2

Film készül Philip K. Dick Várjuk a tavalyi évet regényéből

Philip K. Dick-ből sosem elég, főleg Hollywoodban. A népszerű sci-fi író számos művét filmesítették már meg, jelenleg is körvonalazódik egy-két projekt, amelyekhez regényei szolgáltatják az alapot. Jövőre fut be az Emlékmás (Total Recall), elviekben lesz egy Szárnyas fejvadász (Blade Runner) folytatás, Brandon Slagle vezényletével foroghat a Nebulus, Michel Gondry pedig az Ubikot nézte ki magának, a Disney égisze alatt a King of the Elves-ből fog animációs film készülni.

A Lila 9th & Electric Shepherd produkciós cég még egy tervezettel bővítette a listát, ugyanis megszerezték az 1966-ban megjelent Várjuk a tavalyi évet (Now Wait for Last Year) regény megfilmesítési jogait. Cameron Lamb, Barrie M. Osborne és Dick lánya, Isa Dick Hackett lesznek az alkotás producerei, azt szeretnék, ha a forgatás 2012 őszén kezdetét vehetné.

A regény tartalma: Eric Sweetscent élete tele van problémákkal. A bolygó, ahol él, éppen egy megnyerhetetlennek tűnő galaktikus háború kellős közepén küzd a megsemmisülés ellen. A felesége rabjává válik egy kábítószernek, ami használóit tehetetlenül dobálja ide-oda az időben. Sweetscent legújabb páciense pedig nem más, mint a Föld legfontosabb embere, aki egyben valószínűleg a legbetegebb is az egész bolygón. A Várjuk a tavalyi évet hősei kétségbeesetten keresik a kiutat a lehetetlen és az elkerülhetetlen között, egy olyan világban, amelyben a jövő túlságosan hasonlít a jelenre, és ahol a múlt kérdéseire csak a holnap adhatja meg a választ. (libri.hu)

2 komment

  1. A könyv – szokás szerint – nagyon jó, de szerintem ebből csak nagyon gagyi filmet fognak tudni csinálni – ismét csak szokás szerint… 🙁
    Ha már Dick, szerintem a Figyel az égből lehetne valami jó kihozni…
    Ja, a Gondry-féle UBIK-ról most olvastam először, de nagyon felkeltette a kíváncsiságomat: ha valakinek, hát neki való lenne egy Dick-regény megfilmesítése:)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *