19

Riddick előzetes – Ugye nem félsz a sötétben?

Jé, mikor már azt gondolná az ember, hogy Vin Diesel csak képeket fog kipakolgatni a netre a Riddickből hirtelen megérkezik a sci-fi előzetese.

Miképp kezdődött ez az egész? 2000-ben mutatták be a Pitch Black – 22 évente sötétség olcsó, 23 millió dollárba került filmet, ebben Richard B. Riddick még nem a főszereplő volt és a mozikban sem ért el hatalmas bevételt. De videón és DVD-n szép karriert futott be és Riddicket is szerette a nép. Éppen ezért David Twohy rendező és Diesel úgy döntött, hogy csinálnak egy folytatást, ahol már Riddick lesz a főhős. A sötétség krónikája 120  (más adatok szerint 105) millió dollárba került és csúnyán megbukott. Az Universal nem is akart újabb részt.

2006-ban Twohy megszellőztette, hogy Diesellel együtt optimistán állnak hozzá a harmadik felvonásban, szerintük DVD-n hozott annyit a produkció, hogy a stúdió rábólinthat egy 50 millió dolláros költségvetésű filmre. 2009-re elkészült a forgatókönyv, ami az Universalnak is elnyerte a tetszést és azt is sikerült elérniük, hogy R kategóriás lehessen a film, sőt a költségvetés csak 38 millióra rúgott (ez eléggé meglátszik az előzetesen is).

A harmadik felvonásban Riddicket emberei átverik és egy veszélyes bolygón dobják ki, úgy gondolván, hogy a helyi állatvilág vagy a forró nap végezni fog a sokat megélt fickóval. Akad menekülési lehetőség egy közeli jeladó formájában, de ezzel azt kockáztatja, hogy több fejvadász is felbukkan. Ahogy számítani lehet rá, két csapat is befut és mindkettő az ő fejét akarja.

Jordi Molla játssza az egyik hajó arrogáns kapitányát, Santanát, Matt Nable formálja meg Boss Johnst, aki kérdéseire szeretne választ kapni. Katee Sackhoff egy kemény zsoldos bőrébe bújuk, Bokeem Woodbine szintén egy fejvadászt kelt életre. Dave Bautista, Conrad Pla, Raoul Truillo, Nolan Funk is felbukkan és itt lesz a Grammy díjra jelölt Keri Hilson is.

 

 

19 komment

 1. Soha nem figyeltem fel a teljes nevre, de Richard B. Riddick!? Komolyan Richard?!
  Richard A sötétség Krónikája 😀 😀

 2. “Dave Bautista, Conrad Pla, Raoul Truillo, Nolan Fuck is felbukkan…” Wait, what? Nolan Fuck???
  WTF?

 3. Jobb lett volna, ha az előző rész történetét viszik tovább… Hatalmas potenciál volt benne, kár érte. Ettől függetlenül várós, de na… 🙁

 4. Hát, lehet most egyedül leszek a véleményemmel, de nekem pont ettől a trailertől ment el a kedvem.
  Riddick májer (megint), egyedül van (megint) a kietlen és elhagyatott bolygón (megint), és a rá vadászó fejvadászok (megint) csupa, béna hülye (megint). Lazán ledarálja az egész bandát (megint). Az ember azt várná, hogy ha már ekkora hírnévre tett szert, akkor nem valami alap, kezdő bandát küldenek utána. A kikötözött résznél csak nekem ugrott be a második rész jelenete?
  Olyan ez mintha az első és második részből kivágták volna, ahol Riddick übermájer és összerakták volna egy filmben… semmi új… semmi előrelépés.

 5. Ennek a sztorinak erősen izzadtság – és szerintem ezzel együtt bukás – szaga van . . . Riddicknek tényleg van egy nagyon halovány kultusza bizonyos körökben, de ez kevés a sikerhez. A második rész intő példa lehetne, mondjuk azt megértem, és dícséretes szándék a készítőktől, hogy azt a förmedvényt elfelejtették. Az is erőltetett volt, ahogyan próbáltak szerencsétlen gyilkosból valami szupernemzetihőst csinálni, az első részhez képest szerencsétlen karakter csak a parton vergődött, nagyon nem illett oda.
  Mondjuk ennyi erővel a harmadik részben elmehetne Balinékkal Smaughoz, aztán elvihetné a Gyűrűt is Mordorba, az is legalább annyira illene a sztorihoz.

 6. hát nagyon hajaz néhány részlet a trailerből az első részre, viszont ebből nem jön le a 2. részben felvázolt messiás, kiválasztott szerep, melyet Riddick-nek szántak, ebből mi lesz? Vártam a folytatást, megnézem, de szerintem is bukás lesz a trailer alapján, bár ne legyen igazam.

 7. Nekem a Pitch Black egy korrekt sci-fi volt. Érdekes, hogy Riddick ennyire előtérbe került. A folytatás nekem nem tetszett. Fogták ezt a karaktert és egy legyőzhetetlen, überbrutál harcost csináltak belőle. Kibővítették a világot, az univerzumot, ez még rendben van, de a többi már nem.
  Szerintem a harmadik résznél a trükköket fogják ekézni, látszik, hogy kevés pénzből gazdálkodhattak és tömve lesz sötét jelenetekkel. Az effektek és a folyamatosan sötétség fogja bökni sokak csőrét.

 8. Engem csak a gyenge CGI zavar, de az idegen lények miatt muszáj lesz megnéznem! Az első részben is azok a szárnyas dögök, illetve az ő jeleneteik voltak a kedvenceim! Itt pedig több faj lesz!

 9. majdnem sírtam annyira tetszik, komolyan!

  Mondjuk nekem diesel mindig riddick marad, a pitch black-ben annyira brutális volt, hogy olyan kemény gyilkost nem láttunk darth vader óta.

  Jöjjön már, jöjjön már!

  Idei évben ezt várom a legjobban!

  • Na végre valaki! Mindenki lehúzza ezt a trailert, pedig annyira kúl, hogy az már fáj. Veled vagyok, nagyon várom!

 10. vegre egy r kategorias sci-fi horror! egy ismert karakterrel!

  mit sirtok h milyen a trailer es kit erdekel h olyan mint az elso? az meg olyan volt mint az aliens.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *