3

Túl rizikós a Hellboy 3, ezért nem lesz belőle semmi

hellboy1Hellboy 3, a film, amelyet a Vörös kedvelői nagyon is szeretnének. Ron Perlman is úgy nyilatkozott legutóbb, hogy minden egyes nap azért küzd, hogy megvalósulhasson a folytatás. De a filmvilágot a pénz mozgatja és hiába a lelkesedés, ha egy költséges film mögé nem áll be egy stúdió. Márpedig a harmadik felvonásra kellene legalább 150 millió dollár Guillermo del Toro szerint.

A rendező a Redditen mondta el, hogy nem túl optimista a Hellboy 3-mal kapcsolatban. Úgy fogalmazott számláján sok-sok millió dollárt látna,  saját maga finanszírozná, ahelyett, hogy az összes pénzét gumiszörnyekre költené.

„Megkerestem minden stúdiót, megpróbáltam rávenni őket, hogy állják a büdzsét. De egyiket sem érdekelte. Úgy vélem, hogy az első film visszahozta az árát és még egy kis profitot is termelt, majd videón és DVD-n nagyot szakított. A másodiknál ugyanez volt a helyzet. Megtérült a belefektetett pénz a kasszáknál és nagyon sokat termelt DVD-n és videón. Sajnos a stúdiók nézőpontja az, hogy nem lehet arra alapozni, hogy majd DVD-n visszajön a film ára. Így a folytatást számukra eléggé veszélyes kategóriába tartozik.

Mindenesetre Del Toro azért megosztotta, hogy miről is szólt volna a film. Az elképzelés szerint Hellboy kénytelen elfogadni sorsát, az elkerülhetetlen végzetét. Hiába nem szeretné, mégis muszáj az Apokalipszis fenevadjává átvedlenie, mert csakis így tudja legyőzni az ellenségét. Az Apokalipszis legjobbjává kell lennie, hogy megvédje az emberiségét, ám ennek következtében egy sokkal gonoszabb és sötétebb teremtmény válik belőle.

3 komment

 1. nem szeretem a kormány extraprofitolását, mert nem hiszem, hogy van olyan kategória, illetve a hálivúdi stúdióknal igenis van.

  Legyen egy film nyereséges a mozikban, és minden más (mercsasndájsz, dvd, tv leadás) is magas legyen akkor jó.

  Elmennek a csába.

  • Azért ha az első kettő csak nagy nehezen a végén hozta a költségeket, nem csodálom hogy nem akarják válalni. Nem nevezném extra profitnak ha azt, hogy ha még a moziforgalmazás alatt szeretnének hasznot. Pláne nem ha részvényes lennék! 😀

 2. Tényleg mehetnek a csába…
  Annyira kiált a befejezésért a sorozat. Ron sem lesz fiatalabb.
  Sokkal gázabb film-ötletekre kiadnak közel ekkora összegeket vagy még nagyobbakat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *