1

Elhunyt James Garner

garnerElhunyt James Garner sorozat-és filmsztár, a színész az 50-es években kezdte pályafutását, utoljára 2006-ban láthattuk a vásznakon. A halál oka nem ismert, a mentőket tegnap este riasztották los angeles-i házához, mire kiértek a 86 színészen már nem tudtak segíteni.

1954-ben egy barátja biztatására vállalt be a Broadwayen egy szerepet, amiben megszólalnia sem kellett. Nem sokra rá felkérték néhány reklámra, majd jött néhány sorozat-és pár mellékszerep. A nagy áttörést a Maverick hozta meg számára, az 1957-ben indult szériában ő játszhatta a vadnyugati szerencsekártyást. A 90-es években film is készült Mel Gibson főszereplésével, amiben Garner is benne volt.

A 60-as években Audrey Hepburn és Shirley MacLaine oldalán bukkant fel A gyerekek órájában, Kim Novakkal játszhatott A fiúk átmulatott éjszakájában és látható volt A nagy szökésben is. A Fegyverek órájában Wyatt Eartp-öt formálhatta meg, John Frankenheimer Nagy versenyében autóversenyzőt testesíthette meg.

1974-ben indult a The Rockford Files széria, Garner több, mint 120 részben játszott, később tévéfilmeket is gyártottak. Majd 1981-ben jött az újabb Maverick évad. 88-ban újra Wyatt Earp-ként volt látható a Naplementében.

2000-ben az Űrcowboyokban  Clint Eastwood, Tommy Lee Jones és Donald Sutherland mellett játszhatott. Az ezredforduló után leginkább sorozatokat – Az igazság napja, Pimaszok – vállalt.

Béke poraira.

Egy komment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *