28

Jennifer Garner játszhatja Agatha Christie híres nyomozónőjét

Agatha Christie híres nyomozónője a vászonra költözik. A Disney ugyanis úgy döntött, hogy a legrafináltabb, legnehezebb ügyeket megoldó idős hölgyemény, Miss Marple kalandjaiból film fog készülni. A stúdió azonban pár évvel megfiatalítja a gyilkosságokat hobbi szinten megoldó nagymamát, így eshet meg, hogy Jennifer Garner játszhatja a főszerepet. Nem lenne nagy meglepetés, ha a Disney inkább akciódúsabb produkcióban gondolkodna. Garnernek meg van is tapasztalata ezen a téren, hiszen az Alias sorozat 5 évadában állt helyt (az Elektráról pedig jobb, ha hallgatunk).

A forgatókönyvet a két Fantasztikus négyes filmet papírra vető Mark Frost írja. Rendező egyelőre még nincs és konkrét történetet sem tettek közzé.

28 komment

 1. De hisz abban rejlik Marple bája, hogy ő egy idős, kedves és kotnyeles NÉNIKE (mint mondjuk Angela Lansbury a Gyilkos sorokban, csak kevésbé hivalkodó)!

 2. És ponta azért tudja megoldani a nehéz ügyeket, mert hosszú élete alatt már mindenre látott példát. Míg Holmes zsenialitása a kortól független, Miss Marple éleseszű, de elsősorban bölcs. Jellemző a korunkra, mely elutasítja az idősebb generációk tudását. És nem is példa nélküli, az I Robotban is szexi tudósnőt csináltak a vénkisasszony professzor Susan Calvinből. Pedig játszhatná Judy Dench.*sóhaj*

 3. Ha még dugni is fog, kollektíva megfejelem a Disney vezetőit… :S

  De most komolyan, ennek mi értelme? Illetve tudom: mivel egy sima krimit nem lehetne igazán eladni, ezért azt mondják, hogy “nézzék, Miss Marple”! Ezt az ötlettelenséget…

 4. Ez most a Gyilkos sorok akar lenni, vagy én tévedek? Mert nekem onnan rémlik a nyomozó kotnyeles vénszatyor dolog.

 5. @Dante McFarlane: Bocsi, ha én zavartam be 🙂 Nem, Marple nem ugyanaz a nő, csak ahhoz hasonlítottam. Mindkettő öreglány. Marple egy bölcs vénkisasszony, aki barátságosnak és ártalmatlannak tűnik, de valójában fifikás (ebben nem vagyok biztos) a Gyilkos Sorok nénije pedig egy krimi írónő akinek tehetsége van a krimikhez és jó az észjárása. És igen, szintén kotnyeles mama 😀

 6. @Mese92: Kösszi:) Csak mert régen néztem valamennyit a Gyilkos sorokból, Marple-ből is talán egy keveset és így valahogy összekevertem a kettőt 🙂

 7. @Mese92: Ő írta a Híres Twin Peaks című misztérium sorozatotDavid Lynch-csel, és a nevéhez fűződik a viktoriánus horror trilógi-könyv a Sötét Szövetség…azért ez nem annyíra rossz pedigré…:-))

 8. @vrango: @Is: Már Sherlockot is megerőszakolták :S Mi jön még? Poirot egy keletindiai harcművész mert a Disney-nél egy nagyokos kitalálta?

 9. @Cucuminator: “Megerőszakolták” 🙂 Ez jó. Nekem bejött a film, de inkább volt House-os a karakter véleményem szerint, mint Sherlock Holmes. De ez azért van, mert nem tettem túl magam rajta, hogy a Guy Ritchie féle detektív ápolatlan és túl amerikai.

 10. @Mese92: A filmel nincs akkora baj csak a SHERLOCK HOLMES névvel. A karakter jó volt, még Watson is. Csak a za név! Jobb lett volna: 007 Jim Bond- James ükapja vagy esetleg Titkosügynök a múltban. GR-rel az a baj am szerintem mitatkozik Tarantinonál és Formannél: Nem a régi önmaga.

 11. @ZF2: “Akkor mit szóltál a Goldeneye-hoz? Denise Richards mint atomfizikus? 🙂 “

  Nem a “Goldeneye”-ban volt, hanem a “The World is Not Enough”-ban. 🙂

  @Cucuminator: “Megerőszakolták”? Mármint a Guy Ritchie filmben? Érdekes, mert én azt hallottam, hogy Sherlock Holmes az eredeti regényekben éppen olyan volt, mint abban a filmben, és Guy Ritchie igazából csak visszatért a karakter gyökereihez.

  Amúgy épp a múltkor mondtam, hogy szívesen látnám Jennifer Garner-t újra akciózni. Erre tessék, jön ez az ötlet. 🙂
  (Ráadásul ugyanezt mondtam Michelle Ryan-ről is, ő meg zombikat fog “aprítani” következő filmjében. Én meg asszem elkezdek még kívángatni ezt-azt. 😀 )

 12. @Spawn85: Részben tényleg vissza adta a könyvhűséget, de a Jeremy Brett féle sorozatban is eléggé Sherlock Holmesos a karakter. Brett is egy csomó részben használta az öklét és rafináltul tudott színészkedni, akárcsak a könyvbéli Holmes, emellett hűvösen és mégis udvariasan viselkedett. A filmben pont a modora nem olyan, mint a könyvben, minden másban nagyon jól helytállt.

 13. @spontan: Azért a 38 évével közelebb van a tinikorhoz, mint Miss Marple nyugdíjas éveihez, nem gondolod?

  Amúgy meg semmi bajom Jennifer Garnerrel, de ez már megint egy olyan ötlet, ami csak Holywood “megélhetési producereinek” a fejéből pattanhatott ki… 🙁

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *