41

Kellékfeleség (Just Go With It)

Adam Sandler szereti erőltetni a jól bevált dolgokat. Egyrészt nagyon bejött neki a macsó nőcsábász karakter (pl. Férj és férj), másrészt nem idegenkedik a remake-ektől sem, a Csontdaráló karrierje egyik csúcspontja bevétel szempontjából. A komikus 1969-es vígjátékot nézett ki, A kaktusz virága nagy sikert ért el, állítólag nagy hangsúlyt kapott a szexuális forradalom és a feminizmus. A Kellékfeleségből azonban ezeket a jegyeket sikerült kiölni, talán felsőbb utasításra vagy azért mert a forgatókönyvíró Allan Loeb-nek így volt jó. De talán Loeb neve volt az, ami miatt Jennifer Aniston igent mondjon a filmre, hiszen a Sejtcserés támadást is az úriember vetette papírra. Nyílván amellett sem tudott elmenni a színésznő, hogy a Sandler filmek általában elgyalogolnak 100 milliós bevételig, ilyesmivel Aniston már régen találkozott.

 

Danny Maccabee (Sandler) fiatal korában egy kedves, aranyos srác volt némi szépséghibával: akkora orra volt, hogy Cyrano de Bergerac is elismerően bólintott volna, ha meglátja. Menyasszonyáról kiderül, hogy egy hűtlen, számító kis dög, az esküvőből ezért nem lesz semmi. Hamarosan kiderül, hogy a jegygyűrűt nem kell a fiók mélyére tenni, a „drágaszág” megvillantásával és egy csöppnyi hazugságnak hála minden héten van kit ágyba vinni. Évekkel később csak annyi változott, hogy az orrából normális méretűt faragott. Egy szép estén megismerkedik Palmerrel (Brooklyn Decker), emberünk úgy gondolja, hogy vele komolyabb kapcsolatot is létesíthet, ám a gyűrű bekavar és kénytelen ismét hazudni, csak azért, hogy ne veszítse el a nőt.

Sosem hittem volna, hogy egy Sandler-féle művet valamilyen szinten majd Woody Allen műveihez lehet hasonlítani. Allen alkotásait az elejétől a végéig végigbeszélik, a Kellékfeleségben is folyamatosan dumálnak. Alig van olyan jelenet, ahol nem diskurálnak a szereplők (talán csak a kókuszdiós résznél nem), amivel végső soron teljesen ki is lehetne békülni, ha megkapnánk a humoros, vicces szövegeket, szituációkat. Sajnálatos módon minden négy-öt röhejesnek szánt poénból jó ha egy talál be. A sok fölös dumától teljesen bezsong az ember agya, ne lepődjön meg senki, ha a közel 2 órás játékidő végén menekülési vágyat érezne vagy ha nagyon szeretne már a friss levegőn lenni, hogy kiszellőztesse a fejét.

just-go-with

Decker kisasszonynak jó ügynöke lehet, megérdemli, hogy megemelje a fizetését. A modell első mozis megmérettetése pénzügyileg nem hasalt el, ráadásul a Torpedó sci-fibe is sikerült benyomni. A Kellékfeleségben szépen vigyorog, egymás után több mondatot is képes mondani, tud szép nagy szemekkel nézni és ha úgy adódik, akár még csodálkozó képet is vág. Megüti a szintet, Cindy Crawfordét mindenképp, aki eddigi első-és utolsó filmjében, a Tiszta játszmában elég gyatrán játszott. Ha mosolygáson kívül más érzelmet is fel kellett volna mutatni, akkor az csakis sötét helyen történt meg. A készítők mintha próbálták volna leutánozni Bo Derek vízből kivonulós jelenetét, ám Deckerből nem lesz szexikon, csak ha valami ütős erotikus thrillerbe nyomják be. A film nagy meglepetése Jennifer Aniston, akihez a film legjobb jelenetei köthetőek. Mikor is volt utoljára ilyen? Sőt, nem csak bamba arccal darálja szövegét, ezúttal nem „botoxképpel” ment a forgatásra. Az Exférj újratöltve operatőre és sminkese minimum egy Oscar-jelölést érdemelt volna, mivel Aniston kőmerev arcát be tudták úgy mutatni, hogy ne szégyenkezzen senki miatta (csak a filmet szidják). Nicole Kidman is felbukkan, talán azért, mert szüksége volt a sikerre, egy-két poén neki is jutott.

A film talán legnyögvenyelősebb helyzete az a pont, mikor Palmer megtalálja a jegygyűrűt. Képzeljük el, hogy egy erotikától fülledt este után a másik fél, akit még alig ismerünk és pár mondaton kívül alig volt valami kommunikáció benyögné a következőt: Forduljon komolyabbra a dolog. Ez már így is elég röhej, majd ezt követően leli meg Palmer a csajmágnes gyűrűt, ami miatt tovább gördülhet a film. De egyáltalán miért menne bele a kapcsolatba Danny, aki pont hasonló nőkkel kavart eddig? No sebaj, ha ezt találták ki, akkor legyen így. Kár, hogy erős izzadtságszagot áraszt. Meg kell említeni, hogy ebben a felvázolt világban (mondhatnám univerzumban) Sandler karaktere a legnormálisabb fickó, nem is csoda, hogy így kedvelik a nők.

35 %-nál többet nem ér a film, túlságosan is lefáraszt, a folyamatos dumálások és nem a poénok miatt, mert azok jó részén sajnos még vigyorogni se lehet. Ezúttal a kiszámíthatóság a felróható hibák listáján az utolsó helyen szerepel. Viszont hol van Rob Schneider? Sandler cimborája ezúttal kimaradt a buliból, röpke cameo szerepet sem kapott.

imdb: 5,7
rottentomatoes: 18 %

Büdzsé: 80 millió dollár
Eddigi amerikai bevétel: 94 millió dollár
Eddigi összbevétel: 129 millió dollár

 

41 komment

 1. 35%?:O Koimbra, te nagyon jó szívű vagy, miután megtudtam hogy ez a khm, két jó madár játszik ebben a filmben, úgy éreztem hogy ezt nem nekem találták ki:D

 2. @COLT: :-)) jaaa, engem rettenetesen irritál Sandler(sztem nem vagyok ezzel egyedül)és így férfiszemmel Jennifer Aniston-ról sem értem hogy mit falnak rajta férfitársaim…akkor már inkább Anne Hatthaway:-)) amúgy ez a plakát olyan Sandleres, ku..va hasonlít az 50 Első Randi plakátjára…:-))

 3. Nem értem mit nem csíptek Sandlerben… Tény hogy az utóbbi két filmje gagyi volt de ezt is meg fogom nézni …Remélem nem viszi azt a vonalat tovább mint a Grown Upsban ,hogy a tahó poénokat erőlteti mert az tényleg szánalmas kategória…

  mr.roper: Jennifer Aniston jól néz ki ,azt faljuk rajta 😀 Ha nem tetszik neked az elég furcsa ízlésre vall 🙂

 4. Szerintem Adam Sandler korunk egyik legtoleránsabb és legtehetségesebb színésze.
  Ezért is nem fogom felfogni sose, hogy miért ilyen filmeket készít.
  Várom, hogy igazából mikor jön valami nagyon drámai szerep.
  Szerintem az Apafej nagyon érdekes volt, sokszor láttam. Jót szórakozom rajta mindig és el is gondolkodtat. Mitől képes például változni ember?
  Aztán ott van az 50 első randi. Ami tök banális kis alkotás, mégis érzed, hogy van benne valami.
  Ugyanez a helyzet a Csontdarálóval is például. De az már közelített az igazihoz.
  És a végére maradt két film részemről.
  Egyik a Távkapcs, amely bármennyire viccesnek is tűnik, közelről is tud komoly lenni, sőt, talán nagyon is az. Talán még katartikus is némileg, mégsem veszíti el humorát.
  És akkor ugye ott marad a végére az Üres Város. Amely már nemcsak, hogy kellően drámai, de szerintem végtelenül komoly is. Adam Sandler szerintem nagyon jól alakít benne, csak mivel sokan beskatyulázták már, talán már nem is hiszik, hogy lehet ő más is.
  Hiszek benne, hogy láthatjuk még őt ehhez hasonló darabokban is.

 5. @Boyzndahood: hát tudod ez nézőpont kérdése, nekem nem feltétlenül azok a mozi-cicák jönnek be akiket kérésem ellenére tolnak a képembe minden második romantikus komédiában, itt akkor megemlíthetném még Cameron Diazt.Vagy neked ez teljesen mindegy, ha Hollywood úgy gondolja hogy jó nő, erőltessük bele minden gagyi vígjátékba, akkor neked is tetszeni fog mert azt mondták:jó Nő.Legyen.Amúgy sz.tem baromíra nem vall az furcsa ízlésre ha egy színésznő nem jön be nekem.Sandlerről pedig csak annyít hogy egy elég arrogáns és lekezelő stílusú new yorki vicceskedő jiddismáme figurát játszik majdnem húsz éve, és már kezd nagyon uncsivá vállni.Ben Stiller is ugyanazt a karaktert játsza vagy 15 éve(lúzer srác a szomszédból)de valahogy ő ezt inteligensebben oldja meg, ezért szimpatikusabb is számomra.Amúgy említettem Cameron Diazt…most akkor szerinted buzi vagyok, mert ő sem jön be?

 6. @asz0089: te Sandlert ugyanarra a dobogóra helyezed mint mondjuk Russell Crowe-t, Robert De Nirot vagy Anthony Hopkins-t??Jó, persze, tudom kettő közülük már uncsi aggastyán, a Crowe-nak meg volt az az arénás filmje amiért oscart kapott…:-) Azt nem tagadom hogy láttam már Sandlert egy drámai alkotást is, és ott eléggé elfogadható volt a színészi játéka…de sz.tem ez egy kicsit erős túlzás.:-))

 7. Adam Sandlernek igenis jó filmjei vannak.csak pár mellé nyúlás volt pl.ne szórakozz zhannal,ki nevet a végén?esti mesék.a többi nagyon jó vígjáték-apafej,nagyfiúk,ki nevel a végén?golyóálló,férj és férj….
  szerintem ez is jó film lesz!

 8. Nem tudom… én bírom Sandlert meg Stillert,Wilsont és Kevin James is jöhet .
  Kivéve Rob Schneider , ő már nekem sok az olyan filmekkel mint a tök állat.
  Szerintem ezt is meg fogom nézni a rossz kritika ellenére is :).

 9. @mr.roper: SZerintem röpke annyi a hasonlóság hogy a film egy és ugyanaz:D:D:D csak igazából egy másik csajt raktak át a multkori helyére, meg átdolgozták a forgatókönyvet, de a fingós baszós poénok maradnak:D
  @curby:
  Igen, vannak jó filmjei, üres város stb.

  Egyébként Sandlernek tetszett az üres város című filmje!

 10. @mr.roper: Ez néző pont kérdése, pontosan, én sem vágom hanyat magam Cameron Diaztól, és Jennifer Anistontól, pedig nem vagyok buzi. Nekem ezek enyhén műnők, akik 25 éve korukra úgy szétműttetik magukat, hogy semmi természetes nem marad bennük, és 35 éves korukra úgy fognak kinézni mint a 65 éves öreg boszorkányok. Én nekem a hús vér nők jönnek be, akik nem mű nők, ráadásul a szépség nagyon nagy erény, de múlandó dolog, és a belső értékeket is kell nézni, persze most itt nem egy filmre gondolok, mert abba beledobnak 3-4 olcsó pornós ribit rosszabb esetben, akik már tényleg az undorító kategóriát súrolják helyenként. A lényeg a lényeg, Hollywood egy plasztikai sebészeti reklám, lásd minden második nő szét van műtve, és mit szépítsünk a dolgon, Slynak is volt egy alapos arc helyretétele, bár ő más téma, és minden tiszteletem a övé, kevés 65 éves ember vagy ilyen formában!

 11. @mr.roper: Jó színész, csak ebből mi úgy látszik hogy sose fogunk belőle látni bármit is, mert csak ilyen szarokban vállal nevet, eltekintve 3-4 nézhető filmjétől.

 12. anistonnal nincs más baj, csak az,h semmilyen…nagyon semmilyen

  illetve mindig pontosan ugyanolyan

  ha feltűnik egy filmben, az ember már pontosan tudhatja,h mit is várhat…mindig ugyanazt

  ezzel a sandlerrel sincs ez másképp

 13. Sandler jobb színész, de hát Aniston mellé muszáj egy erősebb szakmabeli, mert iszonyat gyenge. Igen, olyan 40 körül van, nem tudom, meddig fogja játszani még ezt a karaktert, amit hoz, de egyre kevésbé passzol már.
  (Ezt a filmet még nem láttam.)

 14. @mr.roper: figyelj én nem téged vagy az ízlésedet szidtam. Csak meglepett hogy neked nem tetszik Aniston 😉 Valóban már negyven egynéhány éves ,és nem valami jó színésznő (bár én a jóbarátokban kifejezetten szerettem,jó kis magyar szinkron) de attól még lehet szép.:-)
  azt meg hogy divat szerint élek és az a jó nekem amit hollywoodból nyomnak….kikérem magamnak 🙂

 15. @COLT: Csak kitaláltad mire gondolok Sherlock 😀

  Igen ők se piskóták, de Rourke nem lenne ilyen frankenstein ha nem plasztikáztatott volna ennyit .

 16. @PhilipMorris: Pedig ő még nem olyan idős, 54-55 éves. Egyébként pár éve még nem nézett ki ilyen borzasztóan…De az Expandablesben:D:D:D:D maga volt a pokol:D

 17. @COLT: 59 éves , a baj nem a korral van hanem hogy a sok arcfelvarrás így összepréselte a fejét vagy hogy is mondjam ,stallonénál is ez a helyzet ő is kihagyhatta volna a plasztikát szerintem.
  És amúgy tényleg az expandablesben veszélyes volt rourke 🙂

  @koimbra: Mi a baja mindenkinek a nagyfiúkkal ? Nekem tökéletes kikapcsolódás volt a nyáron…

 18. @mr.roper:
  De Niro nálam nagy etalon. Szóval hozzá nem.
  De tartom akkora színésznek, mint adott Oscar-jelölteket.
  Pl: Matt Damon, Jeremy Renner stb.
  És pont azért nem ismerjük az igazi arcát, mert még nem is láttuk azt valójában.
  Egyedül talán az Üres Városban. Ami nekem nagyon bejött és elég jó kritikát is kapott.
  Hiszek benne, hogy láthatom még ilyen filmekben szerepelni őt, mert ezeknél a filmeknél, jóvan többre hivatott.
  Én már az ilyen szokásos bárgyú vígjátékait meg se nézem.
  De pl a Kismenőben is voltak óriási poénok. Még akkor is, ha egy igen gyér story volt valójában. De nekem sok film beindítja a fantáziám.
  Meg utóbbi filmben ugye John Turturro is szerepelt. Azt a pacákot meg nagyon imádom. 🙂

 19. @asz0089: Jó, Jeremy Renner akit a bombák földjéért jelöltek oscarra…maga a bombák földje oscar jelölése már hagy némi kívánni valót maga után.

 20. @PhilipMorris: Jó, nem láttam a filmet, mert eleve a trailer alapján elment tőle a kedvem, de kövezzetek meg, előítéletem volt a filmem kapcsolatban. Lehet hogy ezt is meglesem:D

 21. @COLT: Ennyire utálod Sandlert?
  Egyébként szerintem a nagyfiúk egy egyszerű családi vígjáték 1-2 egész jó és 1-2 gyenge poénnal. Nekem másfél óráig tökéletes kikapcsolódás volt.

 22. @COLT: Én inkább a vígjátékok miatt szeretem de az üres várost már régóta meg szeretném nézni de még valahogy nem jött össze. Viszont a vígjátékaival úgy vagyok hogy 1-2 már nagyon béna szerintem is pl. Ne szórakozz zohannal nagyon gáz de az 50 első randi már az egyik kedvencem.

 23. @COLT: A ne szórakozz zohannal olyan stílusu vígjáték amit már nem szeretek, a seggével kapja el a halakat meg ilyen dolgok vannak benne. Olyan tök állat féle film.
  Az üres várost meg pótlom amint tudom.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Biztosra megyünk *