3

Több milliárd Ft-ot költenek a Kincsem filmre

kincsemAz origó híre szerint minimum 30 millió dollárt költenek a díjnyertes magyar lóról, Kincsemről szóló filmre, előfordulhat, hogy a költségvetés végül 60 millió dollárra fog rúgni. A forgatókönyvet Bereményi Géza írja, az alkotás angol, német, amerikai és osztrák koprodukcióban készülhet. Az egyik főszereplő Weisz Fanni lesz, de Elena Drapeko orosz színésznő is leszerződött, aki a paripa trénerének a nejét fogja megformálni. Két amerikai Oscar-díjas színész felbukkanására is elég jók a kilátások.

Mennyivel támogatta mindezt a Magyar Nemzeti Filmalap? Nos, a szükséges büdzsét befektetők és különféle vállalkozók adják össze és a készítők nem is pályáztak állami támogatásért. Alakulófélben van egy másik projekt is Kincsemről, azt Herendi Gábor fogja dirigálni, a Filmalaptól 11,7 millió Ft-ot kapott.

Elég kevés lovas alkotás születik és ha Bereményiék filmje valóban minőségi lesz könnyen kasszasikerré válhat. 2003-ban a Vágta Amerikában 120 millió dollárt kasszírozott, A paripa három évvel ezelőtt közel 60 millió dollárt gyűjtött össze.

3 komment

  1. A hídember szerintem elég gyönge lett, úgyhogy nagy fenntartásaim vannak Bereményi forgatókönyvével kapcsolatban.

    • Bereményi Hídember-forgatókönyve teljesen jó volt, csak nem általános, Jókai/Várkonyis reformkori tablót kell várni tőle. Bevallottan Széchenyi nézőpontjából mutatnak be mindent, ezért olyan a film, amilyen.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *