1

Refn filmet készítene Jodorowski és Moebius képregénysorozatából

difoolAlejandro Jodorowski és Moebius egy ideig a Dűne filmet próbálta vászonra vinni, de sajnos az erőfeszítéseiket nem koronázta siker és a forgatáshoz nem láttak hozzá (erről készült egy dokumentumfilm is). Ezt követően közösen vágtak bele a The Incal képregénysorozatba, amelynek első része 1981-ben jelent meg, amihez felhasználták a azokat a dizájnokat, képeket, amelyeket Moebius készített a Dűnéhez.

A France Inter még Cannes-ban beszélgetett el Nicolas Winding Refn-nel, a rendező elárulta, hogy ugyan több projekt is pihen az asztalán, de tervei között szerepel, hogy megfilmesíti a hat részes képregénysorozatot. Csupán ennyit közölt, így nem ismeretes, hogy egyedül ügyködik rajta és van-e már stúdió, amely segítene neki.

A képregény a disztopikus jövőben játszódik. John Difool magánnyomozó áll a középpontban, aki iszik, mint a kefekötő, folyamatosan dohányzik és persze drogozik, amikor csak tud. Egy alkalommal érdekes, értékes és fontos dolgot nyomnak a markába, amely nem kerülhet rossz kezekbe. Az apróságra minden létező szervezet feni a fogát, ugyanis a tárgy kihatással lehet az egész univerzum sorsára.

Egy komment

  1. Jodorowsky a Metabarons képregényhez is felhasznált rengeteg dűnés ihletésű/érzésű anyagot, látni is rajta.

    (Ezt csak azért szúrtam be, mert nemrég vettem meg az Ultimate Collection könyvet, és fel akartam vágni vele. :DD)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *