5

Alan Moore a Herkules bojkottjára szólít fel

herculesjohnsonAlan Moore több kultikus képregényt tett le az asztalra és mint tudjuk az Álomgyár szereti megfilmesíteni a nagy népszerűségnek örvendő dolgokat. Moore viszont nincs oda Hollywoodért. A művei alapján készült filmekért nem lelkesedik és nem hajlandó részt venni azok népszerűsítésében, mondhatni utálja a stúdiókat és producereket.

A Watchmen és a V, mint vérbosszú alkotója most arra szólított fel mindenkit, hogy bojkottálják a Herkules filmet. Jó barátja, Steve Moore képregénye alapján készült a fantasy, amiért jó egy árva vasat sem kapott és ráadásul hiába kérte, hogy a marketing során ne használják a nevét.

Alan Moore a Bleeding Coolnek mesélt arról, hogy mennyire dühös a filmet készítő MGM-re és Paramountra. Elmondása szerint néhány hónappal ezelőtt éppen barátjánál volt, aki elújságolta neki, hogy pont akkor hallotta, hogy a Radical Comicsnál készült The Tharican War művéből film lesz. A kiadóval nem volt éppen felhőtlen a viszonya, de a fogadtatásnak nagyon örült. Feldúlt volt, mert tudta nélkül adták el a jogokat és küldött is egy dühös e-mailt a kiadónak, hiszen a szerződése szerint ebben az esetben 15.000 dollárt kellett volna kapnia.

Néhány hét múlva Alan Moore ismét meglátogatta, Steve Moore-t, aki szomorúan elmondta, hogy nem jött válasz a kiadótól. A szerződését átnézte és kiderült, hogy az a változat, amit ő aláírt már nem szerepel, hogy pénzt kellene kapnia, ha film készülne képregényéből. Érdekes módon kimaradt belőle, pedig a korábbi változatokban benne volt. Legalább annak örült, hogy a nevét nem használták fel ehhez az – ahogy ő fogalmazott – idióta baromsághoz. Azonban miután Steve Moore elhunyt, hirtelen a marketing során felbukkant a neve és ez alaposan felbőszítette Alan Moore-t. Nem volt túl szép dolog a stúdiótól, hogy a szerző halálát is arra használja fel, hogy promótálja a produkciót.

Arra kér mindenkit, hogy aki Steve Moore rajongónak vallja magát vagy legalábbis szereti az általa írt képregényeket semmiképpen se váltson jegyet a filmre. Ez az utolsó, amit jó barátja akarna.

5 komment

  1. Igaza van végül is, főleg így hogy nagy valószínűséggel egy semmit érő, egyszer nézős film lett ez.

  2. Sajnos nem egyedi eset. Az viszont mindenképpen gyomorforgató, hogy amikor aláírta az ő elé tett szerződést, az már módosítva volt a tudta nélkül. Aljas ez a módszer.

  3. Hát, így járt. Minden esetre jó kis reklám ez a filmnek, a tiltott gyümölcs mindig édes…:)

  4. Nem biztos! Lehet, hogy emiatt a Lucy-re mennek az emberek. Az a film sokkal intelligensebbnek is tűnik, mint a Szikla filmje!

  5. Azért ez a sztori kicsit sántít nekem. Manapság ki ír alá úgy szerződést kiadóval vagy ügynökséggel az USAban,, hogy nem nézeti meg az ügyvédével, ha meg akkora idióta volt, hogy nem nézette meg, az gáz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *