9

Gravity előzetes – Houston! Baj van!

Alfonso Cuaron és fia, Jonas Cuaron írták a Gravity forgatókönyvét jó néhány évvel ezelőtt. Az Universalnak eleinte még tetszett a tervezet, majd úgy döntöttek, nem mernek kockáztatni. Hiszen egy kétszereplős űrben játszódó, költséges filmről volt szó. A projektet a Warner karolta fel, Angelina Jolie-t akarták főszerepre, majd Robert Downey Jr. lépett a fedélzetre. Miután Jolie lelépett úgy másfél tucat színésznőt hoztak kapcsolatba a filmmel, Rachel Weiszt emlegették fő esélyesként, majd a stúdió Natalie Portmant próbálta meggyőzni. Végül Sandra Bullock írhatta alá a szerződést, de ekkorra Downey Jr. túlságosan elfoglalt lett, kénytelen volt kiszállni. Helyére George Clooney érkezett.

A forgatás 2011 májusában vette kezdetét, a bemutatót 2012 november 21-re tűzték ki, de mivel elpepecseltek az utómunkálatokkal a premier átcsúszott 2013-ra. Jelenleg úgy néz ki, hogy a film október 4-én érkezik a mozikba.

Ryan Stone (Bullock) mérnőknő életében először léphet ki a Föld légköréből, a veterán asztronauta, Matt Kowalsky (Clooney) irányítja őt. A meló mellett persze elgyönyörködnek a napfelkeltében és a remek látványban. Ám űrsiklójuk megsemmisül, Houstonnal megszakad a kommunikáció, magukra maradnak. Ki kell találniuk, hogy miképp juthatnak vissza a Földre.

 

9 komment

  1. Nem is hallottam még a filmről, de ez a trailer felkeltette érdeklődésem. Felkerült a várólistára 😉

    • Honnan tudod? Cuarónból kinézem, hogy ezt a trailert kb. a film első félórájából vágta össze. Amúgy remélem, a látvány mellé lesz hangulat és történet/mondanivaló is. A Children Of Men mindenesetre bizakodásra ad okot.

  2. Ezek a zajok nem kelletek volna, hiszen az űrben nincs emberi füllel hallható hang, itt meg fémek recsegnek stb. A lebegő asztronauták gravitációjával is van valami baj, hiszen ha ellököm magam az űrhajótól, akkor önerőből soha nem tudok visszatérni, hiszen az űrben nem lehet “úszni” és nincs honnan lendület vennem a visszatéréshez. A jelentek egyébként kurva jól néznek ki, ráadásul még drámaibbak lennének ha odafigyeltek volna, és mondjuk csak a sisak belsejéből érkező hangokat hallanánk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *