0

Delfines kaland 2 tv spotok és jelenetek

delfineskaland22011-ben egy delfin története megrázta a világot. A Clearwater Akvárium munkatársai befogadtak egy súlyosan sérült állatot, és egy kisfiú határozott közbenjárására művégtagot terveztek neki – ám ami ennél sokkal több: visszaadták az életkedvét.
A habókos szakemberekből és lelkes amatőrökből álló csapat körül azonban azóta sem állt meg az élet – új történetük ismét hihetetlen, de igaz eseményeket beszél el: a főhős ezúttal is a különleges sorsú delfin, Winter, ám kerül mellé egy elárvult újszülött, Hope, és fontos szerepet kap egy sikeresen rehabilitált, az óceánba visszaszoktatott delfin, Mandy is.


Jelentek2011-ben ismerhették meg a mozizók Wintert, a delfint, akinek elképesztő történetéből készült a Delfines kaland című családi film. Már korábban is a Clearwater Tengeri Akvárium házi celebje volt, de a film bemutatója után hírneve sokkal messzebbre is elért. Nem csak a tengeri állatmentő központra hívta fel a figyelmet, hanem sok embernek is példát mutatott bátorságból és kitartásból.
Charles Martin Smith, az első film rendezője írta és rendezte a Delfines kaland 2-t is: „Szerintem több oka is volt, hogy a közönség ennyire szerette a Delfines kalandot. Egy majdnem végzetes sérülést szenvedett delfin és egy csapatnyi ember, aki elszántan küzd a megmentéséért – ez önmagában is megható történet lenne, de így, hogy ráadásul ezek megtörtént események voltak, még jobban hatottak az érzelmekre. Sokan meséltek nekem arról, milyen mélyen megérintette őket a film.”
„Ez az állhatatosság története, a nehézségeken való felülemelkedésé és az együttérzésé – mondja Andrew A. Kosove producer. – Ezekhez mindannyiunknak közünk van így vagy úgy, és ezért nem csak a gyerekeket érdekelte a film, hanem ugyanolyan nagy élményt jelentett a felnőtteknek is.”
A hatalmas siker ellenére az alkotók nem tervezték, hogy folytatják a Delfines kalandot, hiszen valós események alapján készült a film. Richard Ingber producer, aki rátalált Winter történetére, azt mondja: „A moziban úgy van, hogy elmondunk egy igaz történetet, aztán mindenki hazamegy. Eszünkbe sem jutott, hogy legyen egy második rész.”
Aztán éppen azon az éjszakán, amikor a szereplők és a stábtagok összegyűltek, hogy megünnepeljék az első film befejezését, „olyan dolog történt, ami mindent megváltoztatott – folytatja Ingber. – Mindannyian a stábbulin voltunk, amikor befutott egy hívás az Akváriumba, hogy egy bébidelfin bajban van és meg kell menteni, van-e rá esély, hogy a Clearwaterbe tudják hozni?”
Attól féltek, hogy a kicsi delfin még az utazást sem fogja túlélni, de szerencsére nem így lett, ezért elnevezték Hope-nak, ami annyit jelent: remény.
„Winter és Hope története elképesztően hasonló – meséli David Yates, a Clearwater vezetője és a Delfines kaland 2 executive producere. – Mindketten palackorrú delfinek, mindketten nőstények, körülbelül ugyanannyi idősen érkeztek hozzánk, és nagyjából ugyanott találtak rájuk Florida partjainál. Hihetetlenül kicsi az esélye ennek.”
Amikor a Clearwater legújabb lakójával begördült a teherautó, a szereplők és a stábtagok nagy része tanúja volt, ahogy kézben viszik a medencéhez, ahol már várták a gondozók.
„Mindenki csak ámult-bámult, olyan tündéri volt – emlékszik vissza Harry Connick, Jr. – De akkor még eszünkbe sem jutott, hogy amit látunk, abból egy új történet lesz, és mi újra össze fogunk gyűlni, hogy filmre vigyük.”
Hónapokkal később, a Delfines kaland sikere után kezdtek azon gondolkozni az alkotók, hogy folytatni fogják Winter történetét, immár Hope-pal kiegészülve. A szakemberek úgy találták, hogy a bébidelfin túl fiatalon került hozzájuk, nem tudta megtanulni mindazt, ami a szabadban való életben maradáshoz szükséges lenne, ezért a Clearwaterben kell maradnia Winterhez hasonlóan. A két delfin közös medencébe került.
„Örültem, hogy vissza tudtunk menni a Clearwaterbe, és lehetőségünk volt megmutatni mindazt, ami az első filmbe már nem fért bele – meséli Smith. – Fontos volt számomra, hogy bemutassuk, milyen elkötelezetten mentik meg, rehabilitálják és ha lehetséges, szabadon is engedik az állatokat. Mélyen hiszek mindabban, amiben ők is. Meg akartam mutatni, milyen sikeresen rehabilitálják és engedik el az állatokat.”
A Clearwater küldetése nem változott, de sok mindenben fejlődtek az elmúlt három évben. Yates elmondása alapján míg 2006-ban körülbelül 78.000 ember járt náluk, addig a film bemutatója után már 750.000 látogatójuk volt. Ez pedig arra is lehetőséget adott, hogy sokkal több állaton segítsenek: „Új orvosi szobáink vannak, nagyobb a gondozási terület, új konyháink vannak,ahol az állatok eledelei készülnek, új laborok és új medencék.”
Hope érkezésével a Delfines kaland 2 újabb igaz és az előzőhöz hasonlóan sorsfordító eseményeket visz filmre. A Clearwater egyik legkedveltebb lakója és egyben Winter pótanya, Panama, az idős delfin elvesztése után a jogszabályok alapján Winternek új társat kell találni.
„Az idő múlik, a változások elkerülhetetlenek – mondja Smith. – A gyerekek felnőnek, az idősek meghalnak, de a halál mellett ott az új élet is. Nem tudjuk visszaforgatni az időt, úgyhogy azzal kell foglalkoznunk, ami előttünk áll. Számomra erről szól ez a film.”
A Delfines kaland 2-vel nem csak a rendező tért vissza a Clearwaterbe, hanem az összes szereplő is, akik örömmel mondtak igent a lehetőségre. „Ha toplistát kéne felállítanom a forgatási élményeim között, akkor a Delfines kaland az elsők között lenne, és ennek egyik oka Charles Martin Smith – mondja Connick. – Ha olyan rendezővel dolgozom, aki ugyanannyira szenvedélyes, mint amilyen tehetséges, az megadja az egész munka alaphangját. Charles nagyon érti a szakmáját, tudja, hogy mikor kell irányt mutatni, és mikor kell a háttérbe húzódni. És az is nagyon izgalmas volt, hogy ismét Winterrel dolgozhattam. Kiváltság, hogy ilyen különleges film részese lehettem, de az, hogy ezt kétszer is átélhettem, igazi áldás.”
Morgan Freeman egyetért: „Charles remek rendező. A forgatókönyvet is ő írta, úgyhogy pontosan tudta, mit szeretne látni, ugyanakkor színész is, ezért azt is tudja, milyen a kamera előtt állni.”
Visszatér Ashley Judd, Kris Kristofferson, Nathan Gamble, Cozi Zuehlsdorff, Austin Stowell és Austin Highsmith, és csatlakozik hozzájuk az önmagát alakító Bethany Hamilton.
Az állatszereplők sorát természetesen Winter vezeti, de újra felbukkan az első film egyik közönségkedvence, a bajkeverő pelikán, Potyi, akinek új barátja a Mavis névre hallgató tengeri teknős.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *