1

UIP hírlevél

0uip

A közönségtől függ, lesz-e Star Trek 3

Nem dőlt még el, hogy a hamarosan látható Sötétségben – Star Trek után lesz-e folytatás, azaz Star Trek 3, ha a széria új időszámítását vesszük, vagy Star Trek 13, ha a régit. A rajongók már most erről faggatják J.J. Abrams rendezőt, aki egyelőre nyitva hagyta a kérdést.

„Folyamatosan felmerül, hogy egy nagyon nagy történetet akarunk-e három részre bontani, vagy epizodikusan mesélünk – mondja Abrams. – Nos, erre még nincs végleges válasz. Több történetszálat gombolyítunk, így bármikor le tudjuk zárni a szériát, ahogyan folytatni is tudjuk. Rengeteg ötletünk van már egy esetleges harmadik filmmel kapcsolatban, de igazából a közönségtől függ, összeáll-e megint egy új mozi.”

A fentiek magyarul azt jelentik, hogy ha a Sötétségben – Star Trek is óriási kasszasiker lesz, mint az előző rész, jön az új epizód. Ebben pedig nem lehet kételkedni; Abrams most is óvatosan fogalmazott, ahogy titkolózni is nagyon szeret az új projektekkel kapcsolatban.

(Star Trek Into Darkness – hazai bemutató: 2013. május 16.)

0st3

Elkottyantotta a rendező a Jurassic Park 4 titkát

Egyelőre semmit nem lehet tudni a Jurassic Park 4 cselekményéről, de azt már igen, hogy a film visszatér oda, ahonnan elindult. Ez mostanában bevált fogás mozis sorozatok esetében, és lehet, hogy a lépés egy új trilógia kezdetére utal. A film rendezője, Colin Trevorrow ezt írta a Twitteren: „Nublar. #JP4”. Nem kell CIA-elemzőnek lenni az üzenet megfejtéséhez: Isla Nublarról van szó, amely az első dinós film helyszíne volt. A történet szerint itt hozta létre a megszállott milliárdos, John Hammond azt a tájvédelmi körzetbe oltott vidámparkot, ahol a feltámasztott őshüllők elszabadulnak. A rajongók arra számítanak, hogy a szigeten újra olyan lélegzetelállító események zajlanak majd, amelyeket az első filmben lehetett látni, és amelyekből egyre kevesebb volt a két folytatásban.

A film jövő nyáron kerül a mozikba, addig is megcsodálható három dimenzióban a húszéves, klasszikus Jurassic Park, amely lenyűgözően új élmény azoknak, akik látták az eredetit, de még inkább azok számára, akik csak videón nézhették meg eddig a híres dinókat.

(Jurassic Park 3Dmár a mozikban!)

(Jurassic Park 4 – hazai bemutató: 2014. június)

Egy nap alatt lett filmsztár Rita Ora

Last minute alakítást nyújt Rira Ora a Halálos iramban 6 című szuperprodukcióban, mert alig kérték fel, másnap már mennie is kellett forgatni. Az albán származású brit popsztár egy autós banda vezetőjét alakítja, aki megadja a startjelet a kocsiknak az illegális gyorsulási verseny kezdetén a film londoni jelenetében. Az énekesnőnek nem olyan hosszú a szerepe, hogy elmélyült drámai alakítást nyújthasson, de a rajongók így is örülni fognak. Hát még ő. – Semmilyen kaszkadőrmutatványt nem mutatok be, és túl sok szövegem sincs, mert amint rábólintottam a szerepre, másnap már rohantam is forgatni – meséli Rita. – A legjobbkor jött a felkérés, mert az elmúlt évben sokat változtam, és szerintem pont megértem arra, hogy ilyen menő vezércsajt alakítsak egy nagy moziban.

Az énekesnőnek már csak azért sem lehet oka panaszra, mert valószínű, hogy a Halálos iramban következő részében komolyabb szerepet szánnak neki a forgatókönyvírók, így volt ez a többi új szereplővel is a széria hosszú története során. A Halálos iramban 7 forgatása hamarosan kezdődik, alig pár héttel azután, hogy a mostani hatodik rész megjelent a mozikban.

(Fast & Furious 6. – hazai bemutató: 2013. május 23.)

0ro1

0ro2

0ro3

0ro4

0ro5

Michael Bay egy vagyont költött huncut szexjátékokra

Több mint 75 ezer dollárt – 17,25 millió forintot – költött huncut szexuális segédeszközökre Michael Bay. A rendező nem lett hirtelen szexmániás, Pain & Gain című új filmjéhez kellettek kelléknek. Csakhogy mindet egy szálig hazavitte a stáb. „Nem sajnáltam rá a pénzt, mert arra számítottam, hogy a nagy részét majd visszavásárolja az eladó, hiszen nem bontottuk ki a csomagolást – meséli a rendező. – Csakhogy a forgatás végére az összes cucc eltűnt. Külön filmet is csinálhattam volna arról, ahogy egy-egy munkanap elején a stáb megcsodálja az anatómiailag megdöbbentően korrekt segédeszközöket. Volt, aki egyik ámulatból a másikba esett, mások meg hisztérikusan vihogtak. Számítottam arra, hogy egy-két eszköznek lába fog kelni, de hogy a végére az egész rakomány új gazdára talál, arra nem.”

A Mark Wahlberg és Dwayne Johnson főszereplésével készült Pain & Gain hősei miami testépítők, akik elrabolnak egy üzletembert, hogy pénzt zsaroljanak ki belőle, de minden tervük dugába dől, és útjukat halottak szegélyezik.

(Pain & Gain – hazai bemutató: 2013. augusztus 8.)

0pg1

Wahlberg és a Szikla már a tévében is izmoznak

Szép sikere van a Pain & Gain című thrillervígjátéknak, amelyben Mark Wahlberg és Dwayne Johnson testépítőket alakítanak, akikből botcsinálta bűnözők lesznek. A páros kitűnő összjátékán annyira felbátorodott az HBO, hogy sorozatot bíztak rájuk. Az egyelőre cím nélküli drámai vígjátékban a Szikla visszavonult sportolót alakít, Wahlberg viszont most nem színészi feladatot kapott, hanem executive producer lesz. Johnson számára ez lesz az első alkalom, hogy tévésorozatban játszik.

(Pain & Gain – hazai bemutató: 2013. augusztus 8.)

0pg2

Egy komment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *