21

Bosszantó, hogy az extra jeleneteketért még várni kell pár percet?

endcredits

Olykor előfordul, hogy egyes filmekhez még csatolnak néhány jelenetet. Az extra másodperceket a szereplők felsorolása után, esetleg a stáblista legvégén lehet megnézni. Most éppen az új X-Menhez csaptak még úgy fél percet, ehhez viszont meg kellett várni, hogy végigfusson az összes név, akik a filmen dolgoztak.

Ti meg szoktátok várni a stáblista végét? Bosszantó vagy sem, hogy ennyit kell még ücsörögni a mozikban?

21 komment

 1. Nekem nincs bajom azzal, ha várni kell esetleg egy percet. Addig tódul ki az ajtón a tömeg, nem kell tülekedni. De annak nem örülök, hogy még ott kell ülni 5-6 percet. Nem tudom, hogy miért kell a legvégére pakolni az extra jelenetet. Van értelme?

 2. Engem nem zavarna, ha többen maradnának bent, mert egyedül ciki ott ülni. Mondjuk olyankor bosszant, ha szorít a pisi. 😀

 3. Nem bosszantó. Én pl. itthon legtöbbször végignézem a stáblistát is, hozzátartozik az is a filmhez. Mondjuk moziban egyedül én se szeretek maradni, így a legtöbb filmről eljövök, kivéve, ha tudom, hogy van plusz jelenet a végén.

 4. Á, engem nem érdekel mikor jön az extra jelenet. 🙂 Viszont megegyezhetnének, mert volt már, hogy vártam-vártam, aztán nem volt semmi. Akkor legyen vagy ne legyen, de döntsék el a mikortot is szerintem. Volt, hogy kettőt is kaptunk. Meglepetés, értem én.

  De mondom, eddig is megoldottam. 🙂 Maximum visszatartottam, ahogy előttem is írták. 😀

 5. Én általában utána szoktam olvasni,hogy van-e és érdemes-e kivárni,de összességében szerintem parasztvakítás az összes,mert igazából ha belegondolunk nem sok értelme van. Egyedül az Amerika kapitány-nál volt ugye az Avengers teaser, nah annak volt értelme.

 6. Volt ott még értelem a Vasembernél is. Egy csomóan meg valszeg néztek ki a fejükből, hogy ez a néger félszemű meg ki a fene? 😀

  Amúgy mi pont a Kapitánynál jártunk jól, az ott dolgozó srác már olyan ideges volt, hogy jönne a következő csoport és má tessékelt volna minket kifele… :S aztán meg azon pattogott, hogy nem akarja, hogy lássák a spoileres végét az új nézők… :S
  fajin volt…
  Sztem a legjobb megoldás az lenne, ha a film végén kiírnák, hogy még van egy bónusz jelenet a legvégén…

 7. Bosszantó, mert így pont lekéstem a buszomat.:)

  Illetve az új X-Men esetében fölösleges is volt végigülnöm, mert már a neten is fent volt a jelenet.

  Egyébként mindig megvárom az extra jelenetet, de itt most túl sokat kellett rá várni.

  Az viszont örömteli, hogy néhány éve még szinte senki se maradt az extra jelenetre, most meg a nézők 60%-a megvárta ezt a 40 másodpercet.

 8. az a bosszantó, mikor az ember egy kis moziban nézi, és a mozigépész úgy gondolja, hogy fölösleges végigvetíteni a betűket és kizavarnak a jelenet előtt.

  • Pont ez történt velem tegnap Dunaújvárosban. Egyszerűen lekapcsolták a gépet… plusz film? Kit érdekel? Fel vagyok háborodva.

 9. Semmi gond nincs vele, főleg ha a zene is jó. Na meg egyfajta tisztelgés is a készítők előtt ha látod, hogy mennyien dolgoztak a filmen.

 10. Bizony, a zene,ha jó, utána szedem is le az OST-t. Plusz azzal ütjük el az időt, hogy a magyar neveket figyeljük, mindig akad pár 😀 Hozzátartozik a képregényfilmekhez most már, az igazi fanok kiülik 🙂

 11. Általában képregényes filmeknél van egy rövid, effektes végefőcím vmi frankóbb zenével, utána kéne berakni az extra jelenetet, aztán jöhetne a hagyományos stáblista a score-ral. Szerintem ezt még a legkegyetlenebb személyzet is megvárná.

 12. nincs vele vaj,ha nem felesleges. Legutóbb a Tél katonájánál néztem előre,hogy lesz kettő is. Oké, várok. Az első jó volt, ráhangolódtam a másodikra…ami a stáblista után volt, 7 perc múlva…hát semmi értelme nem volt..

 13. Hát szerintem nem a legvégére kellene ezeket rakni, hanem miután lementek a szereplők. Az max. 1 perc és utána folytatódhatna a stáblista. Több filmnél is oldották meg így.
  Mert én pl. marhára nem vagyok kíváncsi az 5 perces teljes stáblistára.

 14. Szerintem ez a stáblista utáni marhaság pont olyan, mint a Barátok közt utolsó perce: Direkt beletesznek valami figyelemfelkeltő témát, hogy a néző megakarja nézni a következő részt. Nem tudom ki találta ezt ki, de nagy hülyeségnek tartom.

 15. Én sem szeretem a stáblista utáni pluszokat, ha csak nem igazán indokolt. De a legtöbbször bizony csak figyelemfelkeltő a következő folytatásra.

  Az meg külön bosszantó, hogy fontos dolgokat tesznek ide pl.

  SPOILER
  … hogy X Profeszor átmentette a tudatát a kómás tesójába, ami a mezei halandó számára nem biztos, h egyértelmű, h miért is él újra Charles. Pl. én is csak néztem, h semmi magyarázat, csak ott van az új filmben.

  SPOILER VÉGE
  Szóval, nem tartom jó ötletnek ezeket a jeleneteket. Pl. szeretem a stáblistát megnézni a film végén, de ha moziban ilyesmivel próbálkoznék, úgy kizavarnának a teremből (vagy csak simán lekapcsolnák a filmet), mint a szél. Legalábbi Szombathelyen ez így megy. Szóval, vagy a neten tudom ezeket megnézni, vagy DVD-n.

  Szóval, nem kellenek ezek a jelenetek szerintem. Simán bele lehet rakni a film végére ha van értelme, ha meg nem, akkor minek?

 16. A legkellemesebb az az eset, amikor egy tök hétköznapi film stáblistájának végén van plusz jelenet. Amikor még ez nem volt ennyire divat, nem is 1 régebbi filmnél (az utóbbi 10-15 évből) meglepődve tapasztaltam ezt. Egy-egy jó poén vagy egy jelenet folytatása akár. Én egyfajta ajándékként fogom fel ezt, főleg, ahol nincs előzetesen tele vele a net.

 17. Az emberek turelmetlenek ugy altalaban. En szoktam kisetalni a terembol az utolso egy-ket emberrel egyutt. Szeretem vegigulni a stablistat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *