38

Sötétségben – Star Trek (Star Trek Into The Darkness)

sotetsegben

Az előző részről itt esik szó.

A Star Trek szellemisége… hangoztatják évtizedek óta, majd szépen J.J. Abrams szemére vetették ennek hiányát, amikor négy évvel ezelőtt újraindította a nagy múltú franchise-t. De vajon ezek az emberek hol voltak egy-két Star Trek film bukásánál? Nem kell kukacoskodni, tegyük félre a 2009 előtti részeket. Sőt, mindenképpen ezt kell tennünk, hiszen Abrams olyan történetet eszelt ki, amely nagy jelentőséggel bírt a későbbi történésekre. A Vulkán eltörlésével gyakorlatilag elérte azt, hogy a bolygó megsemmisülésével a jövőben meg lehet magyarázni néhány dolgot, hiszen egy alternatív világot hozott létre. Ügyes húzás, felettébb ügyes.

startrekempire10

Kirk éppen büntetésben van, hiszen a Konföderáció szabályai ellen vétett. Lefokozzák, elveszik tőle az Enterprise-t, de részt vehet egy fontos tanácskozáson, amelyet a Londonban történt hatalmas robbanás miatt hívnak össze. A megbeszélést a terroristának bélyegzett John Harrison akciója zavarja meg, aki a heves lövöldözést követően egy távoli helyre „menekül”. El kell kapni, bármi áron. A kényes feladatot Kirkre bízza a Csillagflotta admirálisa, aki újra az Enterprise kapitányi székébe ülhet, de csak félig-meddig örül, hiszen fűti a bosszúvágy, ám azért jó néhány megválaszolatlan kérdés is felmerül benne.

Újra itt van, újra itt van a nagy csapat – dúdolhatnánk Illés klasszikusát, hiszen egy megkedvelt szereplőgárda visszatérése láttán boldogan csapná össze bárki a mancsát. Miután Abrams kvázi magyarázatot ad arra, hogy egyes barlangrajzoknak miért van űrhajó formája néhány pillanat erejéig úgy tűnik, mintha Kirk és Spock külön utakon folytatná, de a sors és Marcus admirális akarata folytán újra az Enterpirse fedélzeten cívódhatnak egymással. Kirk továbbra is forrófejű, ugyanakkor megfontoltabb, a vulkáni továbbra is ragaszkodik a leírt szabályokhoz is saját elveihez. Két ellentétes jellem a parancsnoki hídon és ez sokszor konfliktushoz vezet.

 empirestartrek1

A trekkiek talán egyik legnagyobb problémája, hogy Abrams inkább arra törekedett, hogy ne békés, diplomáciai úton, szépen csendben oldja meg a helyzeteket. Roberto Orci és Alex Kurtzman írók is előszeretettel teremtenek olyan helyzeteket, amiből a főhősnek csak úgy sikerül kimásznia, ha kilő pár száz golyót vagy esetleg felrobbant valamit. Tehát Kirkék sem nyugodtan utazgatnak a végtelenbe és tovább, hanem leküzdendő akadályokat görgetnek eléjük. Nem nagy meglepetés, gyakran akad problémája az Enterprise legénységének az űrben, a fedélzeten vagy éppen egy másik hajón.

Éppenséggel az elpusztíthatatlannak látszó kiszámíthatatlan John Harrison is érdekes egy karakter, Benedict Cumberbatch kiválóan formálja meg a bosszúszomjas és nagy terveket szövögető elvetemült férfit és ráadásképp pont olyan helyen „húzza meg magát”, ahol felvonultathatnak néhány klingont és ezzel pár elejtett mondattal együtt megágyaznak a következő résznek. Abszolút benne van a lehetőség, hogy Harrison sokkal keményebb karakter lehessen, de a besorolás miatt meg volt kötve az alkotók keze. Cumberbatch többre is képes lett volna, Abrams viszont nem mert kockáztatni, de Nérónál sokkal jobb.

 startrekempire3

Aki látott már legalább egy filmet a rendezőtől tudja, hogy valamiért vonzódik a lens-flare-hez. Csillogás itt, csillogás ott, a lényeg, hogy legyen benne, még akkor is, ha tök sötét van. Most sincs ez másképp, bár mintha kissé visszafogta volna magát ezen a téren. Másra is figyelmet fordított, van itt jellemfejlődés, megkapjuk a motivációkat, amelyeket korrekt módon tálalnak és nem akarják durván letolni az ember torkán. A legénység néhány tagja azonban kissé háttérbe szorult, Chekov tanácstalanul rohangál és az előző részben nagyobb mozgásteret kapó Sulu is háttérbe szorul, Scotty továbbra is vicces, Bones leginkább csak a hídon aggodalmaskodik, Uhurának valamivel több szerepet jut.

Tökéletes nyári látványfilm-blockbuster is lehetett volna, ha az utolsó negyed órát jobban átgondolják. Tisztán látható és érthető, hogy mi volt a szándékuk az alkotóknak, mi előtt próbáltak tisztelegni. Az újrahasznosított dráma nem az igazi, hiányzik belőle az izgalom, de a lendület megmarad, ami átsodor minket ezeken a pillanatokon addig a pontig, amikor a legénység nagy boldogan vág bele az új kalandba. 80 %-ot megérdemel, nagyjából teljesítette amit egy nyári blockbusternek teljesítenie kell.

imdb: 8,3

rottentomatoes: 86 %

Büdzsé: 190 millió dollár
Eddigi amerikai bevétel: 84 millió dollár
Eddigi összbevétel: 164 millió dollár

Ui: Damon Lindelof bocsánatot kért az alábbi képért-jelenetért, szerinte Alice Eve-et alsóneműben mutogatni teljesen felesleges és indokolatlan húzás volt.

aliceeve

38 komment

 1. Nagyon jó kis film lett. Nem is tudom, melyik tetszett jobban, ez vagy az első rész.

  SPOILER

  Viszont ha már ennyire titkolóztak Benedict Cumberbatch karakteréről, azt hittem Abrams húz egy váratlant és nem az lesz, akire mindenki számít, hanem mondjuk Picard kapitány a Tüköruniverzumból. 🙂

  SPOILER VÉGE

  “szerinte Alice Eve-et alsóneműben mutogatni teljesen felesleges és indokolatlan húzás volt.”

  Lehet, hogy indokolatlan és felesleges, én azért nem panaszkodom. 🙂

  Ja, amúgy a film elején Noel Clarke is benne volt pár jelenetben, ő egy elég elismert színész/rendező itt Angliában, plusz tavaly oktatóm volt az egyik londoni drámasuliban, úgyhogy amint kijöttem a moziból, első dolgom volt, hogy írtam neki, hogy fasza lett a film. 🙂 Meg hát persze gratuláltam is, mert azért egy Star Trek filmbe nagy dolog bekerülni bármilyen kis szerepben is.

 2. Én többet vártam ettől a résztől. És talán pont ez volt az alkotók baja is. Sokat akartak markolni. Nem volt rossz film, félreértés ne essék. De olyan marha nagyot sem ütött. Elég átlagos lett. A látvány pazar volt, de nem tudta feledtettni, hogy vannak a történetben lukak.

  Azért a polcomon ott lesz a helye. 🙂

 3. Én komolyan nem tudom hogyan álljak hozzá ehhez a reboothoz. Láttam a TNG-DS9-VOYAGER sorozatokat gyakorlatilag kétszer (a többit egyszer), az első tíz filmet háromzor vagy többször. Pár év elteltével akármelyiket újra tudom nézni.
  Megnéztem ezt az újat moziban, és nem utáltam. Nem is szerettem, de nem utáltam. De egyszereűen képtelen vagyok újra végigülni. Belekezdtem vagy ötször, de 20 percnél többet nem bírtam belőle. Egyszerűen nem tud lekötni vagy érdekelni. Valami hiányzik belőle. Az almából körte lett. Azt meg nem szeretem. Nekem ez sajnos már nem Star Trek.
  Azért teszek egy próbát ezzel a filmmel is, hátha.

 4. Én is megnéztem több sorozat jópár részét és az összes mozifulmet, igaz Moziban csak a Generationst ás a Forst Contactet.
  Az új Start Trek is ott van a polcon a DVD-k között, de nem nagyon néztem újra. Persze 10 év távlatában a “legvagányabb” First contact is eléggé nyomi és sorozat formátumú, soksok felelsleges elvicceskedéssel, de a mostaniból is valahogy hiányzik valami.

  Nem az akciókkal van a baj, nem is a karakterekkel, van egyszerűen egy két illúziórombolóan tiszteletlen dolog benne (romulánok,maga Nero), ami nem került volna pénzbe vagy nagy megalkuvásba. A fajok ábrázolása, bizonyos apróságok, akinek a sorozat tetszett az nem fogja ezeket szeretni.

  Nem tudom mit fog ezek után kihozni a Star Warsból, nagyobb és mainstreamebb rajongói köre van, nem lesznek ennyire megbocsátóak…

  Ja és mi az a “konföderáció”?

 5. Hát akkor úgy nézz ki, hogy én leszek az ellenvélemény, de nekem nagyon tetszett. A sorozatokat és az azokra épülő összes filmet – mint az előttem szólók – én is láttam. (Mondjuk nálam, a DS9 a király, de ez részletkérdés.)
  Sőt, továbbmegyek, már az első rész is tetszett. Pont azzal, hogy egy új és „alternatív” verziót láttunk, a lehetőségek kiszélesedtek. Nem kell a sorozatban már lefektetett és megismert történelem és szabályok szerint menni. A Nemezis buktája szerintem nagyon rosszat tett a Star Treknek és évekig süllyesztették a projektet így egy új kezdett csak segített a „Star Trek világán”.
  Pont azért mert nem egy sorozatról beszélünk, evidens, hogy egyes karakterek (Chekov, Sulu) háttérbe szorulnak. A sorozatban is egy-egy rész, általában más-más karakterre fókuszált. Ha minden karakter ugyannyi játékidőt kapott volna, akkor meg azon sírna mindenki, hogy kevés volt az idő bizonyos karakterek motivációinak megismerésére, meg, hogy nem láttuk az indokokat a kritikában említett karakterfejlődésre…
  Számomra bőven a jó film kategória, érthetőek a motivációk, hihetőek az indokok. Bőven megugrotta a képzeletbeli lécet és nem vérzik ezer sebtől, mint mondjuk a Vasember 3.
  Alice Eve alsóneműs jelenetével kapcsolatban meg csak annyit mondok, nézzen meg mindenki egy Star Trek TOS részt… van azokban is hasonló. De ezen az elven, a Hollywoodi filmek 99%-ban felesleges a félmeztelen vagy alsóneműs jelenet.

 6. Nem volt rossz, de az államat nem keresgéltem, a végén. Cumberbatch szerepét elárulhatták, volna, nem ütött. (amúgy a háttértörténete ismét kifejezetten gyengén meg lett oldva, nem igaz, hogy semmi flashback, vagy legalább valami föderációs wikipédia nem volt, hogy ki ő valójában,). Kezdenek militarista szálakat is beleszőni, ami jó (én legalábbis, nem bánom, a föderáció, ahogy azt eredeti filmekben rózsaszín cukormázzal és bájolgással agyonöntötték ( mert nem volt pénz igazán érdekes (költséges) konfliktusok ábrázolására) még scifi szinten is röhej, elképzelni sem tudom, hogy tudná azt a diplomácia életképesen összetartani. Sajnos a bolygók orbitális védelméről itt még hírből nem hallottak (a Kronoszon sem :-/, továbbra is maradunk a keményen hangzó, sztorikban 2d-sített Semleges Zónánál, amit épp ésszel továbbra sem tudok felfogni, hogyan lehet hatásosan őrizni. :-/ Mind1 lesz idén töpörödött stratégiai zsenik oskolájáról szóló film, hátha nézik a Trek készítői is, és ragad rájuk valami Ender és Bean tolmácsolásában.

 7. “Damon Lindelof bocsánatot kért az alábbi képért-jelenetért, szerinte Alice Eve-et alsóneműben mutogatni teljesen felesleges és indokolatlan húzás volt.”

  Valóban az volt.
  Ritka az ilyen, hogy bocsánatot kérnek. Ez mindenképpen becsülendő.

  Benedict király volt, de szívesen néztem volna részletesebb háttérsztorit róla.

  • a Prometheusért kérjen inkább bocsánatot. A jelenet teljesen rendben volt, nem értem mi bajod van vele.

    • Mondjuk az, hogy egy Asylum film is jobb és több értelme van. Vagy hogy egy kalap ürülék is jobb.

     • Szerintem te nem a Prometheus-t láttad. Kevered valamivel. Vagy csak egy olyan filmre vártál ami nem az Alien univerzumba illik bele. Ha nem vagy Alien fan érthető hogy nem érted, az egészet. Te egy jó sci-fit akartál látni, amit megértesz, de még sem ezt kaptad meg.

     • Sokszorosan tévedsz, kedves Drezz, 3-szor láttam a Prometheus nevű valamit. Pont az miatt, hogy olyan filmet vártam ami illeszkedik az Aliens univerzumba volt ez a film számomra óriási csalódás. Kb. 200 olyan okot és indokot tudnék mondani, amiért rossz volt a film, de nem teszem, mivel 1., ez itt a Star Trek filmről szól, 2., nem kívánok meddő vitát folyatni egy hulladék filmről.
      Megint tévedsz, mert, pont “Alien fan” vagyok, sőt… de neked, mint másik nagy Alien fannak, nem érem, hogy tetszhetett ez a film…
      Arról meg, hogy mikor jó egy sci-fi, az az érzésem, eltér a véleményünk. 🙂

     • A Prometheus egy eredet történet. Amit jobban is meglehetett volna csinálni, kevesebb bakival, jobb forgatókönyvvel. De ettől függetlenül szerintem nézhetőre sikerült. Arról hogy az univerzumba mennyire illik bele,arról nem érdemes vitázni mert holt egyértelmű.
      Én meg pont nem értem azt h-h neked nem tetszett ez a film. Bemutatja hogyan fejlődik ki az Alien, a végére sem kapjuk meg az eredetit, de valami már alakul, egyértelmű folytatás film. De végül is mind1, ahány ember annyi fél-e vélemény, ha neked nem tetszett akkor nem tetszett, el kell fogadni 😀

    • mindenki tudta rég, honnan jöttek az alienek, senki nem kérte, hogy megmagyarázzák

     ráadásul az egész film 90 %-át láttuk már korábbi alien filmekben, egy deka eredetiség nem volt a történetben

     • millió könyv és képregény játszódott az alienek anyabolygóján, szerintem aki ezt elfelejti és félresöpri, az nem ért igazán az alien univerzumhoz

 8. Láttam az összes mozifilmet, a sorozatba bele-belenéztem, de nem kötött le. A filmek tetszettek egy ideig. A Nemzedékek már nem jött be, viszont a First Contact hatalmas volt (az ellenállás hasztalan:)) A következő két rész sem volt az igazi.
  Igazság szerint amikor Abrams rebootolta a franchise-t valahogy úgy éreztem, hogy volt egy jó, látványos sci-fire való ötlete és csak úgy kapott rá pénzt, ha társítja, belepasszírozza egy hírneves franchise-ba. S lőn…megszületett a Star Trek reboot.

 9. Ezentúl az emberek akkor halhatatlanok a Star Trekben?
  Vagy ez a része a sztorinak szépen el lesz felejtve? Esetleg valami egy mondatos magyarázattal elütik, hogy azóta sem sikerült reprodukálni a dolgot?

 10. Kicsit erőltetett, kicsit kiszámítható, de látványos és viszonylag szórakoztató, összességében erős átlagos kis nyári popcornfilm lett, semmi több. 6/10

 11. Teljesen üres, agyatlan akció film volt. Nulla sztori, nulla karakterfejlődés, erőltetett utalások a korábbi filmekre. Többet vártam, remélem az Episode VII-re összeszedik magát Abrams.

 12. Kiváló mozi, minden perce aranyat ér. Nagyon szerettem a 2009-es részt, de ezt sikerült még nagyobb fordulatszámon pörgetni. Remek a sztori (sokkal összetettebb, mint a legtöbb ilyen típusú blockbuster-ben), a látvány fantasztikus, a 3D sem rossz.

  Az akciók a történet részét képezik és nem csak ad hoc jelleggel vannak bedobva, a főgonosz is karizmatikus, a zene is kiváló. Nem voltam soha rajongó, megértem, ha egy igazi trekkie-nek ez nem annyira tetszik, de én imádtam. Simán ott van az Aliens vagy a T2 mellett minőségben.

 13. Nekem bejöttek az új filmek, csak egy problémám van velük: nem Star Trek. A sorozattól teljesen idegen felfogásban készítették, egyszerűen csak átvették a világot, meg a karakterek nevét, és ennyi. Ezek nélkül hatásos, egy nyári scifiket kapnánk, de ez így már-már hullagyalázás. Elhiszem, hogy a Star Trek kifulladt, ezért újítanak, de ez így nem jó. Ha valamit már nem lehet rendesen feléleszteni (értsd: pénzügyileg sikeresen), akkor inkább hagynák a fenébe. Nyugodjék békében, ahelyett, hogy szembemenve az eredeti sorozat szellemiségével és mondanivalójával tök felesleges filmeket csinálnak (jó, tudom, bevétel az van, de nézői szemmel akkor is felesleges).

  • Éppen az az,hogy azért hívják Star Trek-nek,mert átvették ezt az egész világot.Neked lehet,hogy felesleges,de az emberek többségének nem az,ezt mutatják a bevételek is.Azoknak akik hűű de nagy fanok és verik most a fejüket,mert hogy megváltoztattak dolgokat stb.,azok meg nézzék a régi filmeket,meg a sorozatot.Nem értem,hogy lehet ennyire a múltban élni,ha még rossz filmeket csinált volna Abrams,akkor még jó megérteném,de iszonyat unalmas már hallgatni a síránkozást.Azt várod,hogy 30 év múlva is ugyanazokat a gagyi 66-os sorozatot nézzük,csak azért mert te azokon nőttél fel?!? Én 20 felett vagyok és próbáltam megnézni egy régebbi részt,a sorozatba is belenéztem,és egyszerűen rém unalmas,gagyi az egész.Én örülök,hogy végre csináltak egy úgymond reboot-ot és elhozták ezt az egész világot modernizálva a mai filmgyártás igényeihez mérten.

   • Hoppá, elírtad a véget, helyesen így kellett volna: modernizálva a mai filmgyártás IGÉNYTELENSÉGÉHEZ mérten. Máskor figyelj az ilyen hibákra. 😀

    De komolyra fordítva a szót. Mindig a fejemet fogom, mikor valaki összekeveri a technikai (formai) fejlődést a tartalmi fejlődéssel. Ez pont az a logika ami mentén egy mai tini kijeleneti, hogy Justin Bieber jobb mint teszem azt a Queen vagy a Beatles, vagy akár Mozart. Csak mert újabb, “fejlettebb”, jobban megfelel a mai “igényeknek”… Ja.
    Igen, régen gagyibbak voltak a filmek trükkjei asorozatoké pláne, de valahogy mégis beindították a képzeletet, és az pótolta a hiányosságokat. Ma meg van látvány ezerrel, csak fej marad tök üres a végére legtöbbször, mert még véletlenül se szabad elgondolkozni a látottakon, mivel tömegével jönnek elő a logikai bakik. A kicsit is realisztikus fizika mint olyan meg már nem is létezik a nagy látvány közepette. Tisztelet a kivételnek. Természetesen régen se volt minden (film) jó, de bármelyik filmes nagyöreg megmondja, hogy régebben többet kockáztattak a stúdiók az eredeti ötletek kedvéért, mára már az egyész egy kiherélt, maximumra kifacsart marketing gépezet, ami gyártja a gyorskaja szintű filmeket. Legalábbis a látványfilmek nagy része ilyen, amikenek már a neve is sokat elmond.
    Visszatérve Star Trekre. A régi magyar aranycsapatot is lehetne rebootolni, ha lecserélnénk a mai játékosokat mondjuk a német válogatottra meg ráköltenének egy rahedli pénzt. Egyből megnőne az érdeklődés, jönne a siker. Csak épp nem igazán lehetne többet magyar válogatottnak hívni, hiába viselnék a mezt.
    Fölösleges fönnakadni azon, hogy egyesek fönnakadnak ezen.

    • A hasonlataid szerintem korántsem illenek ide,justin bieber,arany csapat?!? Ez egy film,ráadásul nagyon jó.A Star Trek-nek mindig is lesznek feldolgozásai és újításai ezek után is…Itt sem csak a látvány viszi el a filmet.Régebben többet kockáztattak a stúdiók,ezt sem értem,hogy jön ide most,hogy a Star Trek-et reebotolták és jól sikerült.

     • “hogy jön ide most,hogy a Star Trek-et reebotolták és jól sikerült.” Ha lemondanál erről az axiómáról, máris jobban értenéd miket mondott.

 14. Spoiler: szóval Khan klingon volt a régi részben, itt csak valami nagy erejű lény. Akkor ő most nem klingon? Vagy majd később előveszik és azzá varázsolják?:)

  Azzal nem volt kibékülve, hogy Kirk meghalt és visszahozták pár óra múlva. Inkább akkor ne halt volt meg és a beadott vérrel felépült volna. Így nekem kissé röhejes volt. Akkor már azt a pár tucat embert is támaszották volna fel, akik Khan hajója miatt haltak meg.

 15. Néhányan a karakterfejlődést hiányolják. Engem nagyon érdekel, hogy kikre, mikre gondoltok, ezért a kedvemért, legyetek olyan kedvesek, és pontosan fejtsétek ki (használjátok a Spoiler on/off cuccot). Köszi.

  • szentem épp, hogy tök szuperül meg voltak csinálva a jellemek

   SPOILER

   Spock pl. többször is tűzbe került, mikor az elején fel akarta áldozni magát, vagy a végén, mikor a szeme előtt halt meg Kirk, persze a vulkáni “nem értem a szeretetet ” néha el volt túlozva, és karikatúrába csapott

   Scottynak is jutottak poénok, sőt még fel is mondott az elején, azt hittem többet nem is lesz benne a filmben, aztán megjelenik seggrészegen egy űrdiszkóban 🙂

   Uhura szerelmes volt, bár nem emlékszem, hogy csókolózott-e Spockkal

   Kirk meg egyszerűen jól hozta a forrófejű kapitányt

   talán a többiekre nem jutott annyi idő, mint az első részben, és hiányzott az a felszabadult lazaság, mikor összeforrott a csapat, és mindenki a helyére került, a múltkori részben ez volt nagyon szerethető

   de azért egy über kafa kis filmet raktak össze, nekem nagyon tetszett, hatalmas élmény volt !

   SPOILER OFF

   én is kíváncsi lennék, hogy egyesek mit értenek azon, hogy nem volt jellemfejlődés, mert rengeteg sok konfliktus volt a filmben folyamatosan, talán nem néztek eléggé a mélyére

 16. Lindelofnak inkább azért kéne bocsánatot kérnie, hogy él. Elkéne törni a kezét, hogy többé semmibe ne kontárkodjon bele. Dilettáns idióta. A film az egyik legnagyobb csalódás számomra idén.

  SPOILER:
  A nyitó jelenetek és Kirk lefokozása sutba is vágta az első részben elért hihetetlen karakter fejlődést, ugyanott vagyunk ahol a part szakad. Még egyszer eladták ugyanazt a storyt. A főgonosz csúfosan túljátssza a szerepét, olyan, mint ha megrágná a szavakat és kiköpné. A klingonok bénák, erőltetett az egész szál. 2+ óra – elvesztettem az időérzékemet – tömény unalom volt számomra.

  • SPOILER

   hogy ne lett volna?

   Kirk megakadályozott egy háborút a Klingonokkal, legyőzte a Szövetségen belüli ellenséget is, ráadásul még Khant is lenyomta, na mi ez ha nem WTF ?!

   a klingonok meg szuper ijesztően néztek ki, és igaziból ez a rész egyáltalán nem róluk szólt, 5 percet voltak a filmben kb.

   SPOILER OFF

 17. Tökéletes agykikapcsolás 2 órára.

  Már a négy évvel ezelőtti reboot után felállva is azt mondtam, George Lucasnak valami ilyesmi kellett volna csinálnia a SW-prequelekből: pörgés, lazaság, kis dráma, kis akció és finom optimizmus (ami aztán elkomorulhat). J.J. Abramsnak sikerült emelnie a tétet, és bár az új film csikorog itt-ott (azok a nagy monológok gonoszunk szájából elég hülyén hangzottak – persze lehet, hogy a szinkron a ludas; aztán több háttérsztorit is elviseltem volna), de okos folytatás abban az értelemben, hogy tudta, mik a határai, és ott bővített univerzumot, váltott léptéket, ahol kellett. Azt mondjuk nem értettem, hogy

  SPOILER

  a Vengeance és az Enterprise összecsapásakor miképp kerültek hirtelen a Föld közelébe. Nem arról volt szó, hogy a klingonok közelében vannak, jó messze?

  SPOILER OFF

  Persze minden fröccsöntött és instant kicsit benne, a dráma, a jajveszékelés, az akció és a hepiend, de azért megjárta. (Azért az szörnyű, hogy egy normális tempóérzékkel elkészített, lélegző blockbustert már ünnepelni kell…)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *