5

Fehér Isten előzetes

feheri2Mundruczó Kornél  ötödik filmje, amelyet beválogatnak a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál programjába – ám a film egyúttal egy új alkotói korszak kezdete is.  Magyar-német-svéd koprodukcióban, a Magyar Nemzeti Filmalap gyártási támogatásával készült, vezető producere Petrányi Viktória. A film főbb szerepeiben olyan színészek láthatóak, mint Psotta Zsófia, Zsótér Sándor, Monori Lili, Thuróczy Szabolcs és Gálffi László.

Az 50 napos budapesti forgatás egyik különlegessége volt a 274 szereplő kutya részvétele. Ez világviszonylatban is kivételes, még nagy költségvetésű amerikai filmek sem használnak egyszerre ennyi állatot!  A négylábú színészek kiképzése már hónapokkal a forgatás előtt megkezdődött Teresa Miller amerikai kutyatréner vezetésével. A Los Angeles-i szakember korábban világhírű filmek elkészítésében működött közre, ő képezte ki a Rex felügyelő, a Kutyám Jerry Lee vagy a Cujo állatait, és ezúttal Halász Árpád magyar állatidomárral együtt dolgozott.

A legrégebbi szövetségek is felbomolhatnak. A hosszú békét is követheti háború.  Az ember legjobb barátja a kutya: de ha rosszul bánik vele, a hű társ a gazdája ellen fordulhat. És mert erősebb, gyorsabb, vadabb nála, nagyon veszélyes ellenfél válhat belőle.
Egy új rendelet szerint a korcsokat be kell jelenteni, minden példányt összeírnak, amelyik nem fajtiszta. Dániel viszont nem akar súlyos ebadót fizetni átmenetileg nála lakó lánya kedvencéért, Hágenért. A kislány hiába tiltakozik, kidobja a kutyát. Míg Lili egyre kétségbeesettebben keresi az állatot, az egyre borzasztóbb helyekre sodródik. Egy kóbor falka tagja lesz, harci kutyává képezik ki, viadalokon fogadnak rá, majd a sintérek fogják el. Amikor az egyre dühösebb négylábúnak sikerül kiszabadulnia a rács mögül, társai követik, és elözönlik Budapest utcáit. Aki valaha ártott nekik, meglakol. De a régi gazdi nem adja fel. Ő szembe akar nézni egykori barátjával, még akkor is, ha az addigra félelmetes, pusztító fenevad lett.

5 komment

 1. Mundruczó-ügyileg kicsit le vagyok maradva ugyan, de ez legalább olyan elvontnak tűnik, mint az eddigi dolgai.

 2. Nem tudtam, hogy ez ilyen… elvont horror-elemekkel tűzdelt valami lesz. Azt hittem, hogy családi film.

  Trailer alapján nem érdekelne, de szerencsére a sok kutya már előtte is felkeltette az érdeklődésemet.
  Plusz, Volkova Sisters… 🙂

 3. Dahh..
  A kutyàk bolygòja – Budapesti felkelès

  tortènet: 2014. A hamburger adò utàn most a kutyàk utàn kell fizetni. Ezèrt a szegèny, magyar nèp az utcàra kuldi osi baràtjàt. De azt senki sem sejti, hogy ezèrt mèg nagyobb àrat kell fizetni.
  Az cserben hagyott ebek bosszùra szomjaznak, ès baràtbòl ellensèggè alakulnak àt. Budapest utcài szèp lassan a kutyàk uralma alà kerulnek. Az embereknek fel kell venni a harcot ellenuk. Amerika segitsèget igèr, de a magyar ember egyedul marad a harcban. A hihetetlen karakterdràma elso rèsze màr a mozikban.

  A kutyàk bolygòja part 2 – Kutya idok

  2016. A magyar làzadàs utàn kèt èvvel a kutyàk megszàlltàk fèl Euròpàt. Ausztria, Nèmetorszàg, Ukrajna elbukott. A nyugat az orosz kutyàk szovetsège segitsègèvel mèg kuzd a szabadsàgèrt. Hosunk, Hàgen igyekszik fenn tartani a bèkèt, de a japànbol èrkezo ebek, egy CsauCsau vezetèsèvel levernek minden felkelot. Az emberek mellè csak nèhàny szerencsètlen korcs tàrsult. Amerika kènytelen kozbelèpni, kulonben globàlis szintu katasztrofa vethet vèget az emberi civilizàcionak. Drasztikus lèpèst hoznak …

  A kutyàk bolygòja part 3 – Kutyàk vs. majmok

  2020. Cèzàr a majmok vezetoje àtszeli a vizeket, hogy Euròpàba èrkezzen. Az addigra màr lovagolni megtanult kutyàk a rabszolgasorsra itèltetett macskàk, ès tehenek èlèn egyre nagyobb veszèlyt jelentenek, nemcsak az emberekre, de a majmokra is. Igy e kèt uralkodo faj osszefog, hogy leverjèk a kutyàk seregèt.

  Szerintem jol hangzik 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *