4

Box Office: Riddick

riddickesikÉszak-Amerikai mozis bevételek

Amikor az Universal megkérte Vin Dieselt, hogy cameozzon a Halálos iramban 3-ban a színész fizetés helyett azt kérte, hogy adják neki Riddick jogait. A stúdió amúgy sem nagyon erőltette, hogy a karakter harmadjára visszatérjen a vásznakra, annak ellenére sem, hogy házimozis forgalmazásban korrekt eredményeket produkált A sötétség krónikája. David Twohy és Diesel évekig küzdöttek a fejesekkel, míg végre elfogadhatóvá vált mindkét fél számára a forgatókönyv és a büdzsé, illetve a besorolás tekintetében is nagy harcot vívtak. Nem igazán akart túl nagy összeggel beszállni az Universal, a színész még a saját házára is hitelt vett fel, hogy meglegyen a büdzsé. Mindazonáltal nem túl valószínű, hogy hontalanná fog válni, hiszen a Halálos iramban következő felvonásáért bizonyára szép summát fog kapni.

A Riddicktől úgy 20 millió dollár körüli nyitó hétvégét vártak, ezzel szemben csak 18,6 millió dollárt szedett össze, ami nem vészes, de ennél jobban bíztak a fanokban. Szerintem ennek is örülni kell, hiszen a figura 9 éve volt utoljára látható a mozikban és akkor 24 millió dollárral tudott elstartolni a film.

Régebben bemutatott filmek: A The Butler újabb lépést tett a 100 milliós vonalon való áthaladáshoz, a harmadik helyre pedig felugrott a Instructions Not Included, amelyet 717 moziban vetítenek. A rossz kritikákat és véleményeket begyűjtő Repcsik nem tűnt el oly gyorsan az élbolyból, mint ahogy várható lett volna, eddig 79 millió dollárt szedett össze. Miután a rajongók döntő többsége múlt hétvégén elrohant a One Direction dokumentumfilmjére alig akadt valaki, akit érdekelt volna az alkotás, úgy 75 %-ot csökkent a bevétele. A World’s Endnek összejött a 20 millió dollár és maga mögé utasíthatja hamarosan a 23 milliót termelt Vaskabátokat. A Sony nagyon át akarja passzírozni az Itt a vége sci-fi vígjátékot a százason, ezért újra több, mint 2000 moziban látható Seth Rogenék marhulása. Csak 2 millió dollárt sikerült felmutatni, még kellene 1 millió a teljes boldogsághoz.

Amerikai bevétel becslések (top10), az adatok a mojo-ról vannak

Cím

Hétvégi bevétel

Eddigi bevétel

Változás %-ban

Info

Riddick

18,67

18,67

38

The Butler

8,90

91,90

– 40,2

30

Instructions Not Included

8,10

20,31

+ 3,2

Családi üzelmek

7,92

123,84

– 37,7

37

Repcsik

4,27

79,27

– 44,9

50

One Direction

4,10

23,99

– 74,1

10

Elysium

3,10

85,07

– 32,6

115

Blue Jasmine

2,68

25,44

– 32,6

Percy Jackson 2

2,50

59,84

– 44,2

90

The World’s End

2,30

21,73

– 54,3

20

4 komment

 1. “Amikor az Universal megkérte Vin Dieselt, hogy cameozzon a Halálos iramban 3-ban a színész fizetés helyett azt kérte, hogy adják neki Riddick jogait. ”

  vazz ezt nem is hallottam még/tudtam, de nem semmi infó, köszi érte!

 2. Akkor Vin Diesel-t sem ejtették a fejére, szerintem jól tette.

  Még mindig azt mondom, irány a mozi a Riddick megéri. Pedig nem kapok érte részesedést sem. 😀
  Egyébként a 16-os karika megérdemelt, vannak benne horrorisztikus/morbid jelenetek. Már-már röhejes, de attól még durva. 🙂

 3. Kíváncsi vagyok, hogy mennyit fog hozni a Riddick. Erősen benne van, hogy a következő hétvégére 60 %-ot essen a bevétele. Lehet, hogy 40 milliónál elhagyja a mozikat, de 60 milliós végösszeg is lehetséges.

 4. Nekem eléggé csalódás volt a film, mondjuk lehet azért is, mert kénytelen voltam szinkronnal nézni, bár persze nem igazán a párbeszédekre épülő alkotás, de azért idegelt.

  A gondom inkább az volt, hogy előzőleg azt regélték, visszatérnek a gyökerekhez, a Pitch Black jellegéhez. Nos, ez szerintem olyan jól sikerült, hogy gyk. kaptunk egy Pitch Black rebootot…de most komolyan, a kisebb nüanszoktól eltekintve (hogy kerülnek a bolygóra, miért, mi a céljuk, stb) mi a különbség? Amott a sötétben jöttek elő a monsták, itt a vízben. Anatómiailag mások voltak a szörnyek, de különben ugyanaz a nagyfogú, csupakarom csupacsőr nyálkás vonaglós téma…

  Ja, meg ahogy az elején átkötötték a 2. részből, hogy legyen vmi kapcsolódási pont az annyira gáz, és összecsapott volt, hogy hihetetlen. Inkább hagyták volna a homályban, hogy mi történ a 2. rész vége és ennek az eleje között.

  Na szóval, önmagában egyszer nézhető, de 3. felvonásnak szerintem nagyon gáz lett 🙁 Kár, mert amúgy nagyon szeretem a franchise-t, és Diesel-t is, még ha nem is a színészi képességeiért.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *