16

A Jurassic Park 4 története *UPDATE*

Kicsit nyögvenyelősen haladnak a Jurassic Park 4 megvalósulása felé. Mindenesetre idén már majdnem elkezdődött a forgatás Colin Trevorrow vezényletével, ám az Universal az utolsó pillanatban meggondolta magát, de egyúttal bejelentették, hogy 2015-ben megérkezhet a film. A történetről eddig nem tudhattunk részleteket, csak annyi információt adtak ki, hogy lesz egy új, minden eddiginél rémisztőbb dinó és visszatérünk a Nublar szigetre.

A Joblo azonban közzétette a történetet: A John Hammond által megálmodott park megnyitja kapuit, a látogatók csak úgy özönlenek. A biztonsági rendszer hibáit kijavították, a látványosság 10 millió embert vonz oda évente. A Velociraptorokon át a T-Rexig őslények sokaságát lehet megtekinteni, ám rájuk szájkosarat húztak és megtanították őket viselkedni, engedelmeskedni. A park egyik nagy attrakciója és látványossága a Laguna show, ahol víz alatt élő dinók produkálják magukat. A produkció része, hogy a lények kiugranak a vízből és lenyelnek egy hatalmas fehér cápát.

Tehát minden szép és jó, de egy újabb dinó faj sokkal rafináltabb és okosabb, mint társai. Kitapasztalják a rendszer gyengeségeit, kitör a rácsok mögül és hatalmas mészárlásba kezd. A látogatók fogyatkoznak, a park leamortizálódik, a személyzet pedig erejét megfeszítve próbálja megfékezni a tombolást, a T-Rexet és a Velociraptorokat is bevetik.

UPDATE: A TheWrap azt írja, hogy a JP4-nek nem ez lesz a sztorija, a Joblo egy régebbi forgatókönyv történetét tette közzé, amelyet az Universal elvetett.

16 komment

 1. Igen, szobatiszták is lesznek? Ez elsőre hatalmas marhaság. A vízalatti cucc sem hoz lázban, az avatar 2 ilyen szempontból simázni fogja. Btw a júniusi sárga keretes tudományos magazinban erről írnak, hogy Cameron mi jókat csinált a marianna árokban 🙂

 2. Miért is ne szelídíthetnék, pont úgy mint más állatparkokban szokás…
  A szórakoztatás és a látványosság a lényeg, minden ilyen parknál. Az meg már az első részben kiderült, hogy a hüllők maguktól nem nagyon akarnak szerepelni.

  • A dinoszauruszok nem hüllők!
   Melegvérű élőlények. Más törszbe tartoznak, mint a madarak, az emlősök vagy a hüllők. Ha pontosak szeretnénk lenni, akkor a hüllők és a madarak között vannak az evolúciós lépcsőn.
   És valszeg rohadt nagy inteligenciájuk volt ahhoz képest…

 3. A JP4 minden szempontból felesleges, ha már mindenképp új filmet akarnak, akkor rebootolni kellene az egész szériát. Legfőképpen azért mert a filmben bemutatott dinoszauruszokról azóta új dolgok derültek ki, és hibás ami a filmekben van.
  Pl. a Velociraptor úgy hülyeség ahogy van. Egy V a valóságban akkora volt mint egy közepes kutya, kb. térdig ért, és kemény 15 kg volt a súlya. Az igaz, hogy volt egy rokona a Deinonychus, az elérte a 70 kg-ot is. Viszont mindkettő fullosan tollas volt, tehát úgy néztek ki mint egy madár jó hosszú farokkal.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Velociraptor
  http://en.wikipedia.org/wiki/Deinonychus

 4. A JP4 minden szempontból felesleges, ha már mindenképp új filmet akarnak, akkor rebootolni kellene az egész szériát. Legfőképpen azért mert a filmben bemutatott dinoszauruszokról azóta új dolgok derültek ki, és hibás ami a filmekben van.
  Pl. a Velociraptor úgy hülyeség ahogy van. Egy V a valóságban akkora volt mint egy közepes kutya, kb. térdig ért, és kemény 15 kg volt a súlya. Az igaz, hogy volt egy rokona a Deinonychus, az elérte a 70 kg-ot is. Viszont mindkettő fullosan tollas volt, tehát úgy néztek ki mint egy madár jó hosszú farokkal.

  Nagyon fasza, már megint spamnek minősíti a wikipédiás linkeket a rendszer. De keressetek rá a Velociraptor és Deinonychus nevekre a wikipedián, mert érdemes látni, hogy néztek ki.

  • Szerintem egy ilyen filmnél az utolsó szempont a hitelesség. Már az eredeti is ezer sebből vérzett akkor amikor megjelent.

  • Az első részben hibásan jelenítették meg a raptort, később át is nevezték Utahraptorrá, amit a film után talán 4-5 hónappal fedeztek fel a paleontológosuk.

   Az viszont, nem igaz, hogy a Velociraptor és a Deinonychus, esetleg más Dromeosaurida tollakat viselt volna, az csupán egy “elmélet”, de sok helyen már megsem állja a helyét (majd utána gugliztok, hogy miért nem 🙂 ) Archeopteryx viselt tollakat, ami bizonyítot(ő meg kb. akkora lehetett, mint egy ma élő sólyom).

   • Egész pontosan ez a történet úgy volt, hogy a filmet kiadták 95-ben. Egész addig úgy gondolták, hogy a raptor és a deinonychus egy és ugyanazon fajba tartoznak. A film kiadása után jöttek rá hogy a nagyobb raptorok nem is raptorok hanem más fajba kell őket sorolni.

    És az hogy a dinoszauruszok nem voltak tollasak hülyeség. A kréta korszak végére már a Madármedencéjű dinoszauruszok nagy része bizonyíthatóan tollas volt. Amit nem tudnak biztosra az az, hogy vajon a nagyobb testűek is tollasak voltak e vagy sem. Mint pl.: a T-rex is. És ha valaki kérdezné, a spino tutira nem volt tollas mert teljesen más fejlődési ágon van.

    Röviden tömören.
    +(Wikipédia nem ér semmit!!!)

 5. Még jó, hogy ezt a forgató könyvet elvetették! 😀 “megtanították őket viselkedni, engedelmeskedni” majd ha kitör a baj akkor bevetik őket! Mint a jó házőrzőket! 😀 Szánalmas! Különben is ott van egy Spinosaurus! Vele mi van? Bevetnék vagy marad a szájkosár??!! 😀

 6. Maga a szelídítés még nem is lenne akkora hihetetlenség, már az első könyvben is épp felvetette Hammondnak a fő genetikus, Henry Wu, hogy génsebészeti úton szelídített verziókat kéne létrehozni a lényekből. Csak aztán kitörtek az állatok. Az már más kérdés, hogy egy filmben egy ilyen megoldás marha nevetséges lenne. Még jó, hogy elvetették.

 7. Nos hát lehet hogy ezzel csak én vagyok így,de:
  A reebot akkora hülyeség ahogy van,mert akkor ez hitelesnek tűnt,és szerintem egy ilyen filmben kell egy kis eltérés a valóságtól,a raptor az szerintem már mint egy szimbólum,és ha feltűnik valahol a Steven-féle raptor,akkor biztosra vehetjük,hogy az egy Jurassic Park film!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *