4

Bondarcsuk rendezi az Odüsszeüsz filmet

bondarcsuk2009-ben jelentette be a Warner, hogy vászonra viszik Odüsszeüsz hosszú-hosszú vándorútját. Akkor Ann Peacock vágott be a forgatókönyvbe, de az eltelt évek alatt feledésbe merült a projekt. A stúdiónak eszébe jutott, hogy egykor be volt tervezve a Homérosz-adaptáció, így újra felmelegítették a tervezetet.

Jeremy Doner dolgozik a szkripten, a rendezői teendőket Fjodor Bondarcsukra bízták. Szergej Bondarcsuk fia hazájában nagy lehetőséget kapott, amikor vászonra vihette a közkedvelt Lakott sziget (Obitaemyy ostrov) regényt, majd elkészíthette a Stalingradot.

4 komment

  1. Emlékszem az Armand Assante típusú két részes Odüsszeusz filmre. Nagyon jó volt, csak azt sajnáltam hogy bár két részes volt, így is Odüsszeusz kalandjainak egy részét ki kellett hagyni belőle. Vajon most egy trilógiát csinálnak majd, hogy beleférjen Odüsszeusz összes kalandja?

  2. Az Ödüsszeia közel sem csak a csodás kalandokról szól. A mű kb 30-40 %-át teszi ezek elbeszélése. 2 vagy 3 filmet simán lehetne csinálni belőle, ha nagyon nagy szabásúra akarják. De 1-be is bele lehet sűríteni a lényeget.

  3. Egy véres bosszúállós filmet tudnék leginkább elképzelni pl egy Hugh Jackmannel vagy Chris Hemsworthal a főszerepben.

    • Hollywoodban szerintem nem fognak olyan költséges filmet készíteni, ami megegyezik a Homérosz által írtakkal. A Trójával is mit tettek? Átemeltek ezt-azt, de jelentősen változtattak a történeten. Szóval szerintem egy másfél órás kalandozás után jöhet egy fél órás bosszúsztori. Vagy mondjuk flashbackeken keresztül mutatnak néhány izgalmas momentumot Odüsszeüsz utazásából.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *