8

Noah előzetes

noah1Darren Aronofsky 13 éves kora óta gondolkodott egy Noé filmen. Miután Brad Pitt lelépése miatt A forrás (The Fountain) egy időre jégre került 2003-ban belevágott a forgatókönyv megírásába. Ám a nagy költségek miatt egyszerűen képtelen volt zöld ágra vergődni a stúdiókkal. 2007-ben majdnem összejött a szükséges büdzsé, de mégsem kapta meg a szükséges összeget. Miután a Fekete hattyú (Black Swan) nagy sikert aratott megint esély nyílt arra, hogy leforgathassa a tervét, de még ekkor is volt némi huzavona a költségvetés környékén. Ekkor úgy döntött, hogy inkább képregényként adja ki a történetet. 2011-ben a Paramount a New Regencyvel közösen dobott össze 130 millió dollárt, ami már elég volt ahhoz, hogy belendüljenek a munkálatok.

A címszerepet Christian Bale-re szerették volna bízni, majd Michael Fassbendert győzködték. Miután nemet mondtak Russell Crowe-val sikerült megegyezni. Dakota Fanning formálhatta volna meg Ilát, Noé adoptált lányát, a szerep végül Emma Watsoné lett. Noé nejét Jennifer Connelly játszhatja, Logan Lerman fiát keltheti életre. Anthony Hopkins lesz a nagypapa, Ray Winstone Noé nagy ellenfelét testesítheti meg. A zenét Clint Mansell szerzi, úgy ahogy az eddigi Aronfsky filmek esetében.

Noé isteni látomásoktól vezérelve hatalmas bárkát épít, mert közeleg az idő, amikor az Úr az egész világot elárasztja.

8 komment

  1. Hát nem tudom… A trailer alapján egy sima bérmunkának tűnik, pedig a téma és a tálalás is izgalmas lenne.

    • A stúdió nyilván így akarja beállítani. Már csak azt kellene tudni, hogy vajon kinek a szava dönt a végső vágásnál. Gyanítom, hogy a hatalmas költségvetés miatt inkább a stúdióé.

    • Miért is kockázatos? Talán, mert egy olyan képregény a téma, ami biblikus sztoriból merített?

      • A képregény csak később született, amikor még úgy nézett ki, hogy elhasalt a tervezet. Forgatókönyv már volt.

  2. Azért én Aronofsky-től többet vártam, minthogy egy ilyen viszonylag egyszerűnek tűnő blockbuster mozit csináljon.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *