Arnold meg ugye Arnold.”

3 komment

  1. Ez érdekesnek hangzik,amikor olvastam, hogy mennyire előre terveztek én is filóztam, hogy nézett volna ki az az 5. rész, főleg, hogy Madárijesztőről volt is egy figura a 4. Batman moziképregényében.
    Kíváncsi leszek , hogy ki lesz a rajzoló, még a végén lehet honosítom is 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *